amszterdam

Így csinálják Londonban...

6568

A divatot formálni már nemcsak a gazdag sztárok, színésznők és befolyásos emberek kiváltsága. A hétköznapi és nem ismert emberek is befolyásolhatják annak alakulását, az internet segítségével bárki újabb és újabb ötleteket kaphat akár a bloggerektől, akár más street style oldalakról.

olvass tovább

Kiszuperált templomi padok és biciklik a falon

8493

Múlt héten különleges farmerüzlet megnyitásának lehettek tanúi az amszterdamiak. A város legnyüzsgőbb bevásárló utcáján, a Kalverstraaton nyitotta meg impozáns üzletét a Levi’s. A 250 m²-es alapterület és a 6 méteres belmagasság már önmagában is figyelemre méltó, az üzlet különlegessége azonban az, hogy újrahasznosított anyagokból készült. Asztalok helyett kiszuperált templomi padokon pihennek a nadrágok, a polcok meghajlított és összehegesztett metál csövekből készültek, amiket aztán színesre festettek. A legkülönlegesebb dizájnelemet azonban mindenképpen azok a jobb napokat látott biciklik jelentik, amiket a város csatornáiból gyűjtöttek össze, majd a helyiség plafonjára és falaira szereltek dekorációs elemként. Az üzletet nemcsak sajátos berendezése teszi különlegessé, hanem az is, hogy további funkciót is szánnak neki  az üzemeltetők: kulturális rendezvények és kiállítások színhelyéül is szolgál majd. Hogy mennyire komolyan gondolják ezt, bizonyították a megnyitón is, ahol Trixie Whitley lépett fel egy meghitt koncert keretében.

Nézz szét az üzletben!

Amszterdami trip

8593

Buli van Amszterdamban. Na jó, Amszterdamban általában buli van, de most a szokásosnál is különlegesebbek a körülmények: befagyott a holland főváros összes csatornája, a városlakók pedig boldogan veszik birtokba az alkalmi korcsolyapályát. Nekünk erre még egy kicsit várni kell - állítólag már nem sokáig -, de addig is nézzétek meg Jaap van den Biesen és Justin Knaven kisfilmjét a látványról: szívet melengető, nyugodt és álomszerű lebegés (igyekszünk nem elsütni a kínálkozó drogos poénokat), a Cinematic Orchestra csodás zenéjére.