bols

Így lett a koktélruha

1908

Audrey Hepburn rózsaszín koktélruhája a becsült ár hatszorosáért - egy budai ház áráért -, azaz 38 millió forintért kelt el egy árverésen. Ezt a ruhát az Álom luxuskivitelben című filmjében viselte. A ruhadarab mintapéldája a ma köztudatban szereplő tökéletes koktélruhának, mely hossza függ az alkalom formalitásától, színe, mintája és fazonja pedig az épp aktuális divattól. Tény, hogy ahogy a nevében benne van, története a koktélokkal és a zenével szorosan összefügg. A húszas évek jazz zenéi majd egy bárban hallható zongoraszó tökéletes alkalmat és hangulatot adott a koktélozás óráinak - nem volt minden napszakban elfogadott. Az a fajta lounge hangulat mára szinte elveszett, helyét átvette a partizás egy konkrétabb formája, a ruha pedig jóval formálisabb szerepet kapott, mint ahogyan indult.olvass tovább

Sunset Café 5

1909

Május végén jelent meg a Sunset Café 5 válogatásalbum a Metaxa közbenjárásával, melyen a hazai elektronikus zene és a folk keveredése adja meg azt a fülledt nyári hangulatot, ami a városban esténként érezhető. Az elektronika műfajában ritkán köszönnek vissza az eredeti népi hangszerek és hangulatok, népzenei motívumok, hiába tarolnak a különböző nemzetek folkzenéi a slágerlistákon. Ezen az albumon értékes egyveleget hallhatunk a Goulash Exotica, Goya project, Singas Project, csak hogy párat említsünk. Az album kezdő introja hangokból áll, jégkocka kerül a pohárba, kutya ugat, akár mintha Görögországban ülnénk egy tavernán este. Mediterrán hangulat, napsütés, tenger és kikapcsolódás jut eszünkbe az albumot hallva, no és a Metaxa, ami elmaradhatatlan.

Szürcsölj koktélt csillagjegyed szerint

1942

Ha unod már az italokat vagy tanácstalan vagy mivel lepj meg valakit, nézd meg, melyik csillagjegyhez milyen koktél vagy pia passzol. Furcsán hangzik, de ezt végigolvasva mi magunkra ismertünk - ki többé, ki kevésbé.

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)

Az íznél sokkal jobban kedveli a vizuális és esztétikai élményeket és ez a koktélokra is kihat, így azokat az italokat kedveli, melyeket szép pohárban szolgálnak fel, számára ez az örömforrás. Ez igaz lehet egy sörre is, ha az számára gusztusos pohárban van, ha gyöngyözik és pont jó arányban van rajta a hab, akkor tökéletes lesz számára. Élvezi az elegáns italokat is, főleg a pezsgőt, melyet romantikus pillanataiban szívesen fogyaszt akár gyümölccsel együtt is, és szeret jókat derülni italozgatás közben. Ha meg akarod lepni, Mimosa koktélt kérj, tuti be fog válni!

Skorpió (október 23. - november 21.)

A nyár nem épp a kedvenc évszaka a Skorpiónak, ennek megfelelően a koktélok amiket szeret, szintén nem nyáriak. A Bloody Mary és a Bahama Mama nagyon jóleshetnek neki egy árnyékos függőágyban. Ha egy bárban vagy vele bourbonnel, skót whiskey-vel, vörösborokkal vagy fekete rummal le tudod venni a lábáról.olvass tovább

Sunginger a Szigeten

1944

"Minden palack Metaxa több mint 2000 óra napsütést rejt magában" - mondják, mivel a speciális szőlőpárlat szigeteken termett szőlőből készül, tölgyfahordókban áll, s még rózsaszirmokon is átszűrik.

Nyáron hűt, télen fűt, de most idd gyömbérrel, naranccsal. Ez a Sunginger. Keresd vödörben a Szigeten a nagyszínpad melletti Szeparéban!

Koktélok és poharak

2000

Ahány koktélfajta, annyiféle pohár dukál - ezt ugyan manapság kevés helyen tapasztalhatjuk meg, de az igazán profi bárok és az igazán profi fogyasztók erre is odafigyelnek, csakúgy mint a díszítésre. Egyértelmű, hogy szabadtéri helyeken nem lehet megoldani, hogy díszes üvegpoharakban kapjuk a koktélok, így marad a műanyag, ám minden más vendéglátóhelyet magunkban minősíthetünk is aszerint, milyen az alkoholkínálat, és hogyan szolgálják fel azokat, hogy hogyan bánnak a koktélokkal és úgy általában az italokkal. Persze csak éssszel, hiszen a kevert alkoholok ütik ki legjobban az embert. Az alábbiak ismeretében vizsgáztathatod kedvenc koktélos helyed, és rátérhetsz az igazi minőségre.

Számtalan koktélos pohár fajta van, ám a főbb típusoknak van saját, jellegzetes poharuk. A pohár kiválasztásánál a legfontosabb szempont az ital mennyisége, egyrészt számolni kell a jégkockákkal és a feltöltés (szóda, üdítő) számára szükséges hellyel is.

Alap koktélos pohár

Kis mennyiségű italok is nagyon jól díszíthetőek ezekben, gyakorlatilag az 5-8 cl-es hűtött, de jég nélkül készült koktélokhoz ideálisak, akár egyetlen olívabogyóval vagy gyümölcshéj spirállal is látványossá tehetőek. Jellegzetes fajtája az Y alakú pohár.olvass tovább