Étel+Ital

Feketén vagy tejjel? - kávéhoroszkóp

9261

Születésünk pillanata és helye meghatározza fő személyiségvonásainkat, ami pedig kihat az olyan mindennapi szokásainkra, mint a kávézás. Természetesen egy általános összesítésben nem lehet személyre szabott leírást adni, de sose lehet tudni, ki mennyire tipikus képviselője saját jegyének. Böngészd végig a felsorolást! Magadra ismersz? Családtagjaidra? Barátaidra? Senkire? Jó szórakozást!

Kos

A kaland és a kihívás éltetik, megállíthatatlanul tör előre. A kávéban is az erőt keresi, gyorsan lehörpinti erős, telt aromájú feketéjét, és már robog is tovább a tőle megszokott faltörő mentalitással. A vadonatúj kávémasinákat egyenesen neki találták ki, hiszen így még hamarabb juthat hozzá kedvenc koffeines italához.

Bika

Szereti ízlelgetni, kóstolgatni az ételeket, italokat, felfedezni rejtett aromájukat. Azonban nemcsak a koffeines nedű kortyolgatására szán időt, hanem arra is, hogy megnézze, honnan származik: az organikus szó a csomagoláson mágikus hatással van rá, még akkor is, ha az ár így borsosabb.

Ikrek

„Melyik is a kedvenc kávéd?” Az Ikrek jegyű ember rávág valamit, de ha a következő héten szeretnénk a nagy kedvencével kedveskedni neki, akkor furcsán néz ránk, hogy de neki nem is ez a kedvence. Amiben biztosak lehetünk, az az, hogy a levegő jegyek könnyedségéhez passzoló enyhébb, közepes aromák vonzzák, illetve a legeslegújabb különlegességekkel se nyúlhatunk nála mellé.

Rák

Kifinomult ízlelőbimbóival csak a legaromásabb kávéféleségek jöhetnek szóba nála, lehetőleg koffeinmentes változatban, ugyanis ez a serkentő heves szívdobogást okoz nála, de ha ezt el is kerüli, akkor is szó szerint pörögni fog. Mivel nagyon családcentrikus és nosztalgikus, a nagymama gyermekkávéját nehéz lesz felülmúlnia nála bárminek is.

Oroszlán

Trendi. Kávézás terén is. Ő azonban nemcsak elfogyasztani szereti a különlegesebbnél különlegesebb kávékat, hanem előszeretettel készíti is őket. Otthonában valószínűleg hamarabb találkozunk modern kávégéppel, mint hagyományos kotyogóssal, hiszen így még jobban le tud nyűgözni minket. El ne felejtsük megdicsérni a hiperszuper kávékölteményét!

Szűz

Praktikus és konzervatív. A kávéscsészében is a hagyományos aromákkal találkozhatunk, jól ismert, már bizonyított márkákból. Ha leülünk vele kávézni a minőség mellett 100%-os kiszolgálásra készüljünk, nála szóba se jöhet, hogy csak úgy csészealj nélkül tegye elénk a feketénket! Ha pedig machiatto-t, melagne-t vagy bármilyen egyéb kávéitalt szolgál fel, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nanocentiliterre pontosan mérte ki a mennyiségeket.

Mérleg

Mindig egyensúlyra törekszik. Kávézás közben is. Így kerüli a szélsőséges kávéaromákat, a középutat keresi. Emellett az arányokra is nagy figyelmet fordít, ezért valószínűleg kedveli az egy rész babkávéból és egy rész meleg tejből készült Cafe au Lait-t.

Skorpió

Szabályosan gőzölgő kávéja mögé, és úgy pásztázza a világot igézőn sejtelmes tekintetével. Nem lehet tudni, mi jár a fejében, és ez hihetetlenül vonzóvá teszi. Mikor pedig éppen nem ráérősen kávézgat, hanem koncentrálnia kell, mert szorít a határidő, akkor „lórúgás” feketével önti csurig a bögréjét, nem a csészéjét.

Nyilas

Kalandvágya és egzotikum iránti lelkesedése kávéválasztásában is megmutatkozik. Ne csodálkozzunk hát, ő már régen ki is próbálta a legújabb kávéslágert, mire mi egyáltalán tudomást szerzünk róla. Akár szemes, akár őrölt, a kávé kiváló ajándék számára, különösen, ha a csomagolásán a világ valamelyik „még-sose-hallottunk-róla” szeglete van megjelölve származási helyként. Lehetőleg tudjunk is meg egy-két háttér információt a kávéról, nagyon fog örülni neki, és lelkesen meséli majd a soron következő vendégeinek.

Bak

Stílusos, minőségkedvelő, tradicionális embert tisztelhetünk a személyében. Biztosak lehetünk benne, hogy ha vendégségbe megyünk hozzá, akkor többféle különleges, egzotikus, különösen jó hírnévnek örvendő kávéféleség közül válogathatunk. He pedig éppen nem a kincseivel akar minket lenyűgözni, akkor minden bizonnyal egy erős eszpresszót fog a tőle megszokott nyugalommal elkortyolgatni.

Vízöntő

Ha van valaki, aki nem iszik kétszer ugyanolyan kávét, az a Vízöntő. Kísérletező kedve ugyanis életének eme koffeines területére is kiterjed. Bár mindig előszeretettel variálgat, addig kutyulja a hozzávalókat, míg fantasztikus aromákat nem hoz létre, ne féljünk hát megkóstolni a kávékölteményeit! … igaz, ne számítsunk a receptre, mert ő se tudja.

Halak

Ebéd utáni kávéjába gyakran kerül némi alkohol is, rajong az ily módon megbolondított koffeines finomságokért. Ha pedig kávézóban, cukrászdában, étteremben kávézik, akkor nagy valószínűséggel az legizgalmasabb fantázianévvel ellátott kávékülönlegességek közül fog választani. Ha alkohol nem is lesz benne, azt lefogadhatjuk, hogy bűnösen édes italt fog rendelni.

Szeretnél még többet megtudni magadról? Kíváncsi vagy, milyen eseményekre készülj fel? Csatlakozz a HoroszkópPluszhoz a Facebookon napi horoszkóp és bioritmus előrejelzésedért, vagy kattanj rá a horoscopeplus.hu-ra, ahol iPhone-ra és iPadre letölthető kínai, azték, kelta horoszkópok, perui jóskövek (hogy csak néhányat említsünk a kínálatból) mesélnek rólad és a sorsodról.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások