óra

Megfordult időmutató

267

Az óra tart pályán minket. Segít abban, hogy összpontosítsunk, az idővel játszunk mindennap. Az óra segít, hogy mikor indulj, mikorra kell odaérned, mennyi időd van még. Az órák lényegesek. Jason Linde tervezett egy olyan órát, ami egyáltalán nem hasonlít az otthonainkban található vekkerekre. Megfordította. Hogy ez mit jelent? A percmutató áll, az óra forog. Nem a mutató megy az órákhoz, hanem az óra megy a mutatókhoz. Értitek? Itt van, nézzétek!

Ébresztő!

313

Itt a téli szünet vége, még néhány nap és újra csörög a vekker. De, ha már vekker miért ne a kedvenc zenéd ébresszen. Klasszikus forma, modern hangzás. Ez az ébresztőóra, valójában MP3 lejátszó, vagyis funkcionál óraként, ébreszt is. Az ügyes belső hardver lehetőséget ad neked arra, hogy ne az iszonyatos, fejfájdító csörömpölésre kelj, hanem bármire. Igen, akár George Clooney hangját is rögzítheted, ahogy kedvesen ébresztget! Good morning, darling. Vagy Szabó Sipos Barnabás jó reggeltjére inkább?

Csúcstechnika a csuklódon

423

Itt vannak a világ legprofibb órái, mik közül.mindenki találhat magának tudásban, dizájnban megfelelőt. Az áruk többnyire kicsit borsos, és nem is lehet kapni a körúton, de bármelyiket megrendelheted. Bár nem beszélünk róla, mind mutatja az időt.

PDA és óra
Ebben az órában elrejtettek egy PDA-t, egy MP3 és egy videólejátszót, sőt, ha SIM kártyádat egyszerűen belehelyezed, már telefonálsz is. Memóriakapacitása nem túl nagy, mindössze hatvan MB, szóval ne számíts arra, hogy telepakolhatod adatokkal. 199 $. 

Egy gigabájtnyi USB öröm
Ez a limitált példányszámú óracsoda egy giga adat tárolására és mobilizálására ad lehetőséget. 2.0 USB adatátviteli sebesség, de kompatibilis az 1.0-sal is, rozsdamentes acélszerkezet, Japán Citizen pontosság, önmagába csavarodó USB kábellel rendelkezik valamint Windows és MAC operációs rendszerekkel is kompatibilis. Mr. Gadget 229 $-t kóstál.olvass tovább

Bolondóra

488

Na, ennek az órának a hátlapja igazán felesleges, ha elég kreatív vagy! Kapsz tizenkét számot az óramű és a mutatók mellé, és úgy rakod össze, ahogy neked tetszik. Persze, ha klasszikus, szabályos kör alakú órát akarsz, akkor a csomagban találsz egy sablont, amellyel ezt könnyen kivitelezheted.

Mobilórák

2829

A Prada és az LG már régóta együttműködnek, már ami a designer mobilokat illeti. A két márka új közös terméke a Prada mobilhoz bluetooth-szal kapcsolható óra-telefon, ami tökéletes ajándék azoknak, akik mindig is irigyelték David Hasselhoff kommunikációra használható óráját a Knight Riderből. Az óra tehát bluetooth-szal kapcsolódik az LG Prada telefonhoz, de más LG mobilokhoz is csatlakoztatható, így a csuklónkra pillantva egyből láthatjuk, ha bejövő hívásunk van vagy smsünk érkezett.

Persze nem a Prada és az LG az első, akik ilyennel próbálkoznak, 2008 elején egy ismeretlen márka kijött egy M800-asra keresztelt óratelefonnal. Az M800-as nem túl szerencsés, hiszen lényegesen kevesebb funkcióval rendelkezik, és sokkal kényelmetlenebbül használható mint egy rendes telefon. Manapság még nem megoldható - vagy csak nagyon drágán -, hogy mindent tudjon egy óra-szerű készülék, amit mobiljaink. Már csak a SIM kártya és a memóriakártya helye is problémás egy ilyen pici készülékben, az sms írásról nem is beszélve. A Prada terméke az M800-assal ellentétben csak a telefonon történt eseményeket jelzi ki, megkímélve a felhasználókat attól, hogy folyton kivegyék a zsebükből vagy a táskájukból telefonjukat: elég csak az órára pillantani, a telefont pedig csak akkor elővenni, ha valamilyen eseményt jelez karóránk.

Az ismeretlen márka mellett a - nálunk inkább csak az autóiról híres - Hyundai is gyárt mobilórát a tévéken és monitorokon kívül. A Hyundai terméke, akárcsak az M800-as szintén egy teljesen különálló telefon. A Prada-LG termékhez hasonló, bluetooth-szal csatlakozó karórát a Sony Ericsson is piacra dobott még 2007 első felében. Ez az óra sem tudott többet, csak rezgéssel figyelmeztetni a bejövő hívásokra és smsekre, de kezelni azzal sem lehetett őket. A Sony Ericsson, a Hyundai és az LG mellett a Samsung is jelentkezett egy karóratelefonnal nem is olyan régen. A technológiának még sokat kell fejlődnie, hogy ezek a karóra méretű telefonok jól használhatóak legyenek, de elképzelésnek mindenképpen tetszetősek.