Szépség

Az ősz legdrámaibb sminkje

9484

Valószínűleg már mindenki túl van az első didergős napján. Az új évszak köszöntését illetően a  ruhákról már beszéltünk bőven, azonban nem került még sor a megjelenésünk talán legfontosabb kiegészítőjéről, a sminkről. Egy jól megválasztott smink ugyanis a legegyszerűbb öltözetet is képes extravagánssá varázsolni. Lássuk, hogyan!

A dekorkozmetikai pultokról is lekerültek a friss tavaszi/nyári árnyalatok, és a palettát egyre inkább a sötét, karakteres színek uralják. A vörös összes árnyalata megtalálható, de találkozhatunk olyan sötét színekkel is, amelyek már a feketére hajaznak. Egy ilyen erőteljes rúzs mellé a legjobb, ha nude színeket párosítunk. Most, hogy már nem fenyeget minket az a veszély, hogy két perc alatt lefolyik az arcunk a hőségtől, bátran dönthetünk egy erősebb fedésű alapozó mellett. Persze akinek nem igényli a bőre, maradhat a jól bevált BB krémnél is.  Alapozóválasztásnál mindig arra törekedj, hogy a lehető legtermészetesebb színt válaszd és olyat, ami a leginkább illik a bőrödhöz. Nagyon kiábrándító látvány, ha az arcszíned eltér a nyakadtól, és maszkhatású a smink. Nyugodtan próbáld ki a tesztereket, azért vannak. De a legjobb, ha kikéred egy hozzáértő  véleményét, hogy milyen tónusú alapozót válassz. Enyhe arcpírt rakhatsz fel, de ez a fajta smink hófehér porcelánbőrrel is fantasztikusan mutat. Ha viszont mégis a pirosító mellett döntesz, akkor tényleg halványan vidd fel.

Ha ezzel megvagy, jöhet a szem. Napközben törekedj inkább egy természetes színű szemhéjpúderre. A legjobb, ha egy-két árnyalattal világosabb, mint a bőrszíned. A halványszürke és világosbarna árnyalatok közül is válogathatsz, de ha emellett döntesz, csak egy nagyon vékony rétegben vidd fel és tökéletesen dolgozd el, hogy épp csak egy kis füstfelhő legyen a szemed körül. Estére, hétvégére és olyan alkalmakkor, ahol megengedhetsz egy merészebb sminket, választhatod a klasszikus cicaszemet. Ez a retro smink soha nem megy ki a divatból. Fekete szemhéjtussal húzd ki a felső szemhéjad, majd az alsó szemhéj természetes ívét hosszabbítsd meg és a kettőt egyszerűen kösd össze. Szemceruzával satírozd át még egyszer, hogy tökéletesen fekete legyen az eredmény. Ezután jöhet a szem koronája, a szempilla. Jó barátunk a szempillaspirál, ne sajnáld, de vigyázz arra, hogy ne csomósodjanak össze a pillák. Természetellenes és igénytelen hatást kelthet.


Ha nem akarsz ladyrider lenni, akkor a vörös rúzs mellé ne öltözz tetőtől talpig bőrbe. Válassz puha anyagokat, bohókás kiegészítőket. A kötött pulcsi-farmer páros a lehető legjobb választás, ha rohangálós napod van. Bulizáshoz pedig vastag harisnya, szoknya, ing vagy egy laza egyberuha a tippem. A vörös rúzs úgyis drámaivá teszi az egész megjelenést, neked elég betartani az alapszabályt, amit nem lehet elégszer hangsúlyozni: a kevesebb néha több.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások