árverés

Jótékony divat

4475

Már korábban is volt rá példa, hogy a Vatera Premieren olyan tárgyak találtak gazdára, amelyek még vagy egyáltalán nem kaphatóak boltban - ilyen volt a kalapács alá került Motorola ékszertelefon és a magyar jégkorong-válogatott A-csoportos világbajnokságra készült Nike meze is. Most két olyan magyar tervezőcsoport és egy tervező darabjai kerülnek kikiáltásra, akik a nemzetközi piacon is elismertek. Az így befolyt összeget teljes egészében jótékony célra fordítják, mégpedig a pénzt az ország egyetlen gyermekrohamkocsiját működtető Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány kapja.

Az augusztus 12-én induló árverésen bárki megszerezheti még a boltba kerülés előtt a Use királykék szaténruháját, a Je Suis Belle mellényét és Ahn Tuan táskáját is akár. Először a Use ruha kerül árverésre augusztus 12 és 17 között, majd ezt követi a Je Suis Belle darabja augusztus 17 és 24 között, végül pedig Ahn Tuan táskája, amire augusztus 24-től 28-ig lehet majd licitálni. Érdemes kattintgatni, hiszen a Use esetében például egy olyan tervező csapatról van szó, akinek szettjeit már Hollywood-i sztárok is viselik, a Je Suis Belle pedig már részt vette a berlini divathéten is.

A nevek mellett az csak fokozza a licitálási kedvet, hogy mindezzel segíthetünk egy nemes feladatot végző alapítványon. A gyerekmentő szervezet minden nap huszonnégy órás szolgálatot teljesít, és ez alatt csecsemőket, kisgyermekeket mentenek meg. Rengeteg pénz szükséges a működésükhöz, hiszen a gyerekek ellátása speciális szakmai tudást és műszereket igényel. A gyerekmentők az Országos Mentőszolgálat kötelékében húszezer bevetésen vett eddig részt.

Árverés BLIK munkáiból

5301

Art for Lunchby müüska bazaar

Novembertől még egy hely nyílt számunkra a szürkeség és egyhangúság elleni csendes tiltakozásunk kifejezésére, a budapesti soho amúgy is üdítően alakuló városrészében, a Horánszky utcában. A müüska bazaar egy igazi bazár: sokféle dolog, izgalmas új és régi azoknak, akik számára fontos, hogy mivel veszik körül magukat otthon, az irodában de legfőképp akárhol.

Találunk itt giccset és minimált, hasznosat és haszontalant, igazi kézimunkákat és iparművész remekeket a pesti szabadszellemiségből, design könyveket a TASCHEN-től, de akad itt még valami, talán a legfontosabb: mai, magyar grafikusok legkülönbözőbb stílusú, kortárs alkotásai. Festmények, streetart művek vászonra, papírra és farostra, illetve limitált szériában nyomott, digitális munkák azoknak, akik a nagyáruházak tucat képei helyett valódi művészetet, művészeket szeretnének a nappaliba, emberbarát árakon.

Igen, a müüska bazaar is beállt azok körébe, akik úgy gondolják, hogy válság és félrenevelt közízlés ide vagy oda, manapság már labdába lehet rúgni fiatal művészekkel. Sőt, magasabbra tettük a lécet és nem csak, hogy kortárs, de javarészt limitált szériás (max. 5db hivatalosan számozott) digitális munkák vászonra nyomott változatait is áruljuk. Ez is az oka annak, hogy nem csak galériaként funkcionál, hanem sokkal inkább lakberendezési boltként.

Az ART FOR LUNCH épp az utóbbi tevékenységet hivatott némileg támogatni, hiszen számos olyan tehetséges alkotónk, számos olyan remek munkája porosodik virtuális vagy valódi fiókokban, mint pl. Blik „Matttyuk” című alkotása vagy Fekete Csabi „Angel”-je, esetleg Fenyvesi Zsófi kubista állatai, Drezről és a többiekről már nem is beszélve. Ezek az alkotások pedig megérdemelnék a figyelmünket. Természetesen minden kortárs alkotót megillet a tisztelet, mindenkit szívesen képviselnek és adnak teret annak, hogy kikerülhessen a „piacra”, mégis szeretnének egy kicsit nagyobb hangsúlyt fektetni az számítógépes munkákra, mert úgy érezik, jogtalanul szorulnak háttérbe. A digitális világ olyan vizuális eszköztárat ad egy tehetséges alkotó kezébe, amivel egészen más jellegű, de hihetetlenül izgalmas képi hatást, szuggessziót tud kifejezni egy-egy munka, s bár ecsetvonások és festékvastagság nem érzékelhető, az alkotó személyisége és a komoly munka igen.

Havonta szerveznek majd ART FOR LUNCH nevű eseményt, melynek keretében bemutatkozik, illetve árverésre kerül az aktuálisan kiválasztott alkotónk 3 munkája. Szeretnék megtalálni a közönségünket, azokat tehát, akik nem csupán értékelik az izgalmas tárgyakat, a művészi törekvéseket és elfogadják, hogy a kortárs – akár digitális -alkotóknak helyt kell adni, de megérinti őket a birtoklás szenvedélye is. Akiket lázba tud hozni egy leningrádi váza vagy egy bakelit daráló a ’60-as évekből és akik szeretnék valódi, színvonalas, hazai művészekkel körülvenni magukat. Értékként és igazi kincsként kezelik majd az árverésen szerzett zsákmányokat és mielőbb visszatérnek majd begyűjteni a 3-as széria összes képét.

December 13-án 12h-tól várnak mindenkit szeretettel az APA-Cukában (1085 Budapest, Horánszky u.5.), ahol a 14.30h-kor megtartjuk első kis árverésünket BLIK munkáival. Blik ismert street-art alkotó, jellegzetes vonásai sokak számára ismerősek lehetnek már. Az árverés előtt megnézhetitek Ferenczy Zsolt Landmark című kiállítását 2 helyszínen, hátul, az udvarban Szabó Ágnes és G. Szabó Beáta nyitott műtermeiben szippanthatjuk magunkba a kétkezi alkotás hangulatát, illatát. Amennyiben pedig 5.000-Ft értékű vásárlással támogatjáktok a müüska bazaar tevékenységét, hálánk jeléül megvendégeljük egy finom, két fogásos ebéddel (ez alkalommal pirított tökmagos sütőtök krémleves, lávakövön sült csirkemell és saláta, vegetáriánus pártolóinknak pedig lávakövön sült mozarella az ajánlatunk) és egy pohár borral, a Karádi és Berger borászat idei kollekciójából, az ebéd mellé David Yengibarian tangóharmónika művész és Lakatos Gyula zenélnek majd nekünk.

Az árverések nyertesei a végső licit 5%-ért választhatnak egy ajándékot maguknak a bazaar polcairól. Aki pedig nem aznap szeretne vásárolni vagy ajándékba adná a vásárlás lehetőségét, annak ajándékutalványt is tudunk biztosítani.

1. High Voltage  30x140 (3db)  digitális nyomat, vászon
Kikiáltási ár: 99.000 Ft

2. Peace Off 2. 140x140 digitális nyomat, vászon
Kikiáltási ár: 99.000 Ft

3. Matttyuk 50x60, digitális nyomat, vászon, festett blondel keretben
Kikiáltási ár: 65.000 Ft

Miss Margrin

5807

Ezúttal Fenyvesi Zsófi (Miss Margrin - a héten a művésznőt láthattátok már nálunk a street fashionben) majmos sorozata kerül árverésre 45.000 Ft-os kikiáltási áron a vasárnapi Art For Lunch-on. A müüska bazaar nem csupán unikális lakberendezési kiegészítőket árul, de részt kíván venni a magyar kortárs grafikus gárda tevékenységének támogatásában. Egyre több alkotót képviselnek, akiknek hivatalosan szignózott, sorszámozott limitált szériás (maximum 5db/kép) alkotásait árulják, s amelyek első szériáit Art For Lunch nevű programunk keretében árverezik el.

Szeretnék, ha egyre többen éreznének rá arra, milyen is birtokolni egy alkotó szellemiségének, személyének egy-egy darabját. Amikor hazaviszünk egy a művész aláírásával ellátott és a szigorú limitálással készült alkotást, akkor az több, mint egy vászonra printelt kép, az már valóban képzőművészet. Jó lenne, ha mindannyian ilyenekkel vennénk körül magunkat a nagyáruházak tucat-képei helyett...olvass tovább