életrajz

Felképeltük Kate Moss-t!

2988

Új sorozatot indítunk Felképeltük címmel, és először Kate Moss életét követhetitek nyomon képeken keresztül, gyerekkorától kezdve egészen mostanáig.

Botrányai ellenére Kate Moss még ma is hatalmas modellnek számít a divatszakmában. Hihetetlen, hogy vissza tudott kapaszkodni a modellvilágban az őt megillető helyre 2005-ös kokain botránya, és a 2007-ben véget ért drogokkal fűszerezett rocksztár-románca ellenére. Ma már minden évben számos márkával, tervezővel és divatházzal működik együtt. Nézzétek meg galériánkat, amely végigköveti a modell életét!

Klikk ide.

Felképeltük Madonnát!

3380

Felképeltük sorozatunk ezúttal Madonna életét mutatja be képekben. Hogyan is hagyhatnánk ki egy olyan nőt, aki nemcsak popsztár, hanem dalszövegíró, zenész, táncos és koreográfus, lemez és film producer, színésznő, divattervező, divatdiktátor, fotómodell, regényíró és üzletasszony is egyben?! Első albuma megjelenése óta kétszázötvenmillió lemezt adott el, tavaly töltötte be az ötvenedik életévét, de még mindig a zeneipar csúcsán van!

Klikk ide Madonnáért!

A szinglik öltöztetője

3615

Azok, akik Szex és New York fanatikusok, biztos ismerik Patricia Field nevét. Patricia az a divattervező-stylist, aki a hat évadon keresztül és az eddig elkészült egy nagyjátékfilmben öltöztette a négy szinglit. Hogy ki is Patricia Field, és hogyan lett ő a barátnők hivatalos öltöztetője, most természetesn megtudjátok. A stylist élete egyébként nagyon is aktuális téma, hiszen készül a film második része, amelyben a pletykák szerint Vivienne Westwood pályázik az öltöztetőnői posztra... Vajon a producerek hagyják, hogy kitúrják a sorozattal és a csajok stílusával annyira összeforrt Patriciát? Én remélem, hogy nem!

Patricia Field New Yorkban született görög és örmény bevándorló szülők gyermekeként, a dátumról nincsenek források, valószínű a tervezőnő hiú a korára, és inkább titokban tartja. A hatvanas-hetvenes években tűnt fel a divatvilágban, ekkor nyitotta meg első butikját Manhattanben, Greenwich Village-ben. 

1989-ban dolgozott Michael Mann rendező Made in L.A. című filmjében jelmeztervezőként, később ezt még számos alkotás követte, amelyben Patricia felelt a kosztümökért. Például az 1995-ben forgatott Miami rapszódia, amelynek forgatásán barátkozott össze Sarah Jessica Parkerrel. A színésznőnek annyira megtetszett a stylist munkája, hogy 1998-ban, mikor is elkezdték forgatni a Szex és New Yorkot, őt kérte fel Carrie karakterének öltöztetőjének… A többi pedig innen már legenda. Patricia Fieldnek köszönhetjük a Manolo Blahnik mániás írónőt, a tütüt, a Carrie nyakláncot és még sok minden mást.

Patricia utánozhatatlan stílusa itt!olvass tovább

Pop art

3626

A húsvét hétvégét kihasználva megnéztük Szegeden az egyedülálló pop art művész, Andy Warhol kiállítását. A pop art egy olyan művészeti irányzat, amely nagyon közel áll a mai emberekhez is, jelen van a nagyon sok területen, a lakberendezéstől kezdve, a reklámokon át, egészen a divatig. A következőkben bemutatjuk a stílusirányzat jellegzetességeit és kialakulásának történetét, mert sokkal többről van itt szó, mint konzerves dobozokról és képregényszerű festményekről!

A pop art stílusirányzat 1958 és 1972 között volt a legnépszerűbb. Maga az elnevezés pedig a "popular" angol szóból származik. A stílus bár Angliában született meg, mégis a hatvanas években Amerikából kiindulva terjedt el az egész világon.

A pop art kialakulása

A szóban forgó stílusirányzat a gazdasági, társadalmi és életmódbeli változások hatására alakult ki. A hatvanas években kezdett egyre nagyobb méreteket ölteni a tömegtermelés, és persze a tömegfogyasztás. Kialakult fogyasztói társadalom, az eldobható termékek kultúrája. A műanyag nagy mennyiségben jelentkezett a termelésben, ami így olcsóbb lett, a fröccsöntés technikájának köszönhetően pedig a gyártás gyorsabbá vált. A gazdaságos előállításnak hála az adott tárgy alacsonyabb áron került a fogyasztókhoz, és ez által könnyen pótolhatóvá vált. Ekkor jelentkezett először, ami ma már sajnos általános, hogy egy-egy használati tárgynak nem kell egy életen át kitartania. A pop art egyik legjobb példája az eldobhatóságra és a pótolhatóságra Peter Murdoch 1963-ban  papírból készült pöttyös gyerekszéke.

Andy Warhol képei itt!olvass tovább

Színekből kovácsolt csodák

3733

Csodaszép táskákat találtunk, amik egytől egyik az angol tervező, Paul Smith munkái, aki eredetileg nem is designernek, hanem bicikliversenyzőnek készült. Bár ezek a darabok hivatalosan férfiakat hivatottak szolgálni, azért azt hiszem mi is teli tudnánk pakolni, és jó néhány alkalommal tudnánk hasznosítani őket. A táskák fazonjában semmi extra nincsen, viszont a nyomott anyagok érdekes mintái különlegessé teszik őket, mi beleszerettünk valamennyibe! Kell! És nektek?

Paul Smith táskacsodái itt!

Ki is Paul Smith?

Paul Smith 1946-ban az angliai Nottinghamben született. Fiatal korában szenvedélyesen szerette a sportokat, ezek közül is a kerékpározást űzte versenyszerűen. Sajnos bringás karrierjének egy tizenhét éves korában bekövetkezett baleset vetett véget. Ennek következtében Paul hat hónapot töltött kórházban, ahol rengeteg barátot szerzett. Az új ismeretségekkel a kórházból kikerülve is tartotta a kapcsolatot, általában egy helyi kocsmában találkoztak, ahova rengeteg művész járt. Paul Smith itt került kapcsolatba először a művészetekkel. Két év múlva pedig, akkor még csak barátnője, ma már a felesége, Pauline Denyer segítségével megnyitotta első butikját, estin pedig elkezdett szabászatot tanulni. Első kollekcióját 1976-ban mutatta be Párizsban, a hagyományokat és a humort ötvöző márka egyre sikeresebb lett. Ma már a Paul Smith divatháznak tizenkét vonala van, foglalkoznak női-, férfi ruhákkal, kiegészítőkkel, parfümökkel, órákkal és még sok mással.