álom

A legjobb, ami az ágyban történhet

8343

Jan von Holleben kultikus figura a fotósok között, fixa ideája például, hogy az ember bármikor képes repülni, ő pedig bármikor képes ezt dokumentálni is. Nem kell mást tennie, csak kilencven fokkal elforgatni a teret. Ebből lett a hatalmas sikerű Dreams of Flying című sorozat, gyerekek főszereplésével, akik megmutatták, mi mindenre jó a sima, egyszerű föld (fű, padló, avar), ha megfelelően berendezhetik. Ezen felbuzdulva kereste meg Hollebent a ZEIT nevű német lap, arra kérve, hogy fotózza le valahogy a felnőttek álmait. A fotós unatkozott volna, ha korábbi ötletét kellett volna feldolgoznia felnőttekkel, ezért szűkre szabta saját eszköztárát: a helyszín természetesen egy ágy volt, a főszereplő egy fiatal, természetes megjelenésű, kellően kreatív nő (semmiképpen sem akart profi modellt), kelléknek pedig bármi jó volt, amit a szobában megtaláltak.

Az eredmény egy imádnivaló fotósorozat, amely első ránézésre talán túlságosan is hasonlít az előzőre (sőt, ha már itt tartunk, a Her Morning Elegance című emlékezetes klipre, amelyet Oren Lavie rendezett, plusz a dalt is ő írta), de sebaj, hiszen nagyon sokáig el lehet időzni egy-egy fotón. Imádjuk a párnafelhőket, az akasztómaradakat, a zoknihalakat és az autó bakelitkerekeit. Ez utóbbi és a shoppingolós jelenet egyébként az improvizáció műve. Nézzétek pár percig és legyen egy kicsit jobb a napotok.

Megfejtjük a szexuális álmokat

8355

Az álmok ma is misztikus dolgoknak számítanak annak ellenére, hogy rengeteget tudunk róluk, ezért a legtöbben szeretnénk megtudni álmaink jelentését. Érzelmeink, konfliktusaink, amiket tudatos létünk során gyakran elnyomunk, ilyen úton törnek felszínre és jelzik, hogy bizony jó lenne foglalkozni velükÉpp ezért annak megfejtése, hogy mi zajlik a fejünkben, miközben alszunk,  önmagunk megértéséhez is közelebb visz minket. A szexuális tartalmú álmok különösen izgalmasak ilyen szempontból, hiszen rendszerint mély érzelmeket mozgatnak meg.olvass tovább