Szépség

Őszi hajcihő

9513

Fájó szívvel, de kénytelenek vagyunk ősszel búcsút mondani a virágos fejdíszeknek, és az idő romlásával helyüket egyre inkább átveszik a sapkák és kalapok. Én teljes mértékben hiszek bennük, hiszen csodákra képesek a legegyszerűbb outfiettel is és emellett számos előnyük van! Például megoldást jelentenek a reggelenként felmerülő, olykor mélységesen lehangoló kérdésre: mit kezdjek a hajammal?

Míg a rövid hajúak azért bánkódnak, hogy miért nem hosszú a hajuk, a hosszú hajúak azért, mert nem tudnak mit kezdeni hajkoronájukkal. Az egyenes göndörért sír, a göndör pedig egyenesért. Magyarul, sehogy se jó. Na erre egyszerű és nagyszerű megoldás lehet, ha reggel csak fejedre húzol egy trendi sapkát. A beanie már bármilyen szettben megállja a helyét. Legyen az magassarkús vagy tornacipős. Idén különösen nagy trendnek örvend, szóval ha eddig nem szereztél be egyet, akkor itt az ideje. A hajadat - akár közép vagy félhosszú - hagyd kiengedve és bújj bele egy meleg kötött sapiba. Bojtosért plusz pont jár! Mindenféle színben lehet kapni, és ha elég bátor vagy, akkor nyugodtan bevállalhatsz egy vicces feliratos sapkát is. Mint ahogy mondtam, csodákra képes.

Hasonló a helyzet a kalapokkal is. Velük csak arra vigyázz, hogy ha túlságosan fúj a szél, ne vedd fel, mert nagy az esély rá, hogy elrepül a fejedről. Egyébként pedig megoldás mindenféle hajmizériára, hiszen ha borzasztóan unalmasnak tartod a hajad, egy szuper kalappal máris izgalmas lesz a megjelenésed. A klasszikus angol kiskalapoktól kezdve a hatalmas karimájú burgundivörösig bármilyet választhatsz. Az összes kalap bájos és elegáns. És a hajad elkészítésére sem kell különösebb figyelmet fordítani. Szerintem must have ősszel!

Ha viszont mégsem részesíted túlságosan előnyben a fejfedőket és unod az egyszerű lófarkat is, akkor vannak nagyon praktikus megoldások, hogy az őszi szél miatt a gondosan elkészített frizurád ne legyen két másodperc alatt az arcodban. Ilyen például ez a masnis konty. Biztosan egyedi leszel benne és garantáltan minden ismerősöd meg fogja kérdezni, hogyan csináltad. Amire a válasz, mint láthatjuk, nagyon egyszerű.
Azonban ha ennél egy fokkal komolyabb kontyot szeretnél összedobni, akkor ez lesz a te frizurád. A csomagolt konty a legszigorúbb dresscode-ban is viselhető. Elegáns és egyben különleges. És legkevésbé sem bonyolult. Ez a sikkes hajkorona nagyjából tíz perc alatt elkészíthető, nem kell fodrászhoz menni, nem kell órákat bajlódni a tükör előtt, és még a szél sem fogja elfújni.

A kiengedett haj nagyon szexi. De biztosan ismerős az érzés, amikor hiába fújsz rá fél flakon hajlakkot, akkor is a szemedbe lóg. Ha nem, akkor nagyon szerencsés vagy! (De egyáltalán létezik ilyen?) Lényeg a lényeg, a hullámcsatokkal oldalra tűzött haj a kilencvenes években volt divat - ha egyáltalán az volt -, úgyhogy azt inkább hanyagolnám most. De a szélnek sem mondhatom sajnos, hogy ne fújjon, így marad az alkalmazkodás. A hullámos hajjal tökéletes harmóniában áll bármilyen fonat. Ha tudsz padlófonást készíteni, akkor - mint ahogy a képen láthatjuk - a koszorúba körbefont haj megolás lesz a szélproblémákra és a hajadat is hagyhatod kiengedve. Ha mégsem megy annyira, és nem tudsz megkérni senkit, aki segíthetne, egyszerűen elöl mind a két oldalt fonj be egy-egy tincset és hátul kösd össze.

Az egyenes hajon is könnyűszerrel lehet segíteni, még akkor is, ha nincs otthon hajsütő. Ez a módszer nem csak kislányoknak készült. Nyugodtan próbáld ki! Elsőre biztos nem olyan lesz, mint amit vártál, de ki kell tapasztalni. Hajmosás után nagyjából szárítsd meg a hajad - ez fontos, mert másképp nem biztos, hogy reggelre megszárad -, és ahogy a képen láthatod, csavarj a hajtincsekből kis gúlákat. Reggel jöhet a fonat és már készen is állsz egy szeles, őszi napra!

PS: Ha rövid a hajad akkor se keseredj el mert a következő beauty poszt neked fog íródni!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások