botrány

Vetkőzés a pályaudvaron, őrjöngés a plázában

6853

Ti láttatok mostanában vicces/kreatív flashmobot? Mi nem; úgy tűnik, rövid, múló divatról volt szó, a lendület kifulladt, legfeljebb a helyét kereső onlinemarketing-ipar próbál valahogy rátelepülni, hátha egy-egy jól sikerült, persze leforgatott akció és az abból megszülető reklámfilm terjed eléggé ahhoz, hogy népszerűbbé tegye a márkát. Erre jó példa az ausztrál Fletcher Jones ruhamárka spotja, amelyben - botrány! - vetkőzni kezdenek a pályaudvaron egy "véletlenül" ott gyakorló fúvószenekar segítségével. Aztán felöltöznek.

A flashmobipar kollektív alkotói válságára a fenti filmmel ellentétben üdítően reagál az E4.com hülyeségportál filmje: a szokásos szeretnivaló, közös tánc a plázában (természetesen Black Eyed Peasre), amelynek borzalmas vége lesz egy arra járó drum and bass-rajongónak hála. Na, EZ flashmob.

Mi lesz veled Dior-ház?

7618

1947. február 12-e megrengette a divatvilágot. A divatkritikusokat, az újságírókat és a nők millióit lenyűgözte a semmiből feltűnt tervező, Christian Dior darázsderekat formázó, a melleket hangsúlyozó, a lábakat terjengős harangszoknya mögé rejtő, ultranőies sziluettje. 2011. március 1-je másképp rengette meg a divatvilágot: 15 év után menesztették John Gallianót, a Dior-ház vezető tervezőjét, akiről néhány nappal korábban előkerült egy felvétel, melyen láthatóan ittasan tesz antiszemita megjegyzéseket. A világ egyik legnagyobb és legpatinásabb divatházát lefejezték, a királyt száműzték, viszont a divatvilágban a show-nak folytatódnia kell. Hogy mi volt Galliano előtt és alatt, azt tudjuk, de hogy mi jön utána, arról csak találgathatunk - még mindig. De vajon meddig működhet egy divatház vezető tervező nélkül?olvass tovább

Nem találja a mikrofont Amy Winehouse

7938

Nem szeretnénk olyan szinten belemerülni a celebbulvárba, hogy szegény Amy Winehouse-t kelljen püfölnünk, még akkor sem, ha önként ajánlkozik, amikor csak teheti. A mostani események azonban különös súlyt kapnak annak fényében, hogy az eredetileg rendkívül tehetséges énekesnő augusztusban elvileg fellép a Szigeten. Amy első nemzetközi slágerének címével ellentétben mégis elment a rehabra, majd kijött, majd újból becsekkolt, hogy aztán újból kijöjjön és ez így folyik évek óta. Legutóbb például kerek egy hetet töltött bent. Az eredményt tökéletesen illusztrálja szombat esti belgrádi koncertje, amelyet a helyi média máris a város történetének legrosszabb előadásaként emleget. Nem véletlenül: a lenti videó tanúsága szerint a rajongók őrjöngve várták kedvencüket, aki láthatóan teljesen szétesve tántorgott be, úgy tűnt, fogalma sincs, hol van. További csemegék: egy ponton az egyik háttérvokálosnak kell beállni a helyére, elénekelni egy dalt, a közönség pedig fújongva búcsúzott tőle.Ha valaki megfejti, pontosan mi történik, ne habozzon megosztani velünk!

Az énekes az eset után rögtön lemondta nagyszabásúra tervezett európai turnéjának egy részét. "Nem képes ereje teljében előadni" - fogalmazott szóvivője rendkívül eufemisztikusan. A Sziget.hu programja szerint mindez nem érinti Budapestet. Reméljük, így is marad, ahogy azt is, hogy addigra összeszedi magát. Bár valószínűleg hetekig szórakoznánk a bulvárcímlapokon, amelyet a fotósárokba zuhanó Amy ihletett, mégsem szeretnénk hasonlót látni itthon.

Hároméves prosti

8206

A Toddlers and Tiaras címen futó, gyermek szépségversenyzőket bemutató sorozat már eddig is sokaknál kiverte a biztosítékot, a legutóbbi epizód azonban mindent vitt, ugyanis az egyik anyukát olyannyira megihlette Julia Roberts emlékezetes alakítása a Micsoda nő! című filmben, hogy hároméves kislányát, Paisley-t utcalánynak öltöztetve küldte színpadra.olvass tovább