Étel+Ital

Jön a csokoládé Kánaán?

9302

Te is képtelen vagy ellenállni a csokoládé csábításának? Hamarosan bűntudat nélkül majszolhatod kedvenc szeleted! A Warwick Egyetem kutatói egy olyan új eljárással rukkoltak elő, melynek során a csokoládéban található zsírok és cukrok javarészét gyümölcslével helyettesítik – alma, narancs vagy éppen áfonya levével.

Az eljárásról a New Orleans-i vegyészeti konferencián ejtettek bővebben szót. „Ez a megközelítés figyelembe veszi, hogy mitől is csokoládé a csokoládé, azonban gyümölcslevet használ zsír helyett.” – mondta Dr. Stefan Bon kutató. Mitől is csokoládé a csokoládé? Attól, hogy fogyasztás előtt pattanósan törhető, ám a szánkban lágy, selymes textúrájúvá alakul.

A szakember kifejtette azt a reményét is, hogy az élelmiszeripar ráharap az eljárásra, és tovább finomítja azt. Egyelőre ugyanis még érződik a gyümölcs íze az új procedúrával készült csokoládén, de már folyamatban van egy olyan módszer is, melynek víz és C-vitamin lennének a főszereplői.

Nem lenne rossz kedvenc csokoládénkat „könnyű” változatban, a megszokott ízélményt élvezve majszolni, ugye? Főleg, úgy, hogy természetes összetevőket tartalmaz, melyek tovább erősítik a minőségi csokoládéban alapból benne lévő antioxidánsok és flavonoidok egészségvédő hatását.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások