Étel+Ital

Jeges nyalánkságok

9381

Mi a legjobb dolog a nyárban? Akad néhány, de a jégkrém minden bizonnyal az élbolyban szerepel. Íme néhány ötlet házilag készített ízvariációkra, melyek olcsóbbak és egészségesebbek is, mint bolti társaik. Vásárolhatunk előre elkészített formát is, de például kisebb joghurtos dobozokat is használhatunk, vagy egész egyszerűen a jégkocka készítő formát is alkalmazhatjuk.

Egzotikus finomság

Frissítő, egzotikus nyalánkság, amihez nem is kell más, csak kivi (6db), ananász (1db) és méz (2ek.) 10db 12ml-es jégkrémhez. A megtiszított, felaprított gyümölcsöket turmixoljuk össze a mézzel, amíg krémes állagú masszát nem kapunk. Hogy még csalogatóbb legyen, fagyasztás előtt tegyünk a formába 1-1 szelet kivit, mielőtt beleöntjük a masszát.

Cseresznyés kényeztetés

Édesen fanyar ízélmény, melyhez 0,5 kg cseresznyére, 1,25dl vízre, 0,625dkg cukorra és 3 ek. friss lime lére van szükségünk. A megmosott, kimagozott cseresznyéket addig főzzük a többi hozzávalóval, míg teljesen át nem puhulnak (10-15perc). Vegyük le a masszát a gázról, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd pürésítsük a masszát és fagyasszuk le a jégkrémformákba.

Dinnyés felfrissülés

A nyár egyik legzamatosabb gyümölcse sokak szerint a görögdinnye. Miért ne fogyaszthatnánk jégkrém formájában is a nagy melegben? Turmixoljunk hát össze hat csészényi (egy csésze 2,5dl) kimagozott dinnyebelet egy evőkanálnyi frissen facsart lime lével és ugyanennyi frissen reszelt lime héjjal, és már mehet is az így kapott elegy a fagyasztóba.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások