2010 ősz

Tincses trendek

6460

Ilyen kánikulát csak a balerina kontyba csomózott, rövidre vágott, homlokból és tarkóról kisepert frizurával lehet elviselni anélkül, hogy nem gőzöl be az ember. Ősszel viszont nem zavar sem a vad, homlokba omló hajzat, sem a géltől a fejünkre tapadó tincsek. Három új hajtrend a nem is olyan távoli jövőből.

Rockos frufru

Nicole Richie, L.A.M.B., Cynthia Steffe és Erin Fetherston modellje

Hogyan lehet az unalmas hosszú hajat feldobni anélkül, hogy túlságosan drasztikusan alakítanánk? A trendészek szerint például egy retrós hatású, rockos frufruval, amely ősszel ismét slágergyanús kérés lehet a fodrászatokban. Nyáron ennek amúgy sem lenne nagy keletje, mert a frufru alatt a kánikulában viszket és könnyebben bezsírosodik a bőr, a barátságos 20-25 fokban viszont nem zavaró a homloktakaró. Az elöl megkurtított tincsek érhetnek pont a szemöldök vonaláig vagy takarhatják azt, ahogy a 2010/2011-es őszi-téli bemutatókon is láttuk. Nicole Richie a cakkos vintage frufrura szavazott, a L.A.M.B. modelljei erős sminkjükkel és a szemöldök fölé érő frufrujukkal retró rocker hatást keltettek. Cynthia Steffe majdhogynem a szemet takaró homloktincsekkel küldte a kifutóra a modelleket, Erin Fetherstonnál viszont a természetesség győzött, és a szemöldök vonala volt a meghatározó.olvass tovább

Őszi sminktipp: bronzos csillogás

6547

Emlékeztek még Knightley kisasszony bronzosan csillogó sminkjére, amelyet a Karib-tenger kalózai londoni premierjén viselt 2006-ban? Nem? Pedig több tervező – Alexander Wang, Brian Reyes vagy Alexandre Herchovitch - is lelkesedik érte olyannyira, hogy az őszi kollekciójuk bemutatójára hasonlót kértek a sminkeseiktől.

olvass tovább

A H&M-nek tervez a Lanvin

6615

A H&M egy ideig újra lázban tartja a divatrajongókat. A  népszerű high street fashion márka már napokkal ezelőtt kiszivárogtatott két videót, amelyből azt a következtetést vonták le a fanatikusok, hogy a Lanvin lesz az a következő nagy divatház, amely kollaborálni fog a skandináv márkával. Azóta több médium, többek között a The New York Times is megerősítette ezt a híresztelést.

olvass tovább

Rúzsozni kötelező

6637

Sötét bogyószínek, izgalmas korall és ártatlanul áttetsző: az őszi rúzsok színpalettája olyan változatos, hogy nem csak a rúzsaddiktok kattannak majd rá A mi kedvenceink között találd meg a tiédet is!

olvass tovább

Antidivatból sminktrend

6692

A különböző szubkultúrákat nemcsak egy adott zenei stílus határozza meg, hanem annak a csoportnak az öltözködési és sminkelési szokásai is. Hangsúlyos külső jegyek mutatják meg a külső szemlélő számára, hogy melyik csoporthoz tartozik, milyen zenét hallgat vagy miben hisz. Ugyanakkor az egyes underground mozgalmak visszafelé is hatnak a divatra. Amellett, hogy egyes évtizedek, meghatározó korszakok mainstream divatja is újból és újból visszatér, de legalábbis egy újfajta elgondolásban visszaköszön, régi idők földalatti vonulataiból is merítenek a dizájnerek egy-egy kollekció vagy sminktrend kitalálásakor. Most az utóbbiról lesz szó.

olvass tovább