Szépség

Smink-tippek Lily Collins-tól!

9628

Ezennel néhány egyszerűen elkészíthető sminket mutatok nektek a hétköznapokra és alkalmakra egyaránt. A bemutató alanyom pedig nem más, mint Lily Collins, a csodálatos színésznő. Némi elfogultság miatt esett rá a választásom, hiszen a filmjeit is imádom és nem mellesleg kifogástalan megjelenésével mindig lenyűgöz. Igazi példaérték!

Az első egy igazán klasszikus, mégsem unalmas smink. Indíts egy erősebben pigmentált, mattító hatású alapozóval. A szemeket egy halvány, szürkés árnyalatú szemhéjpúderrel emeld ki. Tipikus füstös szemet készíts, csak ügyelj, nehogy pandaszem legyen belőle. A szemöldöködet is emeld ki, de ez az összes sminknél jellemző lesz, ha egy kicsit hajazni szeretnél a színésznőre. A szádat pedig egy természetes fényű ajakápolóval kend be. És, hogy teljes legyen az összhang, laza hullámokkal dobd fel a hajad.


A vörös akjak sosem mennek ki a divatból. Ezen a sminken tökéletesen érvényesül a “vagy a száj vagy a szem legyen kiemelve” alapelv. Könnyű textúrájú, BB vagy CC krémmel alapozz. A szemhéjadat halványan csillámló bézs szemhéjpúderrel fedd le. Nagy hangsúly van a pillákon, fontos, hogy természetes maradjon, ne csomósodjanak vagy ragadjanak össze a spiráltól. A szádra pedig egy krémes, matt, vörös rúzst válassz. Az árnyalat szinte mindegy. Idén azonban az üde narancssárgás, halványabb piros rúzsok előnyt élveznek a sötétvörösekkel szemben. Szemöldök kiemelés, és egy meleg árnyalató pirosítót is felcsaphatsz.


És egy nagy kedvencem a “cukorka” smink. Ehhez a lookhoz is egy mattító alapozót ajánlok. Itt arra kell ügyelni, hogy a pirosító a szemhéjpúder és a rúzs árnyalatai megegyezzenek. Inkább hűvöses árnyalat legyen mindhárom, mert egy barackos pirosító például eléggé be tud ronatni az összképbe. Nagyon halvány rózsaszín legyen a szemhéjad és a pirosító is épp, hogy csak felkerüljön, hogy friss és üde maradjon az összkép. Spriálból mehet bőven, ne sajnáld és végül a rúzs. Semmiképp sem ajánlok gyöngyházfényűt. Krémes, matt, erősen pigmentált, magenta színű rúzzsal koronázd meg ezt a lookot.


Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások