Étel+Ital

Enni szexi!

9546

Ilyen sem volt még, hogy a gasztro rovatot nem valami elképesztő bogyóval vagy gyümölccsel dobjuk fel. Meg olyan se, hogy Karafiáth Orsit gasztróba kényszerítjük. Most van. Nem, nem, ne találgassatok, nem szakácskönyvet írt, nem is egy rímbe szedett receptet tesz közzé a Cotcoton (arra ott van neki az Élet és Irodalom). Írt viszont egy könyvet A házikedvenc címmel, melyben a főszereplő fejezetről fejezetre csak eszik és hízik.

Orsi rádöbbent mindenkiben lakik egy pici, félénk, rózsaszín malacka, aki idővel hatalmas cocává dagasztható, ha megfelelően tápláljuk és legyőzzük gátlásainkat. (Elő azokkal a moslékos vedrekkel, mint drága nagypapa anno!) Diétás receptek, fogyókúrák, hánytatás. Nem, lányok, elég volt! Le az anorexiával! Éljen a Zugzaba! A kilókra meg hányjunk fittyet (no, nem amolyan bulímiás projektben.) Eljött a plus size ideje!

Na, elég a tréfából. Karafiáth Orsi új könyve, A házikedvenc egy lány viszontagságait meséli el. A lány neve: Orsi. Igen, az önéletírás ugrik be, de azt hagyjuk Árva Bethlen Katánkra. Bár ki tudja?!  Majd olvassátok el a könyvet és minden titokra fény derül. A főszereplőnk fejezetről fejezetre csak eszik és hízik. Nem élvezi a finom falatokat, kényszeresen zabál. Ennyit elöljáróban.

A kreativitás nagyasszonya, kedvenc költőnk ezzel a jelmondattal készített nektek egy kis ínyencséget: „Mindenki ennivaló! Zabáld meg magad!” Tessék, hogy megjöjjön az étvágyatok! Mint tudjuk, evés közben.

A dal szövegét természetesen a könyv szerzője írta, és eredetileg a regény alapjául szolgáló musical egyik betétdala volt. Ám a szerző hangsúlyozni szerette volna, hogy a sok alapvető hasonlóság mellett mennyi különbség is van a két mű között, ezért felkérte Demeter Zoltán Zozit - az ANEZ zenekarból (is) ismert zenészt –, hogy készítsen egy gyors, pörgős, ütős számot belőle. A dal végső formája neki, Czerovszky Henriettnek és Papócsi Lászlónak köszönhető. Közreműködik: Legát Tibor.

A cél az volt, hogy egy olyan szám szülessen, amire akár tornázni is lehet. Orsit Karafiáth Orsolya alakítja kövérre maszkírozva – a maszk Szilas Rita (La Masni) munkája. Orsi ehető mását Fajgerné Dudás Andrea Júlia festő és eat art művész álmodta meg és valósította meg – pillecukorból. A trailer/klipben – mert az elkészült mű már nem trailer és még nem videoklip – a krémes isteni finom: külön köszönet érte a Nándori Cukrászda - ahol a felvételek készültek – tulajdonosának, Nándori Lászlónak. A könyv grafikai munkái (borító, illusztrációk, tördelés) Orsolya állandó alkotótársának, Filó Verának köszönhető.

November 14-én este 19.30-kor a Danubius Hotel Gellért Zenetermében nagyszabású könyvbemutatóra kerül sor. Kiss Noémi beszélget Karafiáth Orsolyával. Szilas Rita tervezett a könyvhöz egy ruhakollekciót, melyet Barlett-Karafiáth Melinda Metta, Gazda Zsuzsa, Hevesi Judit, Legát Anna Franciska és Kiss Noémi mutat be. Bella Máté szerzeményeit Szabó Imre kíséri zongorán, énekel és felolvas Szemenyei János. A torta Raj Ráhel műve.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások