Divat

Divatszótár #2

9632

Íme a divatszótár második része! Rövid összefoglalómban próbáltam összeszedni nektek a divatvilágban leggyakrabban használt, “idegen” kifejezéseket. Úgyhogy most megismerkedhettek még öt olyan kifejezéssel amivel gyakran szembe találhatjuk magunkat, ha belemélyülünk egy kicsit a divatmagazinok, - blogok soraiba! Voilá!

A clutch nem éppen újkeletű szó, tősgyökeres divatimádók már réges rég ismerik és használják is. A clutch szép magyar nevén borítéktáska. Emlegetik még messenger bag néven is. Pár éve lángol a divatja kis hazánkban. Praktikus darab ha csak pár dolgot kell vinned magaddal. De esélytelen, hogy elindulj vele egy hosszabb napra. Nincsenek rá szavak mennyire idegesítő amikor az összes kezed tele van és még a táskádat is szorongatnod kell. Nem véletlen találta ki annak idején Gabrielle Coco Chanel, hogy nem árt a táskának egy pánt is. Ja, és álmodni se merj róla, hogy elfér benne legalább csak egyetlen füzet. Szóval gyakorlatilag az iskolás évekkel összeegyeztethetetlen. Mindenesetre, jól néz ki.

Vehettem volna egy kategóriába is őket, mert tulajdonképpen ugyan az, de ha nagyon precízek akarunk lenni, akkor a box clutch külön kategóriát alkot. A neve elég egyértelműen utal a definiált darabra. Doboztáska. Ezek a kis dobozkák is éppen fénykorukat élik, és én is imádom őket. A problémám továbbra is az, hogy nem fér el benne tizenhárom füzet, nyolc könyv, és a fél életem. Ezeknek már többnyire van pántjuk szóval ennyivel praktikusabbak, ha csak a telefonodat meg a kulcsodat akarod magaddal vinni. De vigyázz, lehet, hogy le kell venni a kulcstartót. Színházba, alkalmakra tökéletes. Egyszerű és fantasztikusan látványos! De ne válj vicc tárgyává, hogy szorongatod a box clutcht és közben H&M-es szatyorba cipeled a cuccaid. Tényleg ne!

A crop topokat folyamatosan emlegetem nektek. Vegyétek, hordjátok! A crop top magyarul haspóló. Magas derekú alsókkal ajánlom leginkább. Mert fogadjuk el végre, hogy a csípőnadrág, abból is az a fajta amiből legtöbbször kibuggyan ez-az, és előbukkan ez-az borzasztóan igénytelen hatást kelt. Míg egy magas derekú farmer ha van pár kiló felesleg is, helyén tartja a dolgokat. De egyébként is sokkal ízlésesebb. Formásabb benne a fenekünk, és egy kis hasvillantással tényleg igazán jól fest. Derékszoknyával a nyáron majd le se lehet vakarni rólam!

Az angol bralette szó jelent melltartót is, ebből következik, hogy a bralet egy melltartó/fűző jellegű dolog. És pont ezért nem sorolnám a crop topok közé, attól függetlenül, hogy ez a darab is hasvillantásra született. Mivel crop top lehet egy egyszerű póló is, a bralet annyival különlegesebb, hogy legtöbbször valamiféle melltartórésszel van ellátva. Ebből egyenesen következik, hogy nem kell alá felvenni melltartót. Így aztán akiket nagyobb mellekkel jutalmazott a sors, nem igazán tudják ezt a felsőt kihasználni. (Vannak azért előnyei az A-s kosárnak…) Ezek a falatnyi kis darabok a legtöbb stílusba beilleszthetőek. Nálam abszolút favorit!

A statement fogalom általában statement nyakláncot takar, bár karkötőket is illethetünk ezzel a jelzővel. Azokra a darabokra értjük amelyek a szett leghangsúlyosabb elemét képviselik. A statement nyakláncok rendszerint feltűnő, színes, nagy, cicomás, különféle anyagokból készült nem ritkán bohém vagy elegáns, díszes ékszerek. A letisztult stílus fanatikusai bizonyára el sem tudnak képzelni egy ilyen nyakéket magukon, ellenben akik szeretik a feltűnőséget, azoknak is csak annyit tudok mondani, hogy a kevesebb néha több. Ne menjünk át papagájba! Egy ilyen nyaklánc mellé legjobb ha egyszínű darabokat választunk és lehetőleg minimalizáljuk a további kiegészítők számát. Úgy viszont fantasztikusan fest!

 

Ha még nem láttad az előző részt, IDE kattintva elolvashatod!


Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások