Szépség

Szépülj a csillagokkal!

9239

A szépség relatív, megfoghatatlan fogalom, az azonban vitathatatlan, hogy bármi is az aktuális ideál, a legtöbbet úgy hozhatjuk ki magunkból, ha a legelőnyösebb adottságainkat domborítjuk ki, a végső összképbe belecsempészve a saját egyéniségünket is. És itt jöhet be a képbe a horoszkópunk. Az egyes csillagjegyek szülöttei ugyanis számos ponton mutatnak hasonlóságot. Ezek egyrészt a hozzáállás meghatározásában szerepet játszó belsők, másrészt a megjelenést befolyásoló külsők. Egyeseknél ezek annyira nyilvánvalók is, hogy már az első találkozáskor le merjük fogadni, hogy egy Skorpióval vagy éppen egy Bikával hozott minket össze a sors. Másoknál rejtettebben, kevésbé meghatározó módon jelennek meg, annak köszönhetően, hogy a születésükkor az égen az alapjegyet erősen befolyásoló csillag- és bolygóhatások voltak jelen. Nekik érdemes például az aszcendensüket is tanulmányozni, mikor bármilyen témában is a jegyek leírásával találkoznak.

Azonban kanyarodjunk vissza a szépség témához, nézzük, melyik jegy képviselői milyen alapadottságokkal rendelkeznek, és hogyan varázsolhatják a megjelenésüket a lehető legkáprázatosabbá.

Kos

Diktálni szeretsz, és nem követni. A divatban is. Bátran csapsz bele a lecsóba, azonban a befejezéssel már eléggé hadilábon állsz – ritkán jutsz el eddig a pontig. Ez a szépségápolás terén abban mutatkozik meg nálad, hogy nagy lelkesedéssel vásárolsz össze mindenféle testápolót, körömlakkot, szemhéjfestéket. A végén pedig alig használtan dobod ki őket a kukába, mikor lejár a szavatosságuk. A rendszerességet igénylő szépségprogramok se az erősségeid, ne vágj bele 2-3 hétnél hosszabbakba. Mivel nem kenyered órákon át egy tevékenységre koncentrálni, könnyen kezelhető frizurát vágass, mely kiemeli az arcod szépségét. A hosszasan elkészíthető sminkeket se neked találták ki, de legalább egy szempillaspirált és egy szájfényt tegyél fel indulás előtt. Ezután már nincs is másra szükséged, csak a szokásos magabiztosságodra, hogy mindenkit lehengerelj a környezetedben!

Bika

A Bika jegyhez hiába kapcsolódik egy hímnemű állat képe, az ezen csillagjegyben született hölgyek a zodiákus legnőiesebb képviselői. Legnagyobb vonzerejük a realitások talaján álló letisztult, erős kisugárzásuk. Amennyiben a Bika jegyében születtél, valószínűleg nem rendelkezel több szekrényt megtöltő szépségápolási és piperetermékekkel, viszont mindegyik produktum garantáltan minőségi, és jól bevált. Az illatok közül főként a fás, balzsamosak illenek hozzád. A többi hölgy egyrészt a nőies idomaidra, másrészt a makulátlan bőrödre lehet nagyon irigy. Ne feledd, utóbbit, bármilyen szép is, fokozottan védened kell, ne sajnáld tőle az UV szűrést!

Ikrek

Sziporkázó egyéniséged, huncutságod már önmagában elég hozzá, hogy mindenkit az ujjad köré csavarj. Ami azt illeti, a napi másfél órás szépítkezés nem a te asztalod, hiszen van neked százszor fontosabb dolgod is – világbéke, spirituális harmónia megteremtése, családi víkend szervezése. Mivel távol áll tőled az állandóság, és leginkább egy virágról virágra szálló pillangóra emlékeztetsz, kísérletezz új frizurákkal, sminkekkel, öltözködési stílussal. Mint tapasztalni fogod, szinte mindegyik jól fog állni, és a végén lehet, hogy egy teljesen új trendet indítasz. Közben ügyelj rá, hogy az ajkaid jól ápoltak legyenek, hiszen sokat beszélsz és így folyton arcod ezen részére szegeződik az emberek tekintete. Az Ikrek jegyű hölgyeknek a vállai, karjai, lábai különösen szépek szoktak lenni, ha te is beleillesz ebbe a képbe, ne takard el ezeket az vonásaidat.

Rák

A Bika hölgyek mellett a Rákok rendelkeznek még a legnőiesebb vonásokkal. Azonban ők hajlamosak kevesebbet foglalkozni a megjelenésükkel, mivel a család a barátok az elsők az életükben – magukra gyakran nem is marad idejük. Ne hagyd, hogy ez veled is megtörténjen, igenis rendszeresen szánj magadra néhány kényeztető percet, például egy habfürdőt. Ha a Rák jegyében születtél, valószínűleg dús keblekkel, kerek csípővel rendelkezel. Hangsúlyozd őket ízlésesen, hiszen ezek nőies jegyek, melyekre igenis büszke lehetsz!

Oroszlán

A reflektorfény az életed.  A figyelem középpontjában meg ugyebár jól kell mutatni. Nem is sajnálod sem a fáradtságot, sem az anyagi befektetést a legjobb formád hozásához. A szépségápolási termékekből mindig a legjobbak sorakoznak a polcodon, bőven akad köztük olyan is, melyet nem kap ám meg minden sarkon az ember. Legfigyelemreméltóbb külső jegyeid a szemeid, a vállaid, na meg persze a hajad, mely valóságos koronaként ékesít. A bónusz pedig a mosolyod, fordíts hát különös gondot a fog- és szájápolásra! Mivel bátorság is bőven szorult beléd, nem riadsz vissza az extrém praktikáktól, beavatkozásoktól sem, ha a szépségedről van szó.

Szűz

Mi rejlik a tökéletességed mögött? Még több tökéletesség. Minek köszönheted? A jól átgondolt, bejáratott napi, heti és havi szépségápolási rituáléidnak, na meg a részletek iránti veled született érzékednek. A termékválasztás során nem adod be a derekad a divatnak, inkább azokat a produktomokat keresed, melyek már kiállták az idő próbáját. Nőiességed nem a cicoma adja, hanem a puritánságod. Sok Szűz jegyű hölgy nem is sminkel. Akik pedig jó barátságot ápolnak a sminkeszközökkel, azok mérnöki precizitással végzik ezt a műveletet, melynek a végeredménye a legtöbbször természetes hatást kelt, csupán arról lehet rájönni, hogy sminket látunk, hogy egyetlen apró bőrhibát se fedezhetünk fel az arcon.

Mérleg

Tudod, hogy a világ szépségre szomjazik és te meg is adod neki. Ráadásul azzal is tisztában vagy, hogyan kell a legkisebb energia-befektetéssel a legjobb formád hozni. Mérlegként mindig a harmónia megteremtésére törekszel, melyet, ha elérsz, az az arcodon is ott tündököl, felesleges sminkkel eltakarnod! Különösen, mikor szerelmes vagy, ez az érzés ugyanis még szebbé varázsol. A makulátlan bőröd mellett a szemeid a legnagyobb vonzerőd, törekedj a hangsúlyozásukra, ha másképp nem is, de egy hosszabbító szempillaspirál bevetésével, vagy esetleg 3D-s szempillákkal, melyeket, ha ügyesen helyeznek fel, nem lehet észrevenni.

Skorpió

A Skorpió és a megjelenés összefüggésében gyakran az „érzéki” jelző az első, ami az eszünkbe jut. Azonban van egy lágyabb oldalad is, melyet csak ritkán mutatsz meg, ilyenkor viselsz klasszikus-romantikus-nőies rucikat. Nem feltétlenül ragaszkodsz egy stílushoz, jellemzőek rád a drámai átváltozások, izgalmasnak találod, hogy különböző maszkokat vehetsz fel. A legjobb formád akkor hozod, mikor kreativitásod is megvillanthatod egy-egy új perszóna magadra öltésekor. Ha pedig éppen nincs kedved „álruhába” bújni, akkor bőven elég, ha szempillaspirállal és szájfénnyel dobod fel a megjelenésed. A jóga vagy a küzdősportok gyakorlása jót tesznek a lelkednek és a testednek is, ha eddig nem sportoltál, érdemes elgondolkoznod rajta.

Nyilas

Nem vagy éppen az a típus, aki sokáig meg tud pihenni az ülőgumóin. Mindig éppen jössz, vagy mész, ezért nem neked találták ki az órákig a fürdőszobában típusú szépítkezést. A hétköznapok során nincs is rá szükséged, elég, ha dezodor, ajakbalzsam és napvédő krém lapul mindig a táskádban. Ha úgy döntesz, hogy kicsíped magad sem kell különösebben megfeszülnöd, hogy kitűnj a tömegből: királynői testtartásod miatt úgyis mindig minden tekintetet magadra vonzol. Ha mégis egy kis extrát szeretnél hozzáadni a külsődhöz, akkor a szemeidet hangsúlyozd. Mivel kedveled a könnyed, játékos dolgokat, így a vidám frizurák, sminkek nagyon jól állnak, bátran kísérletezz velük. Ha mégse érzed magadhoz közelállónak a szokványostól eltérő külsőségeket, akkor nyugodtan maradj a természetes vonalon, az is remekül fog állni. Bármilyen divatirányzatot is válassz, egy dologra ügyelj – kényelmes legyen, vagy különben rosszul fogod érezni magad, és ez bizony meg fog látszani rajtad.

Bak

Minden bizonnyal ezerszer hallottad már, hogy jaj, te milyen szorgalmas vagy, meg hogy milyen akadályt nem ismerő módon tudsz előre törni. A szépség és egészség területén se ismersz tréfát. Józanul átgondolt rutin szerint éled a napjaidat e két területen is. Ráadásul még az a nagy előnyöd is megvan, hogy ösztönösen tudod, mi áll jól neked. Stílusod legtöbbször konzervatívnak szokták bélyegezni, melyet egyrészt annak köszönhetsz, hogy vonzódsz az elegáns holmikhoz, másrészt annak, hogy praktikus éned nem kedveli a kísérletezgetést – időnként hagyj neki teret, és új dimenziók fognak megnyílni előtted!

Vízöntő

Egy icipici csillogással meghintett természetesség a védjegyed, ha a külsőségekről van szó. Ugyanakkor elbűvölnek a modern dolgok is. Ebből az egyvelegből pedig egy igazán egyedi stílus születik az esetedben. Még alig veszel meg egy hajhabot, máris a következőt, jobbat kutatod, nem csoda hát, ha rengeteg testápolási, kozmetikai termékkel rendelkezel. Fő a változatosság! Az ismerőseidet gyakran zavarba tudod hozni, mivel alapjában véve a legtöbbször tipikus szomszédlányként festesz, ám időnként elkap valami és ilyenkor különc, polgárpukkasztó stílust ölthetsz magadra.Melyik az igazi éned? Mindekttő, de a többiek hadd találgassák csak, ki is vagy valójában!

Halak

A megjelenés terén nem igazán követed a hagyományokat, előszeretettel hagyod, hogy magával ragadjon a kreativitásod, és így bevállalod a merészebb, formabontóbb outfiteket is. Szereted az élet kellemességeit, így gyakran kényezteted magad a fordásznál, kozmetikusnál, esetleg wellness hétvégével. Mindenképpen iktass be a programba egy pedikűrt is, hiszen ha valakinek vonzók a lábai, az te vagy, tedd hát még attraktívabbá őket! Legfőbb vonzerődet a szemeid jelentik, melyek a legtöbb Halak jegyűnél különleges formájúak, színűek, vagy az átlagnál sokkal kifejezőbbek. Ne sajnáld tőlük a szemhéjárnyalót, a kontúrt, játssz a színekkel, a smink stílusokkal, ha szemüveget viselsz, akkor nyugodtan szavazz valami kevésbé szokványos keretűre!

Szeretnél még többet megtudni magadról? Kíváncsi vagy, milyen eseményekre készülj fel? Csatlakozz a HoroszkópPluszhoz a Facebookon napi horoszkóp és bioritmus előrejelzésedért, vagy kattanj rá a horoscopeplus.hu-ra, ahol iPhone-ra és iPadre letölthető kínai, azték, kelta horoszkópok, perui jóskövek (hogy csak néhányat említsünk a kínálatból) mesélnek rólad és a sorsodról.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások