Divat

Fűződivat - ruhán vagy ruha alatt?

9641

A régmúlt divatjával ellentétben a mostani fűzők nagy része már nem az alak (de)formálására szolgál, a kor igényeinek megfelelően a tervezők egyre kényelmesebb darabokat dobnak piacra. Felhasználásuk módja is bővült, hiszen már nem csak alkalmi/elegánsabb ruhadarabok rendelkeznek fűző résszel, hanem kifejezetten testmozgásra tervezett fűzők is léteznek.

A viselésük többféleképpen is megtörténhet: ruha alatt vagy ruha fölött, valamint a ruhába “beépítve” is (utóbbira példa: fűzős menyasszonyi ruhák). A hosszútávú alakformálásra és fogyásra használható fűzők esetén érdemes megfontolni, ruha tetején vagy ruha alatt viseljük-e a fűzőt.

alakformáló fűző

Testmozgás, edzés közben a test felületével érintkezve fejti ki legjobban a hatását, ráadásul az izzadság sem szorul így az edzéshez használt póló és a fűző közé. Kültéri sportolás esetén azonban természetesen lehet ruhán viselni; azonban kicsit bővebb felső alatt is elfér, viselése nem zavaró így sem. Komolyabb, megerőltető edzés esetén is mindenképpen alkalmazhatóak, nem kell félni attól, hogy a mozgásban akadályozna.

A hétköznapok során is hordható a ruhadarab, hosszabb távú viseléskor már szinte észre sem lehet venni. Számos jótékony hatással is rendelkezik, ami miatt érdemes rendszeresen, akár napi szinten is felvenni a formázó fűzőt: a fogyás mellett a helyes tartás kialakításában segít.

Mindennapi használat esetén egy-egy jobban illeszkedő ruhadarabon is viselhető a fűző. Néhány ruha esetében pedig a megfelelő színben kiválasztott fűző még jól is mutathat, divatos lehet.

Tehát fűző fajtájától, funkciójától és a használó igényeitől függ, hogy ruha alatt vagy azon viselik-e. Mi azt tanácsoljuk, hogy hétköznapokon egy bővebb póló alatt, testmozgás közben pedig a testfelületen viseljük, hiszen így fejti ki legjobban jótékony hatását.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások