biblia

Ahogy Isten látta

6451

Ha Isten odafönt van, nagyjából úgy nézhette végig az utóbbi pár ezer év eseményeit, ahogy mi látjuk most a Földet a Google Earth-szel. Ez a gondolat foglalkoztatta James Dive képzőművészt, amikor hosszú és elszánt kutatómunkával megkereste azokat a helyeket, ahol szerinte a Biblia eseményei történtek, majd Photoshoppal rekonstruálta azokat. Az eredmény meggyőző: a történelem legnagyobb bestsellere 2010-ben méltó illusztrációt kapott.

A pink Biblia az ördögtől való

8496

Rózsaszín szalagok, pólók, zoknik és focilabdák: szinte minden elképzelhető tárgy rózsaszín verzióját meg lehetett már vásárolni annak érdekében, hogy támogassuk a mellrák elleni harcot. Októberben azonban egészen újszerű termék jelent meg a boltokban a nemes cél érdekében: a baptista Life Way Christian Resources rózsaszín Bibliát bocsátott áruba, a bevétellel pedig a dallasi Susan G. Komen alapítványt támogatták, melynek köztudottan a mellrák ellenes harc a fő célja.

Fogytak is szépen a csinos könyvek, ám a napokban pánikszerűen visszavonták őket a boltok polcairól. Kiderült ugyanis, hogy a Komen alapítvány kapcsolatban áll a Planned Parenthood nevű szervezettel, mely különböző szolgáltatásokat nyújt a rászorulóknak, egyebek mellett mellrákszűrést, szexuális úton terjedő fertőzések szűrését, fogamzásgátlással kapcsolatos tanácsadást és terhesség megszakítást. Ez utóbbi robbantotta ki a botrányt, amikor néhány abortusz ellenes oldalon arról kezdtek cikkezni, hogy a Komen alapítvány tetemes összeggel támogatta a Planned Parenthoodot. Értelmezésük szerint ugyanis ezzel a Life Way közvetve az abortuszhoz biztosított anyagi forrásokat.olvass tovább

Az ereklyevadászok kedvence

9392

Az Ószövetségben olvasható közismert történet szerint az Úr megelégelte a világ bűneit, és úgy döntött, hogy vízözönt bocsát a Földre és elpusztítja azt. Egyetlen igaz ember élt ekkoriban a világon, Noé, akinek megparancsolta, hogy építsen egy bárkát, abba helyezzen egy párt a Földön élő valamennyi állatból, hogy ilyen módon túléljék a szörnyű pusztulást. Noé és családja, valamint a magukkal vitt állatok át is vészelték a katasztrófát a hatalmas bárkának köszönhetően. A történet az Ararát-hegyen ért véget, ahol a bárka megfeneklett, majd a Föld ismét benépesült. Azóta is sokan keresik a hajó maradványait ezen a területen, így Noé bárkája az egyik legkeresettebb ereklye.
olvass tovább