barátnők

Pár(a)tartalom

5029

Szingli vagyok, hogy ezzel a ma igazán divatos szóval éljek. Divatos, és abszolúte nem egyenlő a régimódi “egyedülállóval”. Hiszen Carrie Bradshaw ( a Szex és New York c. sorozat főhősnője) óta tudjuk, hogy a szingli élet jóval több és jobb, mint “egyedülállónak lenni”. Hát persze! Hiszen mennyi mindent megtehet az, aki nem sínylődik egy párkapcsolat rabigájában: éjszakákon át tartó bulizás a szingli barátnőiddel, koktélozás és flörtölés idegen férfiakkal, akik olykor egy “keringőre” is felkérnek…Aztán persze délig alvás, “reggeli” a város legmenőbb éttermében, ahol a szinglicsapattal megbeszéljük az előző este legfontosabb eseményeit enyhe fejfájás mellett. De természetesen mindenre gyógyír egy kis plázás ruhavásárlás vagy intelligensebbeknek egy jó kiállítás, esetleg koraesti színház. Vajon mikor ment el utoljára bulizni vagy csak egy kávézóba a barátnőivel a “párkapcsolatban élő”? Hát igen, ez már nem könnyű, hiszen ott a “kolonc”… Korunk tehát ilyen képet fest a párkapcsolatban nem élő emberekről. Nem csoda tehát, hogy az alapvetően társas lény (ezek mi vagyunk, emberek) megirigyeli ilyetén módon élő fajtársait és közéjük akar visszakerülni. De mi van akkor, ha mindezt egy olyan ember teszi, aki maga is párkapcsolatban él? Igen. Ő két ételetet akar élni egyszerre. Róluk szólnék egy pár szót.

Néhány éve találkoztam egy lánnyal, akinek már sok éve bekötötték a fejét viszonylag fiatalon. Elsöprő szerelem volt az övék, ketten megállíthataltannak, megingathatalannak tűntek. Egy ideig… akkor ugyanis előjött az a a bizonyos "még nem éltem ki magam " rész, ami ilyen kapcsolatokban előbb-utóbb felszínre tör. Már nem volt jó az amit csinált a férj, az, ahogy csinálta, ahogy kinézett stb., és ekkor az asszony is kinézett… a kapcsolatból. Meglátta a misztikus szingli életet és azonosulni kezdett vele. Mindent úgy csinált, mint mi, szinglik (mellesleg ekkor kerültem vele közelebbi kapcsolatba). Jött velünk bulikba, kora délutáni mozikba vagy csak egy amolyan csajos vacsira. Egyre többet flörtölgetett, csábított, bolondított férfiakat…az az egy gond volt vele, hogy amikor már komolyodni látszott a dolog bármilyen területen, akkor mindig jött a “nekemférjemvan” duma, elképesztve ezzel a begerjedt kanok sorát. Ő volt az első szingli/párkapcsolatban élő ember, akivel valaha találkoztam.



olvass tovább

Miért jó a csúnya barátnő(nek)?

8489

Gyakori jelenség, hogy viszonylag vonzó csajok csúnyácskább barátnővel felvértezve mutatkoznak, különösen akkor, ha pasizásról van szó. Nem kell humánetológusnak lenni, hogy belássuk, ez a formáció a vizuális tuningról szól, legalábbis ami a vonzóbb felet illeti. A helyzetből magától értetődő módon adódó összehasonlításból ugyanis csak jól jöhet ki, ezzel pedig saját esélyeit növeli. Ha az etikai kérdésektől eltekintünk, azt kell mondanunk, hogy működőképes stratégiáról van szó, szerelemben és háborúban amúgy is mindent szabad, csinálja hát. Az azonban kevésbé érthető, hogy miért vállal be egy ilyen helyzetet a szerényebb adottságokkal rendelkező fél.



olvass tovább