Szépség

4 tuti smink

9580

Összeválogattam három alapvető sminket, a hétköznapokra, plusz egy kedvenc az alkalmakra!


Természetes smink. Ez a fogalom már önmagában is paradoxon, hiszen, hogy lehet valami természetes, ami smink. Na jó. Nem kezdek el filozofálni. Legtöbbször, amit természetes sminknek hívunk és amit annyira kedvelnek az emberek, főleg a férfiak, az bizony hosszú percek kézműveskedése a tükör előtt. Igen, a természetes smink is smink és alapos precizitást igényel az elkészítése, hiszen az egyszerűségében van a nehézsége: természetesnek maradni! Nos, egy jó minőségű, ásványi alapú alapozót ajánlok ebben az esetben. A bőrszínednél lehetőleg egy, esetleg fél árnyalattal sötétebb pirosítót. Hiszen az a jó pirosító, ami nem látszik! Hajszínedhez illő szemöldökceruzát, de kefét mindenképp. Egy szempillaspirált és egy nude rúzst. Ez utóbbi elhagyható és ajakbalzsammal helyettesíthető. A mottó: mindenből egy kicsit!

Ez egy szintén visszafogott smink, mégis viselheted akár alkalmakon is! Száj nude, szem kiemelve! Az alapozás után válassz egy könnyű állagú kőpúdert és bronzos árnyalatú pirosítót. A szemeket szintén halvány bronz, esetleg púderrózsaszín szemhéjpúderrel emeld ki és mindezt szempillaspirállal koronázd meg! Hogy tartósabb legyen a rúzs, használj előtte alapozót és arra vidd fel a nude színt. Tipp: hullámos hajjal garantált a hatás!

Teljes smink. Nem mintha az előző kettő nem lett volna az, de ennél a sminknél kiemelést kap a szem és a száj is. De mégis egy visszafogottabb módon. Az alapozó és a kőpúder természetesen itt is kihagyhatatlan. Pirosítónak válassz narancssárgás árnyalatot. Ez igazán kislányossá teszi az orcákat. A szemöldöködet emeld ki, egészen sötétbarnára. A szemhéjadra is csillogó, halvány barackszínű szemhéjpúdert vigyél fel, majd csak felül, a szempillák tövénél vékonyan húzd ki a szemhéjadat fekete szemceruzával vagy szemhéjtussal. Szempillaspirálból csak annyit használj, hogy éppen beszínezze a pillákat. A szádat pedig magas fényű “szájceruzával” emeld ki. A szín csak rajtad áll. Választhatsz meggyszín, burgundivörös vagy egészen sötétpiros árnyalatok közül. Ezek igazi télies színek, használd őket bátran!

Plusz egy smink alkalmakra, egy fotó erejéig vagy akár partira! Hétköznapokra egy kicsit soknak érzem, de ki tudja, lehet, hogy van, akinek napi rutin a műszempilla. Ha ez mégsem így van, akkor ez a smink alkalmakra tökéletes. Mint látjuk, az az elv, hogy “csak az egyik legyen kiemelve” valóban csak elviekben létezik. Hiszen tökéletesen ízléses tud lenni egy szépen elkészített erős smink is. De mint látjuk, Selena sem a farmeres, pólós outfithez választotta, hanem egy elegáns koktélruhához. Ez pontosan ide illik! Az alapozás nagy hangsúlyt kap. A mellékelt ábra mutatja, hogy hol használjunk világosabb és hol sötétebb alapozót. Nagyon fontos, hogy tökéletesen legyen eldolgozva másképp könnyen nevetség tárgyává válhatsz a “foltos” sminkeddel. A szemek szép fekete füstös koronát kapnak. A belső szemzugba világosabb és kifelé sötétedik. Erre mehet a műszempilla. És végül egy igazán sötét cseresznyeszínű rúzs!


Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások