anh tuan

Sötét baby-dollok

7308

Anh Tuan neve eddig elsősorban különleges és igazi műgonddal megmunkált táskáiról, bőrkiegészítőiről volt ismert. A vietnami származású dizájner már tervezett ruhakollekciót is, de a korábbiakkal ellentétben a legújabb darabok most még nagyobb hangsúlyt kaptak.

A 2011-es tavaszi-nyári kollekció alapdarabja a baby-doll: a kreációkat egyszerű szabásvonalak jellemzik. Míg a tervező előző munkái elkészítésekor már-már haute couture magasságokban szárnyalt, most az egyszerűségre törekedett. Ahogy a legtöbb magyar tervező a fekete színre esküszik, úgy Anh Tuan kollekciójában is a klasszikus sötét szín dominál. A fekete nagyon jól párosítható bármivel, és így nemcsak egy szűk réteg számára lehet megfelelő viselet.

A „gyászos” árnyalat ellenére a tavaszi-nyári kollekció darabjai egyáltalán nem unalmasak. A tervező a különböző árnyalatú és felületű fekete anyagokkal dolgozott, aminek mozgásával a komor színt sikerült játékossá tennie. Egy kevés ezüst és arany is segít a monokróm árnyalat megtörésében. A laza szabású, könnyed ruhácskák tökéletes öltözékei lehetnek a tavaszi gardróbunknak, de a visszafogott szín lehetővé teszi, hogy komolyabb megjelenést megkövetelő eseményeken is bátran viselhessük őket.

olvass tovább

Divatnap a télben

8465

A Magyarországon első ízben tavasszal megrendezett háromnapos Budapest Essential Looks trendhétvégét követően a szervezők nagy erőkkel dolgoznak a 2012-es tavaszi esemény szervezésén, mely a hírek szerint az idei kereteket is túl fogja szárnyalni.

A szervezők azonban úgy döntöttek, hogy nem váratják egy évig lelkes közönségüket, egy téli kiadással is megörvendeztették a divat barátait. A téli esemény ihletője és névadója az Absolut Vodka új limitált szériás üvege, az Absolut Mode volt.

 

Az márka új, limitált kiadású üvegének megjelenése kapcsán felkért öt hazai divattervezőt, hogy készítsenek az Absolut Mode által inspirált kiegészítőket a magyar kampány keretén belül. Az Anh Tuan, Tomcsányi Dóri, Mojzes Dóra, Vágó Réka, és Juhos Janka által kreált kollekció kisszériás, minden modellből csupán tíz darab készült. A brand ihletésére a rendezvényen bemutató Artista is elkészítette saját kiegészítőit. A hat tervező különleges kollekcióját csak  a december 2-án, a Váci 1 Üzletházban megrendezett Absolut Mode elnevezésű rendezvényen lehetett megvásárolni.olvass tovább