Lélek

5 barát, akikre feltétlenül szükséged van

9291

Vannak emberek, akiket jobb nagy ívben elkerülni. És vannak, akiket nem, sőt kifejezetten ajánlott arra törekednünk, hogy a barátaink közt tudjuk őket. Kiket is? Nézzük!

Az régi barát

Úgy ismer, mint a tenyerét, meglátja a mosolyod mögé rejtett szomorúságot, veled örül, mikor boldog vagy. Rábízhatod legféltettebb titkaidat is, biztos lehetsz benne, hogy nem fogja azokat tovább adni.

Bármi is nyomja a szíved, ő az, akit akár az éjszaka közepén is felhívhatsz, végig fog hallgatni. Nem ítélkezik feletted, önmagadért szeret, mellette önmagad adhatod.

A realista

Aúúú! Az igazság fáj. Ő pedig nem kímél, kegyetlenül a szemedbe mondja. Mérget vehetsz rá, hogy bármit is tervezel, azonnal hangot ad az aggályainak, emlékeztet, mi is történt, mikor legutóbb hasonló vállalkozásba fogtál.

Nem fog hízelegni, nem azt fogja a füledbe duruzsolni, amit szeretnél, hanem azt, amit hallanod kell. Még ha néha bosszant is az örökös „kárálása”, emlékeztesd magad erre a rendkívül értékes tulajdonságára és fontold meg az elhangzottakat.

A bulifelelős

Ha hajlamos vagy rá, hogy bezárkózz a négy fal közé, akkor jön jól ez a barát. Nem hagyja, hogy begubózz, mindig tud egy „tök jó” programot. Bár rágni kell a füled, végül mégis belemész, és őszintén szólva sose bánod meg, hogy hagytad rábeszélni magad.

Akkor se pattintsd le, ha már komoly kapcsolatban élsz, hiszen az új élmények mindenképpen jót tesznek a kapcsolatnak, és a benne élő felek személyiségfejlődésének.

A szupercsapat

A tökéletes pár. Mikor egyedülálló az ember, emlékeztetik rá, hogy vannak még csodák, mikor pedig párkapcsolatban él, akkor remek dupla-randi társak. Ha pedig figyeljük őket, tanulhatunk is tőlük, a gördülékeny kommunikációról, arról, hogy sok-sok év után is meg lehet köszönni, ha a másik odaadja a sószórót.

Ha pedig gyerekeitek lesznek, nos, a szupercsapat akkor is ott lesz mellettetek, hiszen biztosak lehettek benne, hogy ők is családot alapítanak, és így lesz kivel megosztanotok a szülőség örömeit és rázósabb pillanatait.

Az álmodozó

Ő az, aki elment nyaralni Brazíliába, és végül le is telepedett, aki már kisfiúként ötcsillagos étteremről álmodozott, és egyetem helyett főzősuliba ment.

Nem kell neked is olyan kalandos életet élned, mint neki, de hagyd, hogy időnként magával sodorjon a lendülete, és a hatására próbálj ki új dolgokat, vágj bele új hobbikba, kezdj új vállalkozásba (persze a megfelelő körültekintéssel). Ne feledd a mottóját: „Csak egyszer élünk!”

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások