auró

Látlak!

4017

Természetfeletti képességekből rengeteg létezik. Vannak olyanok, melyekkel csak a mesékben találkozhatunk (pl.: emberek repülése, osztódása, stb.), és vannak kicsit reálisabbak (megérzések, gondolatátvitel, stb.), melyek létezése heves vitákat szít az emberek közt.

Ezen képességek sokféle megítélés alá esnek. A vallásos emberek zsigerből, mereven elutasítanak minden olyan esetet, amiben ilyen képességet tulajdonítanak egyszerű, halandó embereknek. Akik nem vallásosak, azok közt is megoszlanak a vélemények a természetfeletti képességek létezéséről, és az azokkal rendelkező emberek hitelességéről. Mint minden másra, erre is hatalmas iparág épült, főleg Amerikában jellemzőek az olyan műsorok, melyben "médiumok" (halottakkal kommunikálni képes személy) keltik azt a látszatot, hogy a közönség tagjainak halott szeretteivel felveszik a kapcsolatot. Ezek miatt a szélhámosok miatt (is) kételkednek sokan a paranormális képességekben. Az ilyen csalókról, felismerésükről szól Popper Péter Óvás a hamis tanítóktól című könyve is. Ha kicsit jobban belegondolnának, rájönnének, hogy mindez talán mégsem csak üres fecsegés. 

Vegyük alapul a telepátiát (amely témában kiváló regényt olvashatunk: Stephen King Holtsáv-ját, ami nem az itt leírtakról, de a telepátiáról is szól), vagyis a két ember közötti mentális kapcsolatot6 kommunikációt: ajon honnan tudja egy anya, akinek gyermeke még nem tud beszélni, hogy mi baja a kicsinek? Honnan tudja az anya, aki kilométerekre van gyermekétől, hogy a gyerek épp rosszkedvű, netán történt vele valami? Vagy fordítva: hogyan képes a kisbaba megérezni anyja hangulatát? A válasz minden kérdésre ugyanaz: telepatikus kapcsolat van köztük. Méghozzá nagyon különleges, életen át tartó. Csecsemő, majd kisgyermekkorban a legerősebb ez a kapcsolat, mivel az emberek gyermekként a legfogékonyabbak a paranormális jelenségekre, akkor produkálnak természetfeletti képességeket, eseteket is. olvass tovább