Divat

Kertészkedj Vadjutkával!

9210

A tavasz közeledik. Az igazi gazdák már februárban veteményezési stratégiákat dolgoznak ki, hogy az első melegebb napokon munkához láthassanak. A kert öröme azonban nem adatik meg mindenkinek. Vigaszágként ott a balkonkert. Vadjutka nem véletlenül látott neki a háztáji, (hogy ezzel a patinás Téesz időkbe repítő szóval éljek) zöldség veteményezésnek. Urbánusok esetében erkélyek és pöttöm földszinti virágládák képezik a „gazdaságot”, Vadjutka pedig a maga módján kertészkedik: ékszerekre álmodja a konyhakertet.A galériáért katt IDE!

Annyira megörültél a tavasznak, hogy vetőmag bizniszbe kezdtél?

Amikor tavaly februárban a palántázással elkezdődött a Lecsós kerti közösségi kertészkedés, volt egy álmom: levendulát ültetünk, az bokrosodik én lerajzolom, ahogy szépen nő, nyár végén leszedjük a levendulát és karácsonyra a családom és barátaim a saját levendulából készült párnácskákat kapnak a levendulás rajzokkal.

Megvalósult?

Ez a terv kissé ambiciózusnak bizonyult: a levendulából összesen három szálacska nőtt őszre, nem volt mit rajzolnom, és a rengeteg gyomlálgatás miatt még időm sem volt nyugodtan leülni, úgyhogy idővel hibernáltam ezen tervemet.

Mikor élesztetted újjá?

Januárban a kerti növények azonban furfangos módon visszatértek: persze nem az én rajzaim, hanem metszetek formájában. Textilre kívánkozott három népszerű, kiskertben, balkonon termeszthető növény: bazsalikom, paradicsom és csilipaprika. Az események innen gyorsan pörögtek, és a tavalyi álmomból – kis módosítással – idén februárra megszületett a Balkonkert kollekció, melyben a főszerep e három növényé.

A bazsalikomon, paradicsomon és a chilin túl mit takar még a Balkonkert?

A kollekció azonban nem pusztán ékszer, ennél valamivel több: egy csipetnyi életforma is. Miért? Mert minden egyes ékszer mellé az ékszeren látható növény magja is jár a Mon Jardin – kert a konyhában jóvoltából, mely magok a balkonra, esetleg párkányra kiültethetőek, azaz: az ékszer mellé Balkonkert is jár.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások