Közösség

A német csajok imádják a bolhát!

9470

Köln nemcsak a hívek ezreit mágnesként vonzó, lélegzetelállítóan gyönyörű dómjáról, a harangzúgásról és az igézően szép Rajna-partról híres.  Kaland és kincses zsák egyszerre. A legdörzsöltebb felfedezők és kelet-európai kincskeresők, ha szimatot kapnak, igazán jó nyomra szeretnének bukkanni, otthagyják a turistacsordákat és elmenekülnek minél messzebbre. Beveszik magukat a kihalt utcácskák, belső kertek, kis parkok, magányos szökőkutak és rejtőzködő kávézók zugaiba és a külvárosról sem feledkeznek meg mint potenciális lehetőségről. Kalandoraink az egyetemi városrészig portyáztak, majd Indiana Jonest megszégyenítő diadallal vetették bele magukat Köln egyik csodájába, a pezsgő Flohmarktba, vagyis a bolhapiacba.


A galériáért katt IDE!

Inge és Corinna trendi csajok. Szőkék, kék szeműek, ahogy ezt a germán virtus megköveteli. Hozzájuk hasonló valkűrök bőven akadnak a kisebb-nagyobb standok mögött. De vannak hithű muszlim leányzók, ők nem szívesen villantanak (sőt a vakutól sem tűrik), barátságos rasztafári csoki szépségek és persze messzire szakadt hazánkfiai is bőven akadnak a nyüzsgő placcon. Alkudoznak, vadásznak, próbálnak, kutatnak, beássák magukat egy-egy ígéretesebbnek tűnő ruhakupacba.

„Egyáltalán nem lúzerség kijönni ide, akár árulsz, akár vadászol, ha szerencséd van, lősz valami nemes vadat.  Mindenkinek megéri. Az újrahasznosítás egyik legszórakoztatóbb módja. Véded a környezetedet és felszabadítod a polcaidat meg a gardróbot. Az ilyen dögös cuccokkal ugyan mit kezdene a Vörös Kereszt? Az év minden szombatján nyitva tart.  Nyolckor kezdődik, és  mindenki addig marad, ameddig bírja szuflával. Kivéve, ha esik és fúj.  Kiválogatjuk azokat a ruhákat, táskákat, amiket már nem használunk. Fellélegzik a szekrényünk, és könnyűszerrel hozzájutunk egy kis plusz jövedelemhez . Hülyeség lenne kiszórni ezeket a jó cuccokat, amiket kihíztam vagy kiszerettem belőlük. Sokkal jobb, ha másnak örömöt szerzek vele és vígan viseli.” – magyarázza Inge, az egyik valkűr. Valóban olyan, kuriózum xs-es hernyóselyemruhát mutat, hogy csak na! Egyszerre több kéz  kap utána. „100 euró volt fénykorában” – közli és diadalittasan meglóbálja a pazar rongyot. Aki ezt meglövi, olyan, mintha magát a Csodaszarvast ejtené el! – nyugtázza budapesti kincsvadászunk (Ilyenkor döbben rá, hogy a végstádiumos anorexiás sorsnak is megvannak a maga páratlan szépségei.) „Vettem már itt különleges ruhát az ötvenes évekből, retikült a harmincas évekből, igaz, fel kellett újítani, de akkor is nagy fogás volt.  Vintage szerelmes levél medált monogrammal. Olyan ritkaságokat, amiket máshol nem tudtam volna beszerezni” – magyarázza Nina. „ Aki mellé  a vadászszerencse szegődik, az  igazán nem panaszkodhat! Persze van úgy, hogy üres kézzel térek haza, na de kárpótol a következő alkalom!” - teszi hozzá.

„Achtung, Achtung! A Flohmarkt függőséget okozhat. Először : nagyon kell vigyázni, nehogy a kiürült szekrényünket újabb ruhahegyekkel tuningoljuk föl! Mindig alaposan gondold át, mielőtt lecsapsz: biztos, hogy otthon nincs már ehhez hasonló? Valóban maximálisan ki tudod használni?  Persze, ha mindennek megvan a helye a lakásodban és a ruhatárad elengedhetetlen kellékei lesznek az új szerzemények, akkor semmi gond, de vajon mi történik ellenkező esetben? A bolhapiacon ugyanúgy ott hagyhatunk nagy összegeket újabb, felesleges dolgokért. A sok kicsi, csekélységnek tűnő összeg szépen lassan tekintélyes summává nőheti ki magát. Másodszor: a kiszemelt portékát vizslasd végig. Pontról pontra haladj, forgasd a kezedben. Nézd meg, nincs-e rajta valamilyen hiba, szakadás, folt. Csak akkor vedd meg, ha orvosolni tudod a problémát. Harmadszor: alkudj! Higgadtan és fölényesen, ne lássa az eladó, hogy alig tudod visszatartani csorgó nyáladat a kívánt zsákmány láttán.

Egy magát megnevezni nem kívánó német nőci legyen, mondjuk Fräulein Sparkasse életre szóló jó tanácsaival és mókás képgalériával zárjuk kölni bolhás kalandunkat.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások