Divat

Így hordd a neont!

9364

A neonszínű cuccok a 90-es években uralták az utcaképet, majd sokak megkönnyebbülésére leváltották a kevésbé retinaszaggató trendek. Tavaly azonban ismét előkerültek a vibráló darabok, sőt még idén is tartja magát a neonőrület. Aki eddig idegenkedett tőle, lassan megszokja, aki pedig már tavaly is a magáénak érezte, idén tovább gyarapítja a kollekciót. Ideje hát végiggondolni, mit is kezdhetünk a vibráló darabokkal.


A neon izgalma

Mivel rendkívül intenzív árnyalatokról van szó, érdemes időt és energiát szánni a szettek megtervezésére, mert ha meggondolatlanul viseljük, könnyen előfordulhat, hogy köztisztasági alkalmazottnak vagy állatkereskedésből szökött papagájnak néznek bennünket, és akkor még nem beszéltünk az ízléstelenség faktorról. Ha viszont okosan alkalmazzuk a neon árnyalatokat, izgalmas és stílusos összeállításokban pompázhatunk.

A kevesebb több

Ebben az esetben fokozottan igaz, hogy a kevesebb több, hiszen talpig neonban pompázni nem túl stílusos. Aki feltétlenül ragaszkodik az ilyen összeállításokhoz, korlátozza a viselését a partikra, ahol a feltűnő öltözet alapkövetelmény, illetve az edzőteremre, ahol motiváló lehet egy ilyen energikus öltözet. Más terepeken viszont azzal érhetünk el divatsikert, ha egy-egy neon részlettel dobjuk fel amúgy visszafogott szettünket. Egy-egy ilyen részlet ugyanis fiatalossá és izgalmassá varázsolja a legunalmasabb összeállítást is.

Milyen színnel?

Feketével párosítva a neon árnyalatok is ugyanúgy viselkednek, mint minden egyéb szín: tisztábbá és feltűnőbbé válnak, szinte kiemelkednek az alapszínből. Fehérrel üdébbek és tisztábbak lesznek, a pasztell árnyalatok pedig tompítják őket, bizonyos szempontból megszelídítik. Érdemes kísérletezni a neonszínek és a nekik megfelelő nem neon árnyalat párosításával is. Egy neonzöld és egy semleges, visszafogott zöld árnyalat meglepően harmonikus hatást kelt, de ugyanez a helyzet a többi vibráló árnyalattal is. Szinte magától értetődő a farmerral való társítás, amivel laza, fiatalos hatás lesz a végeredmény.

Az ördög a részletekben rejlik

Ahogy korábban már szó volt róla, egy-egy neonszínű részlet csodát tesz a visszafogottabb összeállításokkal. A legkézenfekvőbb megoldás, ha bevetünk néhány neonszínű ékszert semleges szettünkhöz. A hatást megfejelhetjük még vibráló körömlakkal vagy hasonló árnyalatú rúzzsal. Szintén jó megoldás, ha egyéb kiegészítőinket cseréljük neonra. Nagyon izgalmas, üdén nyárias hatást kelt egy fehér vagy pasztell szett neonszínű táskával, cipővel és övvel megbolondítva. A kevésbé merészek próbálkozhatnak egy sállal vagy kendővel. Az is jó megoldás, ha csak egy-egy neonszínű ruhadarabot viselünk, az összeállítás többi darabja pedig visszafogottabb árnyalatú. Egy hagyományos kosztüm szigorán és unalmasságán sokat old egy neonszínű top, vagányabbá, fiatalosabbá varázsolja a megjelenést, ugyanakkor megmarad a kosztüm adta komolyság is. Az irodai szettek is játékosabbá válnak, ha ezt a módszer követjük, ám még bőven megfelelünk a dress code-nak.  Az is járható út, ha egy-egy ruharabot díszítünk neon részletekkel. Blúz esetén lehet neonszínű a gallér, mandzsetta vagy a gombolás, a topokat díszíthetjük vibráló szegéllyel, de a nadrágokon, szoknyákon és blézereken is megpróbálkozhatunk vele. Akár magunk is átszabhatjuk megunt darabjainkat, de a boltok polcain is számos ilyen darabra bukkanhatunk.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások