asztrológia

Jesszus! Mi lesz 2009-ben?

2846

Persze, hogy minden év végén szeretnénk kicsit belelátni a következőbe főleg, ha visszapillantunk és azzal a döbbent ábrázattal fordulunk vissza, amire ez van írva: "Úristen! Mennyi minden történt idén is!". Jó lenne legalább kis kapaszkodókat találni, már csak a mihez tartás végett is, hiszen végül úgyis rajtunk áll vagy bukik minden. Mi azért igyekeztünk összegyűjteni a nagy jóslatokat, amelyeket kéretik kellő szkepticizmussal fogadni.

Logikusnak tűnik?

A számokat mindenki elismeri. Mármint létjogosultságukat, illetve azt, hogy logikusak. Nem? Igen ám, de mi van akkor, ha már némi misztériumot is építünk köréjük, na abból lesz a számmisztika. Ha kutakodni szeretnénk a jövőévben, akkor alap, hogy magát a számot vesézzük ki először. A kettőezer-kilenc egy izgalmas szám, adjuk csak össze: 2+0+0+9... igen, igen az 11! MESTERSZÁM! Atyaég, rezzenek össze a spirituális érzékenységgel rendelkezők, lássuk csak mit is jelent ez? A mesterszámok megbonthatatlanok, tehát 11,22,33 és így tovább, mindig valami pluszt adnak az általános értelmezések mellett. Eleve a 11-es számot a Neptunusz uralja, ami látomásokkal, sugallatokkal, misztikával telítettséget hordoz magában. Ezen felül jelenti az új megszületését és legyökerezését. Ami valljuk be rá is fér elvadult világunkra, valami nagy változás legyen! Hatalmas energiákat tartogat a jövő év, testileg és lelkileg is sokunknak, amire szükségünk is lesz, ugyanis nagyon sokat kell dolgoznunk, de meg lesz a gyümölcse. Ha logikusan belegondolunk, itt van ugye a gazdasági válság, nyilván spórolósak leszünk, sokat és jól fogunk dolgozni, megszokjuk a szorosabb nadrágszíjat, mert nem lesz mást mit tennünk és jobb lesz, figyeljétek csak meg! Rengeteg kreativitást kapunk, hogy jobban teljesíthessünk, sőt még ennél is több spiritualizmust, előtérbe kerülnek a vallások, a hit. A carpe diem érzése helyett, az "igazság odaát van” szlogen fog előtérbe kerülni. Igyekszünk majd átformálni a körülöttünk lévő világot, kicsit szokatlanul megközelítve. Meglátjuk. 

Bivalyerősen

Erős, szívós állat a bivaly, amelynek az évébe lépünk 2009-ben, a kínai horoszkóp szerint. Sok-sok esemény várható 2009-ben, amelyek nagy jelentőséggel bírnak majd, nem mindig lesz könnyű, a fejlődéshez kőkeményen kell dolgozni, és szívósnak kell lenni, mert az emberiség számára meghatározó történelmi események fognak történni. Sok jóslat szól arról, hogy a 2009-es év a törvény, a rend éve lesz, és rengeteg törvényt hoznak majd környezetünk védelme érdekében. Gyakorlatiasnak, szorgosnak kell lennünk jövőre, sokaknak ez az év hozza meg a tudatosságot, és ennek meg is lesz az eredménye, az év második felében már le is arathatjuk az elvetett magvakat. "Türelemmel hamarabb célba érsz, mint szorgalommal." olvass tovább

Hiszünk...

3633

A Gallup Nagy-Britanniában végzett felmérése érdekes tolódást mutat az ötvenes évekhez képest. Akkor is és most is arra voltak kíváncsiak, hogy az emberek hisznek-e, és ha igen, akkor miben. Most több mint kétezer embert faggattak, s az eredmény a következő: ötvenhárom százalék hisz a halál utáni életben, ötvenöt százalék a mennyben, és hetven százalék hisz az emberi lélekben. (Mondjuk azt hittem, ez utóbbi alap.)

Negyven százalék hisz a szellemekben, és meglepően sokan, a megkérdezettek negyede a reinkarnációt, azaz az újraszületést is elképzelhetőnek tartja. Huszonkét százalék elhiszi amit a csillagok mesélnek, tizenöt százalék pedig a jósoknak, tartotkártyásoknak, jövendőmondóknak szavait is issza. A korábbi, ötvenes években végzett hasonló témájú felmérésben a számok még egészen mást mutattak. Ekkor a megkérdezetteknek mindössze kettő százaléka gondolta úgy, hogy vannak szellemek, hét százalékuk hitt a jóslásban, és ennél is kevesebb, mindössze hat százalék vallotta azt, hogy a csillagok beszélnek sorsunkról.

A felmérés megrendelői szerint mindez jól példázza, hogy a tudományokba vetett vak bizalom kora évtizedekkel ezelőtt lejárt, s hogy az emberek egészen máshogy viszonyulnak a világ jelenségeihez, a valláshoz, a hithez mint korábban.

Sokan és sokszor mondták már el egyébként, hogy az emberi tudat nagyban változik mostanában, hogy egyre nagyobb jelentősége lesz a transzcendentális vonalnak, a spiritualizmusnak, hogy egyfajta paradigmaváltás megy végbe. A hit fogalma is jelentősen változott, hisz korábban egy-egy valláshoz kötötték magukat inkább az emberek, netán hitetlenek voltak, de ma már szinte nincs olyan ember, aki ne azt mondaná: hiszek valamiben. Valamiben, ami lehet a sors, lehet az energia, lehet egy felettes erő, egy vezérfonal, egy érzés, bármi, amibe kapaszkodni lehet. A nyitással, a globalizációval pedig a spirituális tanok is bekerültek a kereskedelmi pakkokba, adjuk-vesszük őket ezzel táplálva belső igényünket a hitre. Na és te? Te miben hiszel?

Meggyőzhető szkeptikus

6213

A "meggyőzhető szkeptikusok" táborába tartozom, ha olyan dolgokról van szó, mint az asztrológia, a kineziológia vagy a különböző egyéb, nem megmagyarázható dolgok.

Szerintem léteznek olyan emberek, akik rendelkeznek hatodik érzékkel és képesek jósolni – csak még nem találkoztam velük, igaz, nem is kerestem őket. Egy időben rendszeresen jártam kineziológushoz, de jó két év telt el a szóval való megismerkedés és egy hús-vér kineziológussal való találkozás között. Bizonyos idő távlatából úgy látom, hogy nem az volt a legnagyobb segítség, hogy rendszeresen megjelentem a „szeánszainkon”, hanem hogy utána is sokkal többet foglalkoztam magammal, és gondolkodtam a problémáimon az ő útmutatásait követve. olvass tovább

Viszályokat hoz a Merkúr

6320

Mindenki a legjobb akar lenni - ez lehet a hét mottója. Nem véletlenül. A Merkúr 2010. június 25-én 11 óra 33 perckor belép a Rák jegyébe, és ez több jegyet is érzékenyen érint. A bolygó kellemetlen kapcsolatban van a Szaturnusszal és az Uránusszal, ami miatt mindenekelőtt a Halak, a Szűz és a Nyilas jegyű kollégák között kerülhet sor hatalmi versengésekre, de hatása érződik a baráti és rokoni kapcsolatokon is.olvass tovább

Sorsfordulók #2

6396

Az asztrológia arra tanít, hogyan építsük fel életünket, hogyan adjunk formát neki, és hogyan hasznosítsuk a sors intéseit. A cikk első részében az általánosságban leírt sorsritmusokat megismerve azt is megtudjuk, hogy milyen életfeladatokkal kell megküzdenünk éppen. Németh Ágnes asztrológus most a 14-28 év közötti szakasz életfeladatait elemzi.

Képzeljük el, hogy életünk egy ház, a sorsritmusok pedig az élet asztrológiai tervrajzai. Ha a ház alapja nem stabil, semmit sem segít, ha a tetőt megjavítjuk, ugyanolyan ingatag marad az épület. Ezzel szemben az asztrológiában a hibákat, melyeket a korábbi fázisokban elkövettünk vagy elkövettek ellenünk, átvihetjük a következő időszakokra, hogy később javítsunk ezeken. Ezért olyan fontos, hogy ismerjük az összes életfázisunkat.

A sorsritmusok ismerete nemcsak abban segít, hogy felismerjük, melyik fázisban vagyunk mi, melyik fázisban vannak a gyermekeink, és melyik fázisban vannak a szüleink, hanem azt is elárulják nekünk, hogy milyen életfeladataink vannak, amelyekkel meg kellene küzdenünk. Ha jól hajtjuk végre őket, akkor pozitív irányban tudunk fejlődni. Ha hibázunk ezekben a fázisokban, a következőkben nehezebben tudjuk majd utolérni magunkat. Minél magasabb szinten vagyunk, annál nehezebb javítani a korábbi szinteken, a korrigálatlan, instabil gyengeségek viszont szintről szintre továbbadódnak.olvass tovább