Lélek

A babaváró vakáció nem királyi hóbort!

9292

Vilmos és Katalin nemrégiben benevezett egy egzotikus pihenésre egy aprócska szigeten, hogy zavartalanul egymásra koncentrálhassanak, mielőtt az érkező trónörökös minden figyelmüket és energiájukat leköti. Királyi hóbort – legyinthetnénk, ám egy néhány éve végzett felmérés szerint nagyon is bevett gyakorlat a babaváró vakáció, az amerikai párok 59 százaléka szervez magának egy pihentető utazást a terhesség első hat hónapjában.

A babymoon névre keresztelt programra már a hotelek és utazási irodák is ráharaptak, egyre több helyen kínálnak speciális csomagokat a babát váró pároknak. Ezek a napok ugyanis a pihenésről, a nyugalomról és a meghittségről szólnak, ezért olyan programokat kínálnak a pároknak, amik kielégítik speciális igényeiket. „Miután bejelentkeztünk a hotelba, részt vettünk egy páros masszázson. A férjem egy aromaterápiás kezelést választott, én pedig egy kifejezetten kismamáknak valót. Először egy kicsit bizonytalan voltam, hogy belevágjak-e, de végül nagyon kellemes élmény volt, el is aludtam közben. Nagyon jó stresszcsökkentő program volt ez az utazás, mert a terhesség első hónapjai nagyon mozgalmasan teltek, és persze az sem lesz épp pihentető, ami a baba születése után ránk vár.” – meséli egy várandós nő.

A nőgyógyászok és a pszichológusok is ajánlják, hogy aki megteheti, szakítson időt egy babaváró vakációra a terhesség első hat hónapjában. Fontos ugyanis ilyenkor az elvonulás, hogy a pár legalább néhány napig zavartalanul egymásra koncentrálhasson, hiszen életük új szakasza kezdődik, ami új szerepeket és új életmódot jelent. Erre fel kell készülni, hiszen a baba érkezése után már semmi sem lesz ugyanolyan, fontos, hogy legyen egy kötetlen, pihentető időszak, amikor a pár kiélvezheti a szabadságot, a függetlenséget, az, hogy csak ők vannak egymásnak. A pihenés része is nagyon fontos, hiszen rendkívül kimerítő hónapoknak néznek elébe, így egy kis feltöltődés, kényeztetés segít, hogy mozgósítható energiatartalékokra tegyenek szert a leendő szülők.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások