2011 tavasz-nyár

Diszkóláz a kifutón

6697

Javában zajlanak a divathetek szerte a világon, a divat nagy fővárosaiban. A 2011-es tavaszi és nyári kollekciókból pedig egyre és egyre többet kapunk, látunk. Megállapíthatjuk, hogy amennyire a divathetek sem unalmasok, annyira érdekes, különleges és színes lesz a jövő évi tavasz.

A fenti megállapítás nem is a ruhákra igaz, inkább a sminkelésre; nem lesz határ: a legextrémebb, legfeltűnőbb árnyalatokat, anyagokat, technikákat alkalmazhatjuk majd – és nem csak sötétedés után. Láthattunk már ezeken a kifutókon merészen festett hajat, vibráló sárga szemfestéseket, de ezt még tovább lehet fokozni élénk színű, felturbózott csillámporral, amely néhány tervezőnél egészen a szemöldök vonaláig tart.

Giles 2011 tavasz-nyár (fotó: Bellasugar.com)olvass tovább

10 kedvenc Londonból

6701

A világ tekintete már Milánóra szegeződik, mi egy kicsit visszaidézzük Londont, ahol a bejáratott tervezők mellett néhány friss, fiatal dizájner is le tudta nyűgözni a kritikusokat. A New York Magazine divatmelléklete, a The Cut most sem hagyta ki, hogy egyszavas inspirációkat gyűjtsön be a tervezőktől, akik szerint 2011 tavasza a Girl pin-up (Twenty8Twelve), a vénasszonyok nyara (Issa London), Liza Minelli (Henry Holland) vagy éppen a természet (Sass&Bide) jegyében zajlik.

Kattints a galériába a kedvenc szettjeinkért! (Fotók: Stlye.com, Fashionologie.com)

Burberry Prorsum 2011 tavasz-nyár

10 kedvenc Milánóból

6722

Hogy milyen lesz 2011 tavasza? A Milánói Divathéten felvonult kollekciókat végignézve elmondhatjuk, hogy színes, színesebb és még színesebb. A virágosnál is virágosabb, de persze nem maradhatott ki a csipke és a fehér sem. A lágy anyagok mellett pedig a fényes textilek és a természetesnek ható textíliák is helyet kaptak. A sortok, kisruhák mellett pedig a maxiszoknyák is a divatkövetők kegyeit keresik.

Tíz kedvencünkért kattanj a galériába!

Pucci 2011 tavasz-nyár (Fotó: Fashionising.com)

Dior-mánia

6746

A párizsi divathét bemutatóira ellátogatók is igen színes – talán még színesebb – esemény részesei lehettek, mint a korábbi divathetek résztvevői. A következő évi tavaszi kollekciók esetében a legtöbb tervező, divatház alkalmaz előszeretettel élénk és vibráló színeket valamilyen formában, még akkor is, ha az legfeljebb csak a hajon vagy a sminken hangsúlyos igazán. A Dior-háznál azonban nincs fukarkodás, ha színekről van szó: a szivárvány minden árnyalatában pompáztak a tavaszi prêt-à-porter kollekció ruhadarabjai.olvass tovább

Semmi visszafogottság

6755

A párizsi divathét sminkjeit elnézve a visszafogottság egyáltalán nem szempont, hiszen a vad és sok esetben természetellenes ábrázat elérése lebegett célként a sminkesek szeme előtt. Így került a szokásosnál jóval nagyobb hangsúly a szemre, a szemöldökre, amely ha éppen színben, akkor egyben extrém formában is megjelenik.

olvass tovább