öltözék

Öltözz így, augusztus 13-án!

4461

A tegnapi szettemmel pont eltaláltam az időjárást, pedig hosszúujjúba bújtam, bár hártyavékony pamutba. Remélem a mai napon is jól fog menni a ruha kiválasztása. A megfigyelők szerint északon van némi felhő, délen csak a szokásos éjszaka leple, ami éppen elhúz. Délen ma egyébként akár harminc fok is simán lehet, míg a Mátrában csak 23 körül alakul, ami azért elég hűvös. Nem lesz erős légmozgás, legfeljebb a menetszél borzolja majd a hajunkat. Ma esernyő nélkül is el lehet lenni, bár nyugaton már érezhető lesz annak a gyenge hidegfrontnak a hatása, ami a középső országrészt pénteken éri majd el, Sopron környékén lehet egy-egy gyors zivatar. Viszont nem vagyunk cukorból, így nem para, ha néhány csepp reánk pottyan, nem? Én szeretek elázni. Akik érzékenyek a hidegfrontra készüljenek egy jó kis fejféjásra. Ami a ruházatot illeti, nem kell kánikula ruhát húzni, farmer, trikó, flip-flop megteszi. Akik meló után kimennek a Szigetre vigyenek magukka pulcsit, vegyenek fel zárt cipőt. 

Öltözz így a hétvégén!

4621

Mivel megváltozott az időjárás, itt az ideje, hogy frissítsük aktuális ruhatárunkat, hogy feljebb és előrébb pakoljuk a hosszú ujjú cuccainkat a polcon. A tegnap ránktörő hidegfront az ország középső részén nem volt túl látványos. Elmaradtak a viharok, a jégeső, az orkán, de a levegő lehűlt, ahogy azt ősszel elvárjuk.

Ma a csúcshőmérséklet maximum 23 Celsius fok lesz, így egy kardigán mindenképpen kerüljön ránk, de alatta legyen valami nyárias, mert hol melegünk lesz, hol fázni fogunk. A cipő lehet nyitott, hiszen a felhőképből nem számítunk esőre, bár nem árt, ha topánunkat hosszú nadrággal párosítjuk. Esernyő, esőkabát legyen a tatyónkban.

A hétvégén marad ez az ilyen-olyan, kicsit hűvös időjárás, aztán jön egy újabb felmelegedés, néhány hétig még élvezhetjük a balzsamos napsütést.

Öltözz így szeptember 9-én

4652

Változatos felhőkép mellé a mai napon szikrázó napsütés várható! Ami jó. Imádjuk ezt az időszakot - van, aki tényleg szereti -, amikor megfagyunk, ha elbújik a nap, de nyári ruhát húznánk legszívesebben, ha előbújik. Ma már 28 C°-ig felkúszhat az a bizonyos higany a hőmérőben. A titok nyitja a rétegekben rejlik. Mindenképpen érdemes egy olyan nyári felsőt felvenni, ami jól néz ki önmagában is, tehát, ha le kell venned az épp most beszerzett pulcsit, azért domboríthass! Annyira változó a hőérzetünk, hogy a szoknyások egy harisnyát mindenképpen dobjanak be a táskájukba! A nadrágosoknak meg úgy kell, feltűnés nélkül nem vetkőzhetnek bugyira!

Öltözz így szeptember 10-én!

4663

Örvendjetek! Nem lesz eső, simogató napsütés annál inkább. Tegnapi megfigyeléseink szerint a zöldövezetekben néhány fokkal hidegebbre kell számítani, mint a betondzsungelben. Tehát, aki egy kis faluban él inkább számítson öt-hat  Celsius-fokkal hűvösebbre, mint, amennyi a nagyvárosok kőtömbjei között van. Napsütés mindenütt lesz, tovaszaladó felhőkkel. Napszemüveg tehát kelleni fog, táska és cipő is, utóbbi simán lehet még nyitott! Holnaptól jönnek a felhők, néhol eső lehet talán, így a nyitott cipők szezonja az utolsókat rúgja... Ha fázósabbak vagytok simán mehet a szandál-zokni kombó! Így, ni.

Öltözz így szeptember 23-án

4752

Marad az eseménytelen, de annál kellemesebb időjárás. Nagyon szép idő van, napközben megint 30 C° körül fog kiteljesedni a hőmérséklet. Front hatás nem lesz, fejfájás sem, sőt még a magasban sincsenek hőmérséklet-változások. Igazán szerencsések vagyunk ezzel a szeptemberrel!

Öltözzünk ma óvodásnak: színes szoknya, pici cipő, kis top és vékony kardigán. A kiegészítők legyenek katicabogaras hajcsatok, piros gyöngyből készült nyaklánc és karperec. Garantált a vidámság. Persze, ha valami klasszikus irodai szerkót kell felvenned...