bemutató

Pret-a-couture

2226

A szeptember 19-én megrendezett bemutatón számomra is kiderült, hogy Forgó Diana Napsugár nem az én stílusomban tervez, bár nem is az én korosztályomnak. Ruhái, nőiesek, csillogóak, már-már túl sokak. Az anyagokat illetően a selyem és a szatén dominált - bármi csak fényes és csillogó legyen -, na, meg persze a műszőrme, ráadásul állatmintákkal. A ruhák szabásvonala általában a nőies idomokat hangsúlyozta, a derékrészt természetesen övvel, ez az egy pont volt talán, ami az egész kollekcióban egységes volt. A színek és a minták terén is eléggé sokfélére sikerült a bemutatott kollekció - volt fényes királykék, hófehér, szafari színek, élénk rózsaszín, de még piros is -, a mintaorgia egészen az állatmintáktól, az organikus kék virágmintákon keresztül, egészen a skótkockásig terjedt.

Csodás képek itt.

Kortárs kifutó - USE

2370

A Design Héten megrendezett Kortárs kifutón láthattuk az erre a szezonra szánt darabokat a USE-tól. Mint ígértük, külön is foglalkozunk az eseményen részt vevő tervezőkkel, elsőként a USE-zal.

A USE márkanév mögött három, az Iparművészeti Egyetemen megismerkedett tervező áll, Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András. Két alkalommal, 2004-ben és 2005-ben is triójuk nyerte el az Év Fiatal Divattervezője címet. Az egyetemi évek alatt fél évet Párizsban tanulhattak, ahol rengeteg inspirációt kaptak, ma pedig már saját showroommal rendelkeznek, és tíz kollekció megálmodásán vannak túl. Kollekcióikat a harmónia és a minimalizmus jellemzi, valamit a különleges szabások és vállmegoldások.

USE - unusedolvass tovább

Bemutat a magyar divat

2698

A hétvégén megint Fashion Weekezni voltunk, idén másodjára, ezúttal a három nap alatt huszonegy tervező kollekcióját láthatta a közönség. A legnagyobb érdeklődés talán vasárnap volt, de a szakma képviselőin kívül nem nagyon tolongtak a nézők, s mi is ambivalens érzésekkel zártuk a hétvégét. A három nap alatt láthattunk kiemelkedően jó kollekciókat, amelyeknél tényleg látszott, hogy van elképzelés, fantázia, kreativitás, és mindez igényes kivitelezéssel párosul. De végignéztünk jó néhány olyan show-t is, amelyeket egyszerűen nem tudtunk hova tenni, hiányzott belőlük az ötletesség és az az elképzelés, jelmondat, motívum, ami összefogta volna a különálló kreációkat, és magukban a szettekben sem volt semmi különleges.

Coterie Studio

A pénteki első napon a Fashion Week a Coterie Studio bemutatójával vette kezdetét. Erős kezdés volt. A Coterie márkanév mögött az akkor még Könnyűipari Műszaki Főiskola néven működő intézményben tanult tervezőpáros, név szerint Martin Krisztina - öltözéktervező - és Schöff Mónika - cipőtervező - áll. A tervezőpáros pret-a-porter kollekciója került bemutatásra. Nekünk tetszett, minimalista stílus, merev szabásvonal, harmonikus színek és a hangsúlyos vállszabások tették különlegessé a ruhákat. A fazonokat a merev tartású kézelők és gallérok, valamint jellegzetes vállmegoldások jellemezték, de a nőies vonalakat is kitűnően hangsúlyozták.


Klikk ide a Coterie Studio kollekciójáért!olvass tovább

Viktória titka

3009

Nemrég jelent meg egy ötvenes lista a mindenkori legjobb Victoria's Secret Show angyalairól, azokról a modellekről, akik  hosszú válogatás után bekerülnek a fehérneműcég modelljei közé.

A lista utolsó helyén Veronika Varekova cseh modell áll, s bár ő a sereghajtó, azért tegyük hozzá, hogy már a listára való felkerülés is szép teljesítmény. A negyvenötödik helyen Nichole Robinson modell és színésznő domborít, aki többek között szerepelt az Aerosmith Girls of Summer című videoklipjében is. Érdekes, hogy a szupermodell Naomi Campbell csak a huszadik helyen áll ezen a listán, még a kisebb karriert befutott modell-szépségkirálynő Helena Christensen is megelőzte két hellyel. A mindenkori Top modell leszek műsorvezetője, Tyra Banks a tizenötödik, a kilencvenes évek nagy modellgenerációjának az oszlopos tagja, Claudia Schiffer pedig a kilencedik helyet tudhatja magáénak. És, hogy kik állnak a dobogón? A bronz érmes a brazil topmodell Gisele Bündchen, őt előzte meg a második helyen álló francia modell és színésznő Laetitia Casta, az első helyen természetesen pedig Heidi Klum figyel.

Klikkelj a fehérneműkért!olvass tovább

Magas szabászat 2009

3079

Nemrég mutatták be a tervezők 2009-es tavasz-nyári haute couture kollekciójukat, arról, hogy mi is a "magas szabászat" már korábban egy olvasónk írt, itt olvashattok bővebben a témáról, most viszont a kollekciókra, a ruhákra helyezzük a hangsúlyt!

A haute couture nem éppen a hordható ruhákról szól, sokkal inkább a szabásról, mint művészetről, mi mégis nagyon sok szép és lenyűgöző darabot találtunk, amelyeket még bizonyos alkalmakkor szívesen fel is vennénk! Összeállítottunk egy galériát, amelyben a ruhák mellé írtunk a tervezők nevét - hiszen ez külön kérésetek volt -, valamit azt is, hogy miért is tetszik nekünk az adott darab!

Klikk a képre kedvenc darabjainkért!