Mi ez?

Éld át te is a szenvedélyt! (x)

9294

Eddig úgy tűnt, hogy a nyolcvanas évek nagy dobásai után Brian De Palma nem tud már igazán nagyot alkotni, ám új filmjével, a Gyilkos vágyakkal (Passion) megmutatta, hogy nem kell lemondanunk róla. A titok mindössze annyi, hogy visszatért az erotikus thrillerhez, ahhoz a műfajhoz, amiben igazán otthonosan mozog, hiszen ő tökéletesítette a nyolcvanas években. A Gyilkos vágyak két nő rivalizálással, erotikával és intrikával átitatott kapcsolatát mutatja be úgy, hogy a nézők szinte lélegzetvisszafojtva izgulják végig a 100 percet.

Christine (Rachel McAdams Éjfélkor Párizsban, Sherlock Holmes 1-2.) fiatal és rámenős reklámcégvezető Berlinben. Karrierjét New Yorkban akarja folytatni, azonban az előléptetéséhez szükséges átütő siker munkájában mely meggyorsítaná tervét nem jön el. Isabelle (Noomi Rapace Prometheus, A tetovált lány) tehetséges kreatív, aki ontja magából a jobbnál jobb ötleteket. Egy új okostelefon marketingtervének koncepcióját dolgozza ki, mely hatalmas sikert arat cégükön belül. Christine Isabelle ötletében látja a hiányzó elismerést tervének megvalósításához. Dicséretekkel halmozza el és gyengéd érzelmekkel, flörtölgetve manipulálja a naiv lányt, hogy Londonba utazva tökéletesítse reklámkoncepcióját. Miközben külföldön tartózkodik, ötletét Christine sajátjaként adja el és ezzel a két nő közötti halálos hatalmi harc, melyet egy közös szerető (Paul Anderson - Sherlock Holmes 2. - Árnyjáték) iránti féltékenység is tüzel, kezdetét veszi.

Hamarosan te is átélheted a szenvedélyt, hiszen a Velencei Filmfesztiválon Arany Oroszlánra jelölt Passion április 25-től látható a magyar mozikban!

További információ ITT!

Kapcsolódó cikkek: