baba

Vénséges újszülöttek

2955

Édes bébik, akik kicsit furcsán néznek az új életterükre.

Rémségek kicsiny boltja

3124

Baby Korda Gyuri

Jujj...

Na, jó.

Nem akarunk senkit megrémíszteni így kora reggel, ezért nézegesettek csecsemőket... Rémségesek vagy cukik?

Babázzunk!

4395

Bevallom sosem voltam babázós típus, még kislányként sem. Nem kapott el semmiféle Hello Kitty őrület, de most... Valami olyat találtam, ami első látásra azt kívánta, hogy beleszerelmesedjek! Ő Kokeshi, a baba. Egyszerű, szép és művészi.olvass tovább

Barbie helyett couture baba

6458

Bár a gyártók ma már mindenféle kiegészítővel felszerelt babacsodákat tesznek a boltok polcaira és Barbie-t is láttuk már Spice Girlként vagy Marilyn Monroe szexi fehér ruhájában, az igazán fanatikus gyűjtőket ez nem hatja meg. Az egyedi darabok után vágyakozók Madame Alexander nevét még a szőke babáétól is jobban ismerik. Madame Beatrice Alexander Behrman alapította a gyönyörű, kézzel készített babák üzletét még a múlt század 20-as éveiben és nyújtott otthont a világ minden tájáról érkező és ezen tájak kultúráját képviselő babácskáinak.

A Bon Bon kollekcióolvass tovább

Feldarabolták Barbie-t!

8012

A bögyös, szőke Barbie 1959 óta megállás nélkül hódít. Főleg kislányszíveket ejt rabul. Eljárt felette az idő, anélkül, hogy megöregedett volna. A legenda szerint Ruth Handlert, Barbie „ősanyját” Barbara nevű lánya ihlette meg, akinek legkedvesebb játékai közé tartozott, hogy papírbabáit felnőtt ruhákba öltöztette. Az igazi inspirációt Handler 1956-ban Max Weissbrod Bild Lilli nevű babájától nyerte.

Ruth németországi utazása alkalmával találkozott Bild Lillivel, a germán szépséggel. Szőke haj, fehér bőr, nefelejcs szempár. A néhai Führer nőideálja öltött testet ismét Lilliben, a felnőtt alakú öltöztetős babában. Természetesen az amerikai asszony azonnal vásárolt belőle egy példányt gyermekének. Két év múlva piacra dobták Barbie-t, aki jóval karcsúbb volt Lillinél, ám szőkesége, kék szemei, dús keble és hamvas bőre semmit sem változott. A vállalkozás pikantériáját Ruth Handler zsidó származása adja. Alig pár évvel a haláltáborok után miért vonzódott egy túlélő a „felsőbbrendű faj” bombanőjéhez? Lehet töprengeni –a vállalkozás mindenesetre sikeres lett.

olvass tovább