ősz

Megint hideg, megint kabát

2224

Kértétek, és megtettük. Összeszedtük a főbb kabátirányzatokat a szezonra a sportos-praktikustól a fogvacogós csinosig, ötleteket, irányvonalakat adunk. Kattints, lapozz!

Ide klikkelsz.

Jövőbe láttunk!

4260

Ebben a nagy melegben, kellemes arra gondolni, hogy nem sokára itt az ősz, majd a tél és megint lehet figyelni a kirakatokat, hogy milyen új kreálmányokhoz jussunk hozzá. Belenéztünk a Bershka következő őszi/téli kollekciójába. 

Ide nézz be!

Angyal leszel vagy démon?

4634

Bár a szezonális kollekciók bemutatása után legtöbbször a kifutókon felvonult összeállításokkal foglalkozunk, ez nem jelenti azt, hogy a világ legjobb sminkesei által készített make up-ok kevésbé lennének fontosak, mint a divattervezők kreációi. A ruhákhoz hasonlóan a sminktrendek is szezonálisan változnak, épp ezért egy csokorba gyűjtöttük a 2009-es Ready to wear kollekciók legszebb és legjellemzőbb make up-jait.

Natúr szépség

Úgy tűnik, a smink nélküli hatás sosem megy ki a divatból, hiszen az idei szezonban is visszatérő elem a teljesen natúrra pingált arc. Első benyomásként úgy tűnik, hogy a modellek nem viselnek semmiféle make up-ot - ez persze nem igaz, hiszen a trend egyik fő jellemzője a tökéletesre alapozott arc. A hatás többféleképp variálhatjuk: a teljesen natúr megoldásnál semmit sem hangsúlyozunk, úgy, mint ahogy a Givenchy sminkesei is tették. Ha mégis szeretnénk, hogy a sminkünk ne keltsen teljesen egyszerű hatást, bátran játsszunk a föld színeivel, amiket érdemes a szemhéjon és az arccsonton alkalmazni, ahogy azt Rag & Bone modelljein láthatjuk. Ehhez a sminkhez szükséged lesz egy jól fedő alapozóra, amit a körültekintő felvitel után púderrel fixálsz. Figyelem, a púder mindig legyen átlátszó, hiszen ha jó minőségű alapozóval dolgozunk, már semmi szükségünk színezett púderre. Ez a végső réteg csupán a smink rögzítését szolgálja. Szemöldökünket formázzuk színtelen zselével, majd némi bronzos púder a szemhéjakra, enyhe barackos pír az arcra, végül egy réteg ajakápoló, és kész. A natúr smink úgy kölcsönöz üde külsőt, hogy közben nem tűnünk túlsminkeltnek, épp ezért nappalra tökéletes választás.

Klikk!olvass tovább

Nem elérhetetlen

4654

Nem is olyan régen néztük végig, hogy a nagy divatházak, a híres kreátorok milyen trendeket álmodtak meg nekünk a 2009/2010-es őszi-téli szezonra. A cikket természetesen más írásokban is folytattunk, hiszen a tömérdek információt képtelenség egy anyagba sűríteni. Tudjuk azonban, hogy csupán nagyon keveseknek van lehetőségük arra, hogy a Guccitól vagy éppen a Hermés-től vásároljanak, így a nagyok kollekcióiból ellessük az irányokat, majd az olcsóbb árfekvésű márkák kínálatából keresünk hasonló darabokat. Most ehhez nyújtunk egy kis segítséget!

Törökbugyik és jumpsuitok

A Givenchy-tól kezdve, Sonia Rykielen át, egészen a Chloe házig mindenki tervezett törökbugyikat és/vagy overallokat. Akadtak olyan kreátorok is, akik összegyúrták ezt a két ruhadarabot, és mélyülepű jumpsuitokat alkottak.

Bár az overallok és a háremnadrágok is régóta jelen vannak a divat palettáján, mégis sokan még mindig bevállalósnak vagy épp a túl extravagánsnak, no és persze slamposnak gondolják, ezért nem viselik őket. Pedig ez a két ruhadarab is számos stílusba beépíthető, lehet elegáns, csajos, vagány és laza egyaránt, sok függ a szabástól, az anyagtól, na és persze a hozzá viselt kiegészítőktől is.

Beszerezhető törökbugyik és jumpsuitok itt!olvass tovább

Válts őszre!

6505

Valamiért az első ősz hajszállal bennünket ért sokkhatásra nem készítenek fel a szüleink – mondjuk, sok másra sem. Kinek van meg az élmény? Épp a tükör előtt szedtem a szemöldököm, amikor a perifériában valami gyanúsat vettem észre. Mindig is találkoztam nagyon barna, nagyon szőke, olykor pedig vörös hajszálakkal is, de ilyennel még soha. Óvatosan félresepertem a többi szálat, és akkor ott volt: az első ősz hajszálam a maga teljes prózaiságával.

olvass tovább