Közösség

Ezt olvassák a csillagok

9504

A csillagjegyünk nagyon markánsan befolyásolja a személyiségvonásainkat és az érdeklődési körünket, épp ezért az is nagyon jellemző, hogy a különböző csillagjegyek képviselői mit olvasnak. Lássuk, melyek a csillagjegyek kedvenc könyvei!


Bak

A józan és megfontolt Bak nem szereti a valóságtól elrugaszkodott fikciókat és a sziruposan romantikus történeteket sem. Mivel fontos számára a múlt és a hagyományok, szívesen olvas történelemmel kapcsolatos műveket, történelmi regényeket, de a világirodalom időtálló klasszikusait sem veti meg. A divatos regények és a celebek botránykönyvei nem az ő műfaja. Mivel igazi munkamániás, a munkájával kapcsolatos könyveket is megszállottan böngészi, hogy egyre jobb legyen a szakmájában. Sokszor tekint befektetésként a könyvre, ezért nem ritka, hogy komoly gyűjteménye van régi könyvekből, dedikált példányokból vagy első kiadásokból.

Vízöntő

Az extravagáns és nyitott Vízöntő bármibe hajlandó beleolvasni, hiszen szenvedélyesen érdekli a világ. Mivel minden jegynél nyitottabb az újdonságokra, elolvas minden technikai újdonságokkal kapcsolatos művet, de a tudomány legújabb eredményei is rendkívül érdeklik. Fontosak számára az eszmék, ezért könyvespolcán biztosan megtalálhatók filozófiai művek, emberjogi harcosok művei és életrajzai, illetve társadalmi utópiák. Mivel nagyon foglalkoztatja az ember, a pszichológiai tárgyú könyvek is számot tarthatnak az érdeklődésére.


Halak

A romantikus és álmodozó Halak romantikában utazik. Imádja a szép, szívmelengető történeteket, amelyek a jó győzelmével végződnek. Felnőttkorában is szívesen olvas meséket. A művészetek is nagyon foglalkoztatják, gyakran maga is alkot, ezért minden művészettel kapcsolatos mű megdobogtatja a szívét. Nyitott az ezotériára is, ezért ezzel kapcsolatos művek is bőven találhatók a könyvespolcán.


Kos

A háború és béke nem az ő műfaja, hiszen nincs türelme hozzá, ahogy a múlt sem foglalkoztatja, hiszen abszolút a jelenben él nem is akármilyen sebességgel. Épp ezért nem is jellemző rá, hogy hosszú órákat töltene olvasással, hiszen ennyit egyszerűen képtelen egy helyben tölteni. Rengeteg könyv hever nála, amikbe belekezdett, majd néhány fejezet után ráunt és félbehagyta. A lassan kibontakozó cselekmény, hosszas tájleírás nem köti le, ahogy a bölcseleti művektől is kiütést kap. A pörgő cselekmény azonban lebilincseli, illetve szereti a novellákat és a füveskönyveket is, amiket gyorsan be tud fogadni.

Bika

A türelmes és kissé lusta Bika szeret ráérősen olvasgatni, a hosszú regény kifejezetten az ő műfaja, de emellett számos egyéb könyv is megmozgatja a fantáziáját. Mivel imádja a hasát és rendszerint nagyon jó szakács, a gasztronómiával kapcsolatos könyvek és szakácskönyvek teljesen lekötik. Az otthona is nagyon fontos számára, ezért biztosan megtalálható a polcán néhány lakberendezéssel kapcsolatos könyv, de az sem kizárt, hogy a régiségeket gyűjti és tanulmányozza. A Bika abszolút az anyag embere, ezért gyakran van olyan foglalkozása vagy hobbija, ami az anyagmegmunkálással kapcsolatos: lehet bútorasztalos, kézműves, foglalkozhat varrással vagy készíthet kézműves lekvárokat, süteményeket. Természetesen ezzel kapcsolatos könyvek is megtalálhatók a könyvtárában.


Ikrek

Az Ikrek szenvedélyesen érdeklődik a világ és az emberek iránt, mindenbe bele akar kóstolni, mindent meg akar ismerni. Ilyen szempontból mindenevő, ám vannak kedvencei. Mivel imád utazni, minden utazással kapcsolatos műre lecsap, különösen, ha egzotikus tájakról van szó. Érdekli a gasztronómia is, ám csak a különleges, egzotikus ételek mozgatják meg a fantáziáját. A művészet is nagy kedvence, különösen a kortárs alkotások, legyen szó képzőművészetről, irodalomról vagy épp színházról. Izgatja a divat, így ebben a témában is szeret naprakész lenni. Ezenkívül megragadja minden, ami különleges, szokatlan, bizarr vagy épp dekadens.

Rák

A Ráknak mindene a családja és az otthona, nosztalgikus szeretettel gondol vissza a gyerekkorára és sokszor a múltban él. Épp ezért szívesen olvas gyerekneveléssel kapcsolatos könyveket, roskadozik a polca a szakácskönyvektől, hiszen imád gondoskodni a családjáról, de a lakberendezéssel kapcsolatos könyvekből is komoly gyűjteménye van, mert mindent megtesz, hogy meleg és barátságos otthont varázsoljon. Szereti a romantikus, szívmelengető történeteket, így ilyen regények is nagy helyet foglalnak a polcán. Szívesen kézműveskedik, így a különféle hobbitechnikákról szóló munkák is megmozgatják a fantáziáját.


Oroszlán

Az Oroszlán imádja a luxust, és mivel szereti lehengerelni környezetét műveltségével és tájékozottságával, elolvassa a legújabb műveket és a klasszikusokat is. Foglalkoztatja a fényűzés, ezért érdekli a különféle luxusmárkák története, illetve nagyon inspirálónak találja a híres, gazdag és tekintélyes emberek életrajzait. Szakmájában is szeret a csúcson lenni, ezért nem sajnálja az időt és a pénzt, hogy megismerje a legújabb szakirodalmat. Mivel szeret hivalkodni, gyakran van impozáns könyvtára tele ritka és drága kötetekkel, amiket előszeretettel mutogat vendégeinek.

Szűz

A precíz és intellektuális Szűz igazi könyvmoly. Mivel számára a józan ész és a logika a legfontosabb, a regények kevésbé érdeklik, bár egy Vernére bármikor vevő. A természettudományos és műszaki tárgyú művek viszont bármikor leveszik a lábáról. A legtöbb Szűz imád barkácsolni, ezért ebben a témában is szívesen olvasnak. Mivel rendkívül igényes jegy, a ponyva és az igénytelen irodalom szóba sem jöhet nála, a legjobbat vásárolja meg minden műfajban.

Mérleg

Az érzékeny és finom lelkű Mérleg sokszor azért vesz meg egy könyvet, mert szépnek találja a borítóját vagy a kalligráfiája fogja meg. Érdeklődése nagyon széles körű: versek, regények, drámák, művészeti albumok, divat, ezoterikus könyvek, életrajzok és még ezer más műfaj szóba jöhet. A lényeg, hogy könnyed legyen, szórakoztató és megmozgassa az intellektusát.  Általában több könyvet olvas egyszerre, mert a könyvek világában is szeret repkedni, mint egy könnyed pillangó.

Skorpió

Erotika és ezotéria: ez a két kulcsszó, ha a Skorpió olvasási szokásairól van szó. Imádja az erotikus regényeket és minden szexualitással kapcsolatos témát, hiszen fáradhatatlan kutatója az érzéki örömöknek. A szexualitás szélsőségei is érdeklik, ezért ilyen tárgyú könyveket is nagy érdeklődéssel olvas. Mivel szeret a dolgok mélyére hatolni és a végső igazságokat kutatja, ezoterikus könyvekkel is zsúfolva van a könyvespolca. Vonzódik a bizarr, groteszk, szélsőséges dolgokhoz, ezért minden olyan könyv, ami a határokat feszegeti, feltétlen érdeklődésére tarthat számot. Mivel a végső megismerésre törekszik, az emberről is mindent tudni akar, ezért a pszichológiai szakirodalom legjava is megtalálható a könyvtárában.

Nyilas

A barátságos és intellektuális Nyilas szeret mindenbe belekóstolni. Rengeteg könyvet elkezd olvasni, ám ha valamelyik nem köti, gondolkodás nélkül félrerakja és új olvasmányba kezd. Ha viszont felkelti az érdeklődését egy könyv, elragadja a szenvedély, és képes napokig ülni felette, míg a végére nem ér. Kedvenc témái az utazás, a filozófia, a művészet, a környezetvédelem és az önfejlesztő könyvek.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások