biztosítás

Biztosítsd be kedvencedet!

2788

Pont hétvégén beszélgettünk arról, hogy milyen jó lenne, ha biztosítást lehetne kötni kis kedvencünkre is, hiszen Füles kutyusunk az elmúlt hónapban betegeskedett, és rengeteg pénzbe került a kezelése, és nyilván számos állattartó néz szembe ezzel a problémával időről időre. Mennyivel jobb lenne minden hónapban kisebb összeget fizetni egy biztosítónak, mint egyben kiadni egy nagyobbat?! Szerencsére a 21. században már erre is van lehetőség. Egy francia biztosító társaság, mely nemrég jött be Magyarországra ilyen szolgáltatást is kínál ügyfeleinek. Állatokra köthető biztosítás Nyugat-Európa országainak nagy részében már jó ideje létezik, és működik is kiválóan. Svédországban például az állatok hatvan százaléka, Angliában az ötöde biztosított.

Állatmentesek most biztos röhögnek, pedig ez komoly. Van egy lény, aki veled él, akivel nap mint nap foglalkozol, akit szeretsz, majd egyszer csak megbetegszik, baleset éri, és persze ilyenkor az összeg nem számít, csak gyógyítsák meg, mert a szíved is beleszakad a szenvedésébe. Ezeknek a problémáknak a kezelése hihetetlen összegeket emészthet fel, a szerető gazdi nem sajnálja a pénzt, de egy-egy ilyen váratlan esemény teljesen kiürítheti a családi kasszát és felboríthatja a költségvetést, az állatorvosok ugyanis szemrebbenés nélkül kérik el a súlyos tízezreket. Sokkal praktikusabb lenne, ha előre takarékoskodhatnánk, de még jobb, ha biztosítást kötünk kedvencünknek is.

Nem elhanyagolható az sem, hogy Európában a lakosok számára vetítve Magyarországon tartják a legtöbb háziállatot, ezek szerint minden második emberre jut egy kutya vagy egy macska, amely két és fél millió kutyát és ugyanennyi macskát jelent, kiknek kezelése hatalmas összegeket emészt fel a gazdik pénztárcájából. Tehát már csak a számok alapján is szükség van ilyen jellegű szolgáltatásra.olvass tovább

Tutira megyek

4315

Bevallom nektek én nem vagyok az a Hűbele Balázs módjára utazó figura. Mindent megtervezek, válogatok, megfontolok, biztosítok, nem szeretem a kellemetlen meglepetéseket. Ezért aztán, ha külföldre megyek, biztosan kötök utasbiztosítást, amiben van balesetbiztosítás, a poggyászomra pedig garancia, tehát nagy baj nem lehet. Minden telefonszámot - követség, félismerős - felírok, külön kis táskát viszek az irataimnak, itthon is hagyok pénzt valakinél, talán már kicsit túl is biztosítom magam, de nem jártam még pórul, az biztos.

Miért menjünk biztosra?

Zsófi mesélte, hogy amikor Barcelonában nyaraltak, valami tengeri herkentyűtől olyan mérgezést kapott, hogy orvost kellett hívni hozzá. Persze nem volt biztosítása, így több száz eurót volt kénytelen kifizetni "Doctor Mundet doctor"-nak. Pedig az utasbiztosítása fedezte volna a sürgősségi, orvosi, kórházi ellátás költségét, és egyáltalán nem lett volna nagy költség egy nyaralásnyi időtartamra megkötni. Én legjobban a Posta Biztosító utasbiztosítását kedvelem, mert teljes körű és az egyik legolcsóbb. És én nem csak a betegségekre, esetleges balesetekre szoktam felkészülni, hanem arra is, hogy mi van, ha elveszítem az irataimat, és pótolni kell, ami igen nagy költségekkel jár. Egy utasbiztosítás erre is gondol, na, meg a kedvenc tárgyaim elvesztésére is elég hátborzongató lenne. Van egy szerencse állatkám, amit mindig beteszek a poggyászomba, nagyon utálnám, ha azzal együtt elveszne. Szerintem mindenkinek van legalább egy ismerőse, akinek elhagyták már a bőröndjét a repülőtéren a bőröndöket pakoló munkások. Tudom, hogy kicsit bizarr, hogy az üvegállatkám számlája mindig oda van biggyesztve az utasbiztosításom mellé, de számlával kell igazolni az értékét.

Mennyibe kerül mindez?

Ha mondjuk tíz napra mész valahova Európába, és a legolcsóbb minimum csomagot választod, akkor az 3850 forintba kerül, és így a biztosításod téríti a költségeidet kettőmillió forintig baleset esetén, száz euró értékig fogászati ellátásért, ha haza kell szállítani, akkor pedig annak a költségét száz százalékban. Ha elhagyják a cekkeredet, akkor kilencvenezer forintig azt is fizeti a biztosító. Mondjuk én, ha néhány napnál több időre megyek külföldre, akkor a valamivel drágább prémium biztosítást szoktam választani, mert annál, ha kórházba kerülök, és valamelyik hozzátartozómnak ki kell jönnie hozzám például vért adni, vagy azért, hogy gondozzon, a biztosításom fedezi az ő útiköltségét és szállását. Sőt, pénzügyi segélyt is nyújtanak az olyan költségekért, amelyeket nem lehet egyik kategóriába sem besorolni.

Útravalóként ezért mindenkinek azt tanácsolom, hogy mielőtt külföldi utazáshoz biztosítást választ érdemes kalkulálni, és jobb félni, mint megijedni...

7 milliós mellszőrzet

4388

Tizenöt sztár, akik hatalmas összegű biztosítást kötöttek egy-egy testrészükre. A legtöbbet Mariah Carey lábai érik, egy milliárd dollárt, míg a legbizarrabb biztosítási kötvény Tom Jones-é, aki a mellkasát borító buja, göndör szőrzetére kötötte.

A biztosítási toplistáért klikk ide!

Sosem látott jelenet Darth Vaderrel!

6881

Vajon mi lesz ebből? Akinek van ötlete, szóljon!

Tik-tak, ketyeg az óra…(X)

8443

Csekkek befizetése, kényes telefonhívások elintézése, karácsonyi ajándék vadászat… Te is az utolsó percre szoktad hagyni ezen dolgok elintézését? …és vajon mi másnak van még itt a határideje?olvass tovább