2011

Loncrózsaszínre váltunk

7084

Eddig a kékes, fagyos, szomorkás hangulatot árasztó türkiz volt a divatszín. 2011 trendárnyalata egész más érzést ébreszt majd az emberekben. Depresszió és rosszkedv ellen tökéletesen felvérteznek minket a vibráló színek. Így eshetett a választás a Pantone Intézetben a lonc virágának életteli tónusaira.

A semleges színek ideje lejárni látszik, a téli napok szürkeségébe a vibráló pink fog újra életet csempészni. A lonc egy évelő kúszónövény, amelynek virágzása egész nyáron tart. Habár a Pantone szakembereit ez a pasztellárnyalat ihlette, mégis sokkal inkább egy élénk és erőteljes, intenzívebb pink lesz a menő a krémes lilásrózsaszín helyett. Nem véletlen ez a nagy fordulat a divat palettáján. A kéket a meneküléssel kapcsolták össze, de a vörös az élet színe, az erőé, a bátorságé, a szenvedélyé, az energiáé, általában pozitív asszociációt ébreszt bennünk. A vörös arra sarkall majd, hogy nézzünk szembe önmagunkkal és a megoldást keressük, ne pedig a kibúvókat. A lonc színe közelebb hozza a gondtalan tavaszi napokat is.

A méhek sem az illat után mennek, a szín az, ami vonzza őket. Akik a következő szezon vörösespink trendjét magukra öltik, nemcsak energiával töltődnek fel, de környezetük figyelmét is kivívják majd. Ahogy a természet is virágba borul, úgy fog kivirulni az élet minden területe, hiszen nemcsak a kifutókon, de kiegészítők és mindennapi használati tárgyak esetében is ez lesz majd a jellemző.

Ezért a divattervezők is ezt az árnyalatot részesítik előnyben a következő kollekcióik megálmodásakor, ahogy ezt Marc Jacobs vagy a Miu Miu kifutóin is megfigyelhettük. Olyannyira divatszín lesz ez a feltűnő szín, hogy nemcsak szexi női ruhákon köszön vissza, de a férfiruhákon, akár még nyakkendőkön is egyaránt megjelenhet majd.

Forrás: The Guardian, fotók: Vogue.ru

Horoszkóp 2011

7149

Kos

A nagy szerencsebolygó, a Jupiter a Kos jegyébe lép, és komoly szellemi erőt ad: gyorsan jár az agyad, rengeteg ötlet jut az eszedbe, de nem szívesen fogadod el mások véleményét. Mindenképpen szerezz be egy jegyzettömböt, mert szükséged lesz rá. Figyelj arra, hogy szóban és írásban is jól ki tudd magad fejezni.
Karrier: A Plútó mértéktelenné tehet téged a hivatásodban. Igyekezz legalább a munkaidőben határt szabni magadnak. Mások számára kiismerhetetlenné válsz.
Egészség: Az egészségedet jelző területnek a Merkúr az uralkodó bolygója. Ő lesz a felelős a fej-, fül-, fogfájdalmakért, valamint az emésztési problémákért.
Szerelem: 2011 uralkodó bolygója a Vénusz, a te horoszkópodban a párkapcsolatok területének igazgatója. Érzelmi életedet illetően csupa pozitív dologra számíthatsz.

Bika

A Jupiter, a szerencse bolygója a te horoszkópodban a gondok és a titkos ellenségek házába költözik. Kevés titkos ellenséged van, de ha igen, akkor számíts arra, hogy ebben az évben gorombán fognak veled viselkedni, sokat kell velük küzdened. Lehetnének kellemetlenségeid a hatóságokkal is, ezért minden iratodat ellenőrizd!
Karrier: Ha az emberiség érdekében szeretnél tenni valamit, idén sikeres leszel ebben.
Egészség: A Mars egy ideig az egyik betegség házadban áll. Sokkal jobban kell figyelned a közlekedésben, akár tömegközlekedési eszközt választasz, akár gyalogosan vagy autóval mész. A legapróbb sérüléssel is fordulj orvoshoz!
Szerelem: 2011 a Vénusz éve, a Vénusznak pedig a Bika jegyében van az egyik törzshelye. Arra int, hogy nem szabad vállalnod semmilyen titkos szerelmi kapcsolatot, sem flörtöt, mert ha a kedvesed ezt megtudja, szakítás lesz a vége.olvass tovább

2011 - itt a demokrácia

7173

Tele vagyunk jóslatokkal, idén talán többel is, mint eddig valaha. Két éve ősszel, egy piacvezető amerikai ingatlanbank összeomlásával soha nem látott méretű csapás sújtotta a mai értelemben vett fogyasztói társadalmat, a vásárlók – mondjuk így: az egyszerű emberek – reakciója pedig hasonló volt a gyász fázisaihoz. Először észre sem vettük, hogy baj van, hiába harsogta minden egyes híradó. Később jött az ijedelem és a bizonytalanság, amely végigszántotta 2009-et. Az idei év pedig arról szólt: a legtöbb szegmens szépen feltápászkodik, méghozzá úgy, hogy alkalmazkodik a radikálisan megváltozott fogyasztói szokásokhoz. 2010 az az év volt, amikor a válság pozitív hatásait is megéreztük végre-valahára, és most nemcsak a GDP-növekedésre és a szerencsésen visszaállt laptop- és tévéeladásokra gondolunk.

A fogyasztók nagy része legalább részben öntudatára ébredt. Nem működnek többé az agyatlan lózungok, az irritálóan ideális világot ígérő, mosóporreklám-szindrómás marketingtechnikák, a hívószavak, és az eddig stabil piaci helyzetet jelentő márkanevek. Az év tapasztalata kereskedelmi szemmel: jobban meggondoljuk, mit veszünk és mennyiért, a szükség nagyobb úr, mint az „egyszerűen kell és kész”; ha ez utóbbi reakcióra, azaz az ősi vásárlási ösztönre játszanak a cégek, nagyon ötletesnek és rafináltnak kell lenniük. Nem ott támadnak, ahol várnánk (tévé, óriásplakátok, izgő-mozgó internetes bannerek), és nem is úgy.

Mi most fogjuk tehát az elmúlt évek-hónapok tapasztalatait és ezeket meghosszabbítva megtippeljük, mire számíthatunk a kütyük, használati tárgyak, kommersz trendek és szolgáltatások – egyszóval a tágan értelmezett divat – terén 2011-ben. Szokás szerint beletelik majd egy évbe, mire a változás szele elér Magyarországra is, de előbb-utóbb mi is iPad-menüből rendelünk az éttermekben, ez biztos.

olvass tovább

Ruhamustra – Golden Globe 2011

7241

Vörös szőnyeges események szinte egész évben vannak, de a díjátadó szezonra nemcsak a divatfanatikusok, hanem azok is odafigyelnek, akiket csak kampányszerűen érdekelnek a csodaszép estélyik. A szezon egyik első, nagyobb kaliberű ruhamustráját az Arany Glóbusz-gála kapcsán ejtjük meg. Ez a díjátadó minden tekintetben bemelegítés az Oscarra, amely – tegyük hozzá – a filmes szakma szerint nem is akkora jelentőségű kitüntetés, mint amekkora neve van.

Az 1944-től megrendezett Arany Glóbusz díjátadója több szempontból is érdekes: a filmszalaggal körbetekert földgömböt formázó díjat nemcsak a játékfilmes kategóriákban osztják ki, ugyanígy odaítélik a televíziós kategóriákban is. A játékfilmen belül pedig ez az egyik olyan díj, amely külön veszi a vígjátékokat és musicaleket, valamint a drámákat is.

Bevonulás (fotó: Goldenglobes.org)

A díjátadó egyébként felér egy divatbemutatóval. A sztárok többsége az utóbbi időben a legújabb, épp csak bemutatott kollekciók darabjaiból szemezget. A divattervezőknek – főleg a kevésbé ismerteknek – hatalmas reklám, ha egy-egy híresség a ruhájukat viseli. Főleg akkor, ha az összhatás valóban pazar. Idén valamivel kevesebb volt az utóbbi években hagyományossá vált bőrazonos púderszín, több a zöld és a csillogás. A dekoltázs mellett a mély hátkivágás is kötelező volt, a fodrok és anyagtöbblet egyeduralmát pedig a végtelenül egyszerű szabású estélyi ruhák törték meg.

olvass tovább

A fiatal hódító

7485

Tizenhét éves és a Chanel arca. Tizenhét éves, és lassan a legnagyobb divatmárkák összes bemutatóján ott van. Palvin Barbara durcásan bájos arcával a divatszakma legnagyobbjait is levette a lábáról, nemrég például egy külföldi magazin a hét modelljének választotta. Nevét egyre többen ismerik, teljesítményét és tehetségét pedig egyre többen elismerik itthon is. A Glamour Woman of the Year "legjobb modell" kategóriájának egyik jelöltjeként mesélt a karrierről és a mindennapokról.

Barbara elmondta, nagyon örül annak, hogy annak ellenére, hogy az ideje nagy részét külföldön tölti és ott dolgozik, Magyarországon is figyelemmel kísérik a karrierje alakulását. Természetesen óriási megtiszteltetésnek tartja, hogy Mihalik Enikő, Srej Zsófi, Fórizs Adina és Axente Vanessa mellett jelölték a Glamour Woman of The Year "legjobb modell" kategóriájában. Közülük Zsófival és Adinával is ápolják a kapcsolatot: „Srej Zsófival személyesen is tartom a kapcsolatot, így könnyedén nyomon követhetem, hogyan alakul az élete. Abból kifolyólag, hogy vele és Adinával is egy ügynökségnél vagyunk, sokat hallok róluk és a sikereikről. Nagyon szurkolok nekik is, hiszen az ő karrierjüket is az Icon Model Management egyengeti.”

olvass tovább