Mi ez?

Mosolyka messzire hajítja a kerekesszéket

9552

Egy nyári estén találkoztunk először. A kis kertvárosi házikó, meg a fehér kutyus sokáig elkísértek. Fanny a kapuig jött velem. Ölében ott pihent Bius, a selymes gombolyag. A kertben dáliák nyíltak és alkonyodott. Abban reménykedtem, hogy még hallani fogok róla. Úgy lett. November 19-én jelenik meg Te döntesz című könyve. Türkizkék.

Lassan egy éve beszélgettünk. Akkor is szóba került, hogy egyszer majd szeretnél könyvet írni. Mikor vágtál bele az írásba?

Hat éve kezdtem el játszani a gondolattal, hogy könyvet szeretnék varázsolni az életemből. Komolyabban viszont négy éve dolgozom rajta.

Önéletrajz?

Igen,  a Te döntesz című könyvem egy lányról szól, aki mellesleg kerekesszékes, és egy elméletileg gyógyíthatatlan betegséget állapítottak meg nála, de nem ez a központi téma. Inkább a küzdés, a soha fel nem adás az élet minden területén.

Nehéz volt?

Sokszor igen. Mély dolgokat szakítottam fel, de jó kis terápia volt. Kiírtam magamból mindent. Megkönnyebbültem.

Mennyiben más könyvet, mint blogot írni?

A könyv sokkal mélyebb és sokkal intimebb. Legalábbis nekem. A könyv lehetőséget ad arra, hogy megmutassam, hogyan jutottam el idáig, hogy mekkora utat tettem meg. Hogyan fogadtam el magamat, és mitől erősödtem meg lelkileg. Mesélek a gyermekkoromról, a jelenről, az álmaimról, tervekről, bukásokról és sikerekről.

Lesz folytatás?

Rövid időn belül nem hiszem, ez most huszonöt év történetét, érzéseit foglalja magába. Most inkább azon fogok dolgozni, hogy újabb élményeket gyűjtsek, amivel meg lehet majd tölteni a folytatást.

Mi a legfontosabb üzenete?

A Te döntesz filozófia. Az, hogy az életben minden csakis rajtunk múlik.

Volt úgy, hogy írás közben elfogytak a szavak és megakadtál?

De még mennyire! Számtalanszor éreztem úgy, hogy vért izzadok egy-egy sorért, de ilyenkor el kellett engednem. Kis pihenésre, kikapcsolódásra volt szükségem.

Mi lendített át ezeken a nehézségeken?

Volt, hogy egy illat, egy érzés, egy esemény, egy találkozás hozott új lendületbe.

Most, miután kész a könyv, mivel telnek a napjaid?

Próbálom feldolgozni ezt az egészet. Sokszor attól félek, hogy valaki felébreszt. Örömködöm és készülök a november 19-ei könyvbemutatómmal egybekötött 25. születésnapi bulimra.

Most miért küzdesz?

A holnapért. Még egy hétért, egy hónapért, évért. Azért, hogy bebizonyítsam, hogy az izomsorvadás nem gyógyíthatatlan betegség. Ahogy sok más sem!

Következő álmod, amit megvalósítasz?

Egyszer szilveszterkor egy asztal tetején táncoljak, és messzire hajítsam a kerekesszékem!

Így legyen!

Mosolyka Facebook oldalát ITT találjátok.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások