backstage

Ők is csinálják!

4907

Még év elején bepillanthattatok a divatbemutatók kulisszái mögé, ahol a modellek a mindennapjaikat töltik. Sokan irigylik őket munkájuk miatt, de még többen könyvelik el a modelleket buta Barbie babáknak, akik magasak, vékonyak és különleges arccal áldotta meg őket a teremtő - ennyi és semmi több. Szellemi képességeiket sokan kétségbe vonják, pedig nem szabadna általánosítani. Ezt a sztereotípiát szerette volna az Allure magazin is ledönteni, amikor készített egy összeállítást olvasó modellekről, és azóta már blog is született a témáról.  Mi is elkészítettük saját galériánkat a színfalak mögött olvasó csajokról. Anyaggyűjtés közben furcsa mód nem is kellett sokat kutakodni ilyen képek után. Persze mondhatnátok, hogy a magazin olvasgatás nem annyira intellektuális tevékenység, mint egy szépirodalmi regényt vagy kortárs irodalmat olvasni, de mindenkit megnyugtathatunk, hogy a lányok az újságokon kívül a könyveket is bújják.

Backstage-ben olvasó modellek itt!

A másik tevékenység, amiről már számos helyen láthattunk összeállítást az étkezés. Az emberek kíváncsiak, hogy a sovány modellek vajon mit esznek, ha egyáltalán esznek bármit is. Bár nem találtunk annyi képet, mint az olvasó modellekről, mégis ráakadtunk néhány felvételre, amin élvezettel falatoznak a lányok, és nem csak gyümölcsöket.

Backstage-ben falatozó modellek itt!

Karikás szemek és kacsaszájak

6107

 Akik a kilencvenes években nőttek fel, a modell szó hallatán automatikusan a gyönyörű bőrű, hosszú hajú, szimmetrikus arcú, klasszikus szépségekre asszociálnak. Az ilyen nők mellett akkoriban csak néha-néha rúghatott labdába egy-egy különleges arcú lány. Jó tíz évvel később már a klasszikus vonású szépségeket mellőzi a divatipar, mert a mostani idők a karakteres arcú, különleges vonásokkal rendelkező, angyalként és ördögként, ribancként és apácaként is hitelesen eladható modelleknek kedveznek. Ezek a csúnyán szép emberek a kifutóra lépve vagy a magazinok oldalain tökéletes külsővel ragyognak. Az ámításban viszont nagy szerepe van azoknak a fotósoknak, sminkeseknek és fodrászoknak is, akik átváltoztatják őket. 

A többi modellért klikkelj ide!

Talán kevesebb nő küzdene önértékelési zavarokkal, ha a modellek helyett a fent említett szakemberek tehetségére irigykedne. A lányok ugyanis köszönő viszonyban sincsenek a kifutóra libbenő önmagukkal, mikor megérkeznek a backstage-be. Hogy milyen Laetitia Casta, Adriana Lima, Bar Refaeli, Lara Stone, Alessandra Ambrosio, Karolina Kurkova, Noemie Lenoir, Elle MacPherson és a többiek smink nélkül, azt megmutatta a StyleFrizz.com, ahova felkerültek a Louis Vuitton Fall/Winter 2010 divatbemutató előtt készült fotók is. A képekről kiderül, hogy átlagos, sokszor inkább érdekes arcú, mint különleges szépségű lányokról van szó. Ki az, aki még mindig szeretne a bőrükbe bújni?