blog

Győzött a punci és a farok! Nyelvészkedés egy bloggertől

75

Shivmantra a blogolvasói közt felmérést végzett, ki, minek nevezi intim testrészeit, milyen kifejezést használ a testi gyönyörökre, titkos vágyaira, majd tanulságban rögzítette a teszteredményeket, íme:

összesen százan töltöttétek ki a tesztet, ebből 73-an válaszoltatok az összes kérdésre. az első tanulság tehát, hogy nem érdemes több oldalon rendszerezni a kérdéseket, mert nem nyomtok tovább. a válaszokból érezhető volt, hogy a kötelező válaszadás többeket felingerelt, türelmetlenné tett. ugyanakkor lefegyverző az őszinteségetek, amiért igazán hálás vagyok. bizonyos szempontból az eredmények igazolják a várakozásaimat, bizonyos szempontból meglepőek is. különösen az utolsó, kissé "kakukktojás" kérdés volt tanulságos, hiszen páran nagyon beszédesen vallottatok arról, hogy mit hallanátok szívesen az ágyban. a válaszok két nagyobb csoportra oszthatók: érzelmes, de realista vágyak, mint

 • "csak téged szeretlek"
 • "próbáljunk ki valami újat"
 • "hatalmas a farkad"
 • "kúrj szét, baby!"
 • "szeretlek"
 • "basszál még!"
 • "felejthetetlen velem a szex"
 • "még egy menet?"
 • "mocskolódást"
 • "aludj csak, majd én elmosogatok"
 • "hogy szép vagyok"
 • "cuncimókuskám"
 • "istennő"


olvass tovább

Iron and wine

76

Van ugye ez a hihetetlen indie folk-boom a tengerentúlon, sorra jönnek ki az albumok, én meg csak töltök és törlök - vagy azért, mert beugrik, hogy pont ilyenre csapkodta a térdét Charles Ingalls a Farm, ahol élünkben, vagy azért, mert senki sem tud jobb lenni Sufjan Stevensnél.

Az Iron & Wine The Shepherd's Dogjánál viszont megakadtam. Nem tudom, hogy mi a trükk - szakállas ember mantrázik magas hangon, alatta kellemesen csordogál körbe-körbe valami dallam -, elvileg nyomni kellene a delete-et, a Boy With a Coint mégis két órán keresztül hallgattam a szakadó hóesésben valahol Budán, még mielőtt kiderült, hogy a többi track is teljesen tökéletes. Nem megy ki a fejemből, ötös.

Köszönjük vaninna!

Szolidaritás Éjszakája

77

Az Utca Embere Egyesület negyedik alkalommal rendezi meg a Szolidaritás Éjszakáját. A budapesti Nyugati téri aluljáróban, ma délután 16 órakor kezdődik a rendezvény. A tervezett program: hajléktalan művészek előadása, étel- és ruhaosztás, majd virrasztás. A rendezvényhez Tatabányán, Győrött, Miskolcon és Kecskeméten is lehet csatlakozni. (Szegeden és Debrecenben tegnap tartottak hasonló megemlékezést.) A vidéki programok linkjeit itt lehet elérni. Ki lehet próbálni, milyen egyetlen novemberi éjszakát egy aluljáróban tölteni, vagy milyen kartondobozon feküdni.

Én pár éve részt vettem, talán az első ilyenen, megindító volt a fagyhalált halt hajléktalanokról való megemlékezés, ahol önkéntesek pár percig mozdulatlanul feküdtek a földön, egy-egy nejlonnal letakarva. Megdöbbentő élmény maradt, még úgy is, hogy a virrasztáson nem maradtam ott.
Hajléktalanok mindenhol vannak, helyzetük tökéletes megoldása valószínűleg lehetetlen, azonban hiszek benne, hogy a jelenlegi helyzeten nagyon sokat lehetne javítani. Hogy hogyan, arról megoszlanak a vélemények.

Az Utca Embere Egyesület harcol a lakhatásért való jog elismeréséért. Mások azt mondják, menjen dolgozni a csöves, van munka, csak a lusták nem tesznek semmit sorsuk javításáért. Az egyik oldal úgy véli, nem azért dolgozik, hogy a pénzéből másoknak is adjon, a másik oldal szerint nem szabadna luxusautókkal járni és olimpia szervezéséről álmodozni, amíg sokan kapualjakban élnek és megfagynak télen. Ezek szélsőségek, de a kérdés kérdés marad: Felelősek vagyunk egymásért? Vagy nem? Erről a témáról sokat lehet, és érdemes is beszélni. Aztán ha megszületik valami konszenzushoz hasonló, akkor jó lenne cselekedni is.

Köszönjük: antibaby

Egyenruha fétis

168

Az egyenruha fétis gyerekkorunktól kezdve adott, tűzoltó bácsi, aki megment, nővérke, aki segít az orvosnál, ezek később komoly alapját képezhetik a szexuális fantáziánknak is. Egy korábbi felmérés szerint (Budget Van Insurance) a férfiak negyven százaléka álmodozik légiutaskísérőkről, ezen apropóból Cliff Muskiet uniformfreak néven, blogot nyitott imádatának. Gyerekkorától kezdve rajongója a repülés világának, gyűjtött mindent, amin valamelyik légitársaság logója szerepelt, posztereket, levelezőlapokat, menetrendeket, biztonsági kártyákat, repülőgépmodelleket.

Az egyenruhák gyűjtését 1980-ban kezdte el, mikor megkapta az első légiutaskísérő uniformist a mamája barátjától, ez akkor folytatódott, mikor 1982-ben megtudta, hogy két társaság is új egyenruhára vált. Azonnal megszerezte a régi ruhákat és a szenvedélye azóta megállíthatatlan. Az évek során közel 600 féle kollekciót szerzett be, a világ midnenféle légitársaságától, mindezt csakis "belsősként" tudta megoldani, a holland KLM munkatársaként. Modellje egy próbaba, akin megörökítette a darabokat és megosztja a világgal az oldalán. Érdemes alaposan tanulmányozni, az egy dolog, hogy lehetetlen légitársaságok vannak a világon, de olyan cuccokat találhatsz mondjuk a hatvanas évekből, hogy azonnal akarni fogod. Kár, hogy a repülőzés maga nem ennyire vidám és szép. Mit keres egy vasdarab az égen?

James, a pajkos

220

Mi szükséges a jó fotókhoz? Persze szem, kamera, de kell hozzá némi inspiráció, mondjuk egy szerető testében, meg jól odatett tárgyak. James Naughty-nak ezek a dolgok adottak, így fotóblogja méltán világhírű, mint ahogy ő maga is. 2003-ban, mikor Craig Cowling nekilátott a fényképezésnek, még kevesen hitték fotói alapján, hogy viszi majd valamire, ám mára a művészeti és designportálok is előszeretettel linkelik oldalát.

Művésznevét, a Naughty James-t azért vette fel, hogy a csaj anyukája és persze a sajátja se tudja beazonosítani. Első projektje az 1095 volt, melynek célja, hogy pontosan 1095 nap alatt megtanuljon fényképezni. Ezt kipipálhatja. Yorkshire-i munkásvárosból származó indie kölyök a London College of Fashion falai között tanult, szűk farmerben, Conversben és számtalan zenei oldal olvasója volt, szinte minden indie bulin ott nyomult. Ennek köszönhetően készített fotókat az Arctic Monkeysnak, a The Automaticnak és a The Klaxonsnak - ma már mind a brit popkultúra ikonjai.

Stílusán erősen érezhető Guy Bourdin csodálata, bár ma már inkább a botránykeltésre koncentrál. Láthatjuk őt a blogján szexelni exnőjével, Craig már-már valóságshow-t hozott létre fotósblogján, melyhez néha ő is tesz kommenteket az oldalra, mint például azt, hogy „A francba, anyám megnézte a blogomat és rájött, hogy mit is csinálok a suliban.” Legújabb projektjének a neve: Fucking London by Naughty James. Látványos cím.