énekesnő

Lődd be magad Roisin Murphy-vel!

2761

Közkívánatra egy énekesnő stílusát elemezzük, vajon te őt követed? Íme az állítások:

1. Jó ízléssel rendelkezel, mi sem példázza ezt jobban, minthogy magyar tervezőktől is szívesen vásárolsz.

2. Narancs és lila, te bevállalod! Igazi díva vagy, aki ezt megengedheti magának!

3. Gyakran mutatkozol olyan szettekben, amelyekről más emberek még csak azt sem gondolnák, hogy az ruha.

4. Imádod az extrém kalapokat és egyéb kiegészítőket, persze a ruhák sem átlagosak!

5. Fontos számodra a divat, például van, hogy egy nap többször is átöltözöl és a divatvilág eseményeit is figyelemmel követed.

Ki is mai stílusikonunk?

Mai stílusikonunk életrajzában az olvasható, hogy énekesnő, rendező, dalszövegíró, divatikon és most a hangsúly az utolsón van, szóval divatikon. Egy igazi díváról beszélünk, aki megteheti, hogy őrült színeket párosít és még vadabb formákat, a furcsa kiegészítőkről nem is beszélve. Megteheti, mert egy igazi ikon. Koncertjein extrémebbnél extrémebb ruhákat visel, és számtalanszor átöltözik, ez is a show része. Szettjeiből lehet ötleteket meríteni, és egy jó nagy adag bátorságot is kaphatnánk tőle!

Klikk a képre!olvass tovább

Rock'n'Rollos nyár

3062

A Levi's 2009-es tavasz-nyári kollekciójához különleges kampányarcot választott, az amerikai dalszerző-énekesnőt Chan Marshallt, művésznevén Cat Powert. A márka olyan alkotót keresett, aki megtestesíti a márkára jellemző időtlenséget, de a rock and roll életérzéshez is igazodik. A felkérés után az énekesnő nem sokat gondolkodott, hogy elvállalja-e a felkérést: Nagyon természetes volt számomra, hiszen világ életemben Levi's farmert hordtam." A kampányt egyébként olyan sajátos laza, erőltetettségtől mentes stílussal rendelkező rockénekesnők inspirálták, mint Patti Smith, Suzy Quatro és Chrissie Hynde.

A Levi’s Red Tab Farmereit a hetvenes évek felszabadult világa ihlette, a gyönyörű fakó farmerek klasszikus, nyári hangulatot idéznek. A másik vonal, a Levi’s Red Tab Girls’ legújabb kollekciójában mindenféle szabásvonal megtalálható az imádnivalóan bő szabásvonaltól kezdve a trapézvonalakon át, a párhuzamos szárúakig, most aztán minden divatos.

Ki is Cat Power?

Chan Marshall, azaz Cat Power karrierje 1995-ben indult be, és kis időn belül az indie zene ikonjává vált, hiszen olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Dave Grohl, Yoko Ono és a Faithless. Zenéjére főleg szüleinek lemezei hatottak, hallgatta a Led Zeppelin, Buddy Holly, Otis Redding és Billie Holiday zenéjét is.olvass tovább

Felképeltük Madonnát!

3380

Felképeltük sorozatunk ezúttal Madonna életét mutatja be képekben. Hogyan is hagyhatnánk ki egy olyan nőt, aki nemcsak popsztár, hanem dalszövegíró, zenész, táncos és koreográfus, lemez és film producer, színésznő, divattervező, divatdiktátor, fotómodell, regényíró és üzletasszony is egyben?! Első albuma megjelenése óta kétszázötvenmillió lemezt adott el, tavaly töltötte be az ötvenedik életévét, de még mindig a zeneipar csúcsán van!

Klikk ide Madonnáért!

Lődd be magad Varga Zsuzsával!

3577

Elég régóta nem jelentkezett a "Lődd be magad" sorozat újabb résszel, de most pótoljuk a mulasztást, sőt újítunk is! A cikksorozatban most először - de semmiképpen sem utoljára - egy magyar énekesnő stílusát elemezzük! De lássuk is a hozzá tartozó öt állítást, hogy megtudjátok, vajon ti őt követitek-e?

1. Halmozod a színeket, lila, zöld, kék, sárga, narancs, pink, bármi jöhet!

2. A hajadat gyakran hordod két copfba kötve vagy befonva, olyan kislányosan bájosan!

3. Te magad sem tudod, hogy az életed során eddig pontosan hány darab piros - vagy más színű - tornacsukát fogyasztottál el!

4. Általában sportosan, kényelmesen öltözöl, csak ritkábban veszel fel ruhácskát, nőcisebb cuccokat!

5. Ha éppen olyan kedved van, akkor vagányan feketébe és bőrkabátba bújsz, persze akkor is van valami színes rajtad, például a piros tornacsukád!

Ki is mai stílusikonunk?

A Lődd be magad rovat magyar művészekre való kiterjesztését nem is kezdhettük volna mással, mint Varga Zsuzsával. Ő az az énekesnő, aki évek óta jelen van a zeneiparban, ma már kiforrott stílussal bír, és a Venus-os felbukkanása óta hatalmas változáson ment keresztül - már ami a divatot illeti. Szólókarrierje kezdetével a stílusa is átalakult, de rajongói is vele együtt változtak. Emlékszem tizenévesen még én is ott tomboltam a Venus koncertjein, ma meg odavagyok a Barkácsklub lányoknak című lemezéért is, és azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül!

Zsuzsa stílus képekben itt!olvass tovább

Lődd be magad Shirley Mansonnal!

3723

Egy igazán egyedi, eredeti és rockos énekes-színésznő stílusát elemezzük (közkívánatra) ezúttal a cikksorozatban! Lássuk öt állításunkat!

1. Bár régen másmilyen frizurád volt, ma már lángvörös sörényedről ismer mindenki.

2. Öltözködésed furcsa elegye a nőies, a rockos és a vagány stílusoknak.

3. A piros, a fekete és a fehér színeket előszeretettel öltöd magadra.

4. A mintákat jó érzékkel kevered.

5. A minták mellett a különböző stílusú szetteket is merészen párosítod, mint például a sportosabb darabokat a nőiesebb kiegészítőkkel.

Ki is mai stílusikonunk?

Mai stílusikonunk nem más, mint a skót származású énekesnő, Shirley Manson. Nevét egyik nagynénijéről kapta, akit Charlotte Brontë Shirley című műve után neveztek el a szülei. Shirley-t leginkább a Garbage-ból ismerhetjük, biztosan nem sok olyan ember van, aki a Why do you love me című számot egyszer sem hallotta! Az énekesnő nagyon jól példázza, hogyan is lehetünk egyszerre vagányak, szexisek és nőiesek, és arra is megtanít, hogy ne féljünk apróbb túlzásokba esni, ha éppen úgy gondoljuk!

Shirley Manson stílusa képekben itt!olvass tovább