Szépség

Szépülj meg tavaszra!

9221

Vége az ünnepeknek, a farsangi mulatságok is lezárultak, és most egy csendesebb időszak vette kezdetét, melynek egyik fő motívuma a megtisztulás, megújulás, mint a hamarosan beköszöntő tavasznak. Ennek a jegyében mentális és fizikai síkon is „nagytakarítást” tarthatunk. Most időzzünk a fizikai szintnél, egészen pontosan a szépség kérdésénél, és nézzünk néhány tippet, melyekkel szépségünket tehetjük még ragyogóbbá, rövid- és hosszútávon egyaránt.

1. Rózsából is megárt a sok

A fagycsípte orcák rózsásra cserélődése az egyik biztos jele a kikelet érkezésének. Azonban könnyen eltiporhatjuk a megjelenés lényegét, ha túlságosan rózsásra pirosítjuk az orcáinkat, hiszen így már távolról se hat természetesen üdének a smink. Ha el szeretnénk kerülni ezt, akkor mértékkel "rózsásítsunk", és a pirosítót az orrtól kétujjnyira, az orcáink almácskáira vigyük fel.

2. A táplálék-kiegészítőknél is fontos a tervezés

Szépségünk egyik forrása az egészség, melyhez nagymértékben hozzájárul a megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi-anyag jelenlét a szervezetünkben. Sajnos táplálkozással manapság nem feltétlenül tudjuk fedezni a szükségleteinket. Táplálék-kiegészítőkkel azonban orvosolható a probléma. Azonban csak akkor, ha nem csak úgy találomra vesszük le azokat a drogériák polcairól, ugyanis lehet, hogy sikerül pont olyanokat kiválasztanunk, melyek együtt szedve éppen a várttal ellenkező hatást váltanak ki. Mielőtt bármilyen efféle kiegészítőt iktatunk be az étrendünkbe, menjünk el az orvosunkhoz, és kérjük ki a véleményét.

3. Itassuk fel a zsírt

Most nem a konyhaasztalról fogunk beszélni, hanem a bőrünkről. Még a leggondosabb tisztítás ellenére is elő szokott sajnos fordulni, hogy a bőrünk dél magasságában már olajosan fénylik. Gyors segítségként forduljunk az itatóspapírhoz, ugyanis kiválóan (és kíméletesen) felszívja a zsírt a bőrfelületről és így nemcsak a megjelenésünk, de a bőrünk érzete is sokkal kellemesebbé válik.

4. Irritál a borotva?

Aki borotvával szokott megszabadulni a láb, a hónalj vagy netán a karok nem kívánt szőrszálaitól, annak ismerős lehet a penge nyomán kiütköző pirosság a bőrön. Ami persze nem múlik el 10 perc alatt. A legjobb, ha megelőzzük, úgy hogy néhány percig meleg vízzel zuhanyozunk, mielőtt a kezünkbe vennénk a borotvát. Így már fellazított terep fogja várni a pengét, ami hálából nem szántja fel a bőrt.

5. Találjuk meg a megfelelő alapozót

Az alapozó az egyik legnagyszerűbb szépészeti kence, hiszen a segítségével jelentősen szebbé, egyenletesebbé varázsolható az arc bőre. Azonban a megfelelő árnyalat kiválasztása nagy körültekintést igényel. A kiválasztott alapozót ne a kézfejünkön teszteljük, hanem természetes fénynél az álkapocs-csont tájára vigyük fel. Így azt is láthatjuk, hogy mennyire illeszkedik az arcunkhoz, illetve az is jól fog látszani, hogy elüt-e a nyak bőrének a színétől vagy sem.

6. Ne fésüljük ki a loknikat

A hullámos, göndör tincseket ne fésüljük ki, csupán az ujjainkkal kócmentesítsük őket. Így nem sérül a haj, a természetes göndörség is megmarad, valamint nem fog lelapulni a frizura.

7. Ne higgyünk el mindent

Bevett szokás mindenféle szép ígéretekkel csábítgatni a vásárlókat. Gyakran még a neves márkák is bevetik ezt a trükköt, mondván a termék hatása azonnal érzékelhető, extra sokáig hat és még sorolhatnánk. Ha egy-egy ilyen ígérettel találjuk szembe magunkat, akkor jusson eszünkbe, hogy vannak dolgok, melyek túl szépek, hogy igazak legyenek.

8. Előzzük meg a fakulást

Mikor beszínezzük, befestjük, nem győzzük csodálni frizuránk életteli színeit. Aztán eltelik két-három hét és bár a lenövés még nem látszik, valami megváltozik. Már nem ragyognak úgy a tincsek, nem olyan gazdagok a színek. Magyarul: fakulnak. A folyamat azonban jelentősen lassítható, ha hetente egyszer mélyhidratálással kényeztetjük a hajunkat, aminek a következtében nemcsak a színek válnak tartósabbá, de a töredezésnek, szálkásodásnak is elejét vehetjük.

9. Ne csak a szemünkre kenjük

Mikor beszínezzük, befestjük, nem győzzük csodálni frizuránk életteli színeit. Aztán eltelik két-három hét és bár a lenövés még nem látszik, valami megváltozik. Már nem ragyognak úgy a tincsek, nem olyan gazdagok a színek. Magyarul: fakulnak. A folyamat azonban jelentősen lassítható, ha hetente egyszer mélyhidratálással kényeztetjük a hajunkat, aminek a következtében nemcsak a színek válnak tartósabbá, de a töredezésnek, szálkásodásnak is elejét vehetjük.

10. Ne csak a szemünkre kenjük

Ha a hajvégek töredezni kezdenek, akkor ott hamar eljön az a pont, amikor már csak az olló segíthet. Amennyiben nem szeretnénk ehhez a megoldáshoz folyamodni, használjunk rendszeresen hajregeneráló krémet különösen akkor, ha nagy hőhatás segítségével formázzuk a hajat.

11. Cseréljük le a szempillaspirált

Mikor a szempillaspirálunk apró darabjai hullani kezdenek a pillánkról, akkor eljött a csere ideje, még akkor is, ha a szavatossági idő nem járt le. A friss spirál festékanyaga már nem fog lemállani a szempilláinkról, különösen akkor nem, ha használat után mindig gondosan visszazárjuk a tubust.

12. Emeljük ki az orcákat

Ha hangsúlyosabb orcákról álmodozunk, akkor a bronzosító a megoldás, mellyel akkor érhetjük el a kívánt hatást, ha közvetlenül a pofacsont alá visszük fel.

12+1. SOS körömlakklemosó

Lepattogott a lakk, és otthon nincs lemosó, a boltba meg már nincs kedvünk leugrani? Kenjük át a körmöt egy színtelen fedőlakkal, majd mielőtt még megszáradna, töröljük le vattával.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások