Közösség

Végre tényleg nyár lesz!

9368

Az elmúlt hetek esős, hideg időjárása után, a héten végre beköszönt az igazi nyári időjárás, sok napsütéssel és 30 C fok körüli hőmérséklettel.

Régóta vártunk már, arra, hogy beköszöntsön az igazi nyári időjárás, és most úgy tűnik a hét második felében, végre valóban olyan lesz időjárásunk, amilyet júniusban elvárunk tőle. Nyugat felől egyre inkább egy magasnyomású képződmény határozza majd meg időjárásunkat, és ennek köszönhetően egyre kevesebb lesz felettünk a felhő, és tartós napsütésben lesz részünk - írja az esotanc.hu.
Szerdán még változékony időnk lesz, zápor, akár zivatar is előfordulhat, de csütörtöktől határozott felmelegedés kezdődik, és csökken a csapadékhajlam is. Az ország egész területén több órás napsütésre számíthatunk majd, délutáni gomolyfelhőkkel, és már csak kis területen fordulhat elő záporeső a délutáni órákban. A hőmérséklet csúcsértéke eleinte 24-27 C fok körül alakul, ami a hét végére akár 30 C fokig is emelkedhet.
Szombaton ugyan észak felől érint minket egy gyenge hidegfront, de lehűlést nem hoz, legfeljebb északon alakulhat ki néhol zápor, esetleg zivatar.
A jövő héten jó esély van rá, hogy folytatódik a kellemes, nyárias időjárás, 30 C fok körüli hőmérsékletekkel, és délutánonként elvétve záporesővel. Még némi bizonytalanság mellett akár kánikulai hőmérsékletekre is számíthatunk.
Érdemes odafigyelni, hogy az elmúlt hetek hűvös időjárása után, szervezetünk még nem készült fel a nyári kánikulása, így a melegedés megterhelheti szervezetünket, és melegfronti tünetek jelentkezhetnek. A tartós napsütés és magas napállás miatt pedig fokozottan figyelni kell a leégés veszélyére is.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások