Szépség

6 tipp nem csak húszasoknak!

9623

Az előző cikkemben megmutattam a tavasz legszínesebb hóbortját. Most azonban áttérnék egy kicsit a nem feltétlen húszas korosztálynak szóló beauty trendekre. Pontosabban a hajviseletre. Azoknak akik már a harmincas-negyvenes éveikben járnak, vagy akik úgy általánosságban egy falatnyi komolyságra vágynak.


Nagyon rövid, egészen kisfiús “tüsi” haj borzasztóan ritka, hogy valakinek jól álljon. Sokszor hallottam már azt az érvet, hogy “fiatalít”. Nem. Attól, hogy ovis fazont választ az ember lánya nem biztos, hogy fiatalosabb lesz. Sőt… Fogadjuk el, hogy nem lehet mindenki Halle Berry. A pirosat meg természetesen csak ijesztgetésnek tettem be. (Legalábbis remélem, hogy senki nem gondolja komolyan.) Pláne aki már elmúlt 15 és kinőtte a lázadó tinikort.


Ha már rövid akkor legalább ehhez a Carey Mulligan féle, 5-10 centis hosszúsághoz ragaszkodjunk. De a baloldali mégjobb választás. Persze ne feledjük, hogy a rövid haj a fodrásztól kifáradva pontosan másnap reggelig fog eredeti állapotában pompázni. Utána valahogy így fog festeni: KATT!

 

Az ellenkezője, azaz a túl hosszú haj se épp a legmegfelelőbb választás. Tippeljünk, hány évesek a képen látható lányok? 13? Talán. A bal oldali hosszt inkább felejtsük el, a jobb pedig talán pont ennek a korosztálnyak nézhető el.


Reese Witherspoon három gyermek édesanyjaként is tudja mitől döglik a légy. Cuki frizura mamiknak! TÖ-KÉ-LE-TES!


Megmagyarázhatatlan oknál fogva sokaknál mutatkozik valamiféle belső fusztráció okozta kényszer arra, hogy vörös legyen a haja. (A nyugdíjasoknál is egyre népszerűbb.) Persze nem azt mondom, hogy a negyedik X-ben, csak a szőke meg a barna működhet. Viszont a piros, sötétbordó, lilás, rubint totálisan természetellenes árnyalatokat hagyjuk meg inkább a tinédzsereknek. Ha már vörös akkor az legyen valami szép, természetesnek tűnő rókavörös, mint például a fentiek. Színes, kifinomult és elegáns. Juuhuuu!


08.jpg

Ha mindenképpen valami extra a szívünk vágya akkor pedig irány a fodrász és OMBRE a megoldás. Persze nem kék-rózsaszín átmenettel. Ez a barna-sötétszőke kombináció már klasszikusnak számít éppen ezért remek választás. Tényleg csak ajánlani tudom.


03.jpg

Rövidebb hajon is működik, ehhez hasonló laza hullámokkal az egyik legszuperebb hajviselet, ha unjuk már a jelenlegit, vagy túl egyszínűnek tituláljuk a hajzatunkat.


07.jpg

És persze ne feledkezzünk meg a klasszikus barnáról sem. Százszor inkább egy erős rúzs, egy színes ruha vagy egy élénk magassarkú, mint egy rosszul megválasztott hajszín/frizura. Sőt, kellenek is a hangsúlyos színek most, hogy közeleg a tavasz. Így ér kompromisszumot kötni, hogy a kifinomultságról se kelljen lemondani. Úgyhogy elő a feltűnő rúzsokkal és a korall magassarkúkkal!
Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások