Divat

Divatosan a zimankóban is!

9564

Nyilvánvalóan az egész ország dermedt meg - szó szerint -, mivel durván beköszöntött a hideg, fagyos tél! Mínusz tíz fokban, két harisnyában és három pulóverben nem könnyű divatosnak maradni. Íme pár tipp, hogy mégis tündökölj, és ne egy felpuffasztott hóemberként érezd magad.

A szürke valóság sajnos nem az, amit az ember lánya minden évben elképzel... Puha kesztyű, puha kabát, szebbnél szebb pulóverek, forró csokit iszogatva sétálgatunk az utcán. Az igazság az, hogy nem sok ilyen alkalom van a télen, mert legtöbbször rohanunk be a jó meleg kuckóba. És az átlagos hétköznapokon pedig annál inkább óvakodunk a kint léttől.


Azt hiszem, nem árulok el ezzel nagy titkot. De a rétegek mindannyiunk megmentői a csípős hidegben. Azonban az se feltétlenül jó ötlet, hogy ha átlép a mínuszba a hőmérő higanyszála, automatikusan magadra veszed az összes pulóveredet, ami a szekrényedben lapul. Sokszor a lényeg az apróságokban rejlik!

 


Egy jó minőségű vastag, 80-100 denes harisnya októbertől egészen árpilisig hű szolgálatot tesz. Ahogy az idő engedi, akár szoknyával is hordhatod - különösen jól jön például a karácsonyi rokonlátogatáshoz választott little black dresshez - de ezenkívül az igazi csípős hidegben nadrág alá szinte elengedhetetlen. Nem combfix! Egy jó vastag, magas derekú harisnya! Felsőnek mint ahogy említettem, nem kell mindjárt húsz pulóverrel indítani a telet. Egy vastag pamut body csodákra képes. Ez a trükkös darab nem csak nyáron, derékszoknyákkal működik! Ruha alá nagyon jó választás, hiszen garantáltan nem lesz ki a derekad! Rengeteg fazonban - még alakformáló verzióban is - lehet kapni. De ugyanúgy találhatsz kötöttet, pamutot, vékonyabbat vastagabbat, színeset, csíkosat stb.


És végül beszélnünk kell a zoknikról is. Nyilvánvalóan nem nejlon zoknit kell húzni. A legjobb, ha 100% pamutot választasz. És bizony itt sem jó ötlet, ha egymásra húzol egy csomót. Maximum annyit érsz el vele, hogy nem tudod felhúzni a csizma cipzárját. Ebből egyenesen következik, hogy nem tudnak mozogni a lábujjaid és a várva várt hatás biztosan elmarad. A lábad jéghideg lesz, és szépen lassan lefagy. Inkább válassz  kevesebbet - szerintem kettő is bőven elég egy vékonyabb pamut meg egy vastagabb pihe-puha zokni -, de az tényleg legyen vastag.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások