Lélek

Pihenjünk az új évben is!

9158

Szerencsésen magunk mögött hagytuk az ünnepeket, túléltük a sütimérgezést, a három napon át tartó családlátogatást, és a szilveszteri partit is. Ettünk, ittunk, és remélhetőleg mindenki békességben töltötte az ünnepeket szeretteivel, és feltöltődött a vakáció alatt. A karácsonyi ünnepeket, a húsvétot és nyári szünetet a felnőttek is úgy várják, mint a gyerekek. Végre megkapjuk a várva várt ajándékot, csak a mi esetünkben ez nem a legújabb Barbie baba vagy Lego építős, hanem a pihenés.

Talán sokunk újévi fogadalomlistáján szerepel a több pihenés, tessék ezt most komolyan venni! Még két hónapot túl kell élnünk ebből a hideg évszakból, legyünk kreatívak, és pihenjünk aktívan! Ne bújjunk be rögtön a takaró alá munka után, ne aludjunk téli álmot! Használjuk ki az újév ösztönző hatását, és kössük össze a kellemest a hasznossal! Íme, néhány tipp, hogy mit is tehetünk ennek érdekében.

Fel a korcsolyákkal!

Ha tél, akkor korcsolyázás. Ez az egyetlen, amire az anti-sportoló barátnőket is rá lehet venni, mert ha szép környezetben és egy kis forralt bor vagy meleg tea mellett tesszük, nem is számít igazán sportnak. Inkább baráti összejövetelnek, kikapcsolódásnak, ahol mozgunk egy kicsit, beszélgetünk, és nevetünk egymáson, hogy milyen bénák vagyunk. Nem kell szigorúan sportfelszerelésbe öltözni, lehetünk csinosak, nőiesek is, de kötelező a meleg ruha! Ráadásul biztosan nem lesz lelkiismeret-furdalásunk, hogy csak elhenyéltük a napot, mozogtunk is, szocializálódtunk is. A síszezon is elkezdődött, aki teheti, vágjon neki a hegyeknek, garantált lesz a kikapcsolódás a lejtőkön.

Fel a pizsamával!

Ha a korcsolyázással nem lehet rávenni a barátnőket az összejövetelre, legyen egy pizsamaparti! Utoljára talán a gimi alatt tartottunk pizsipartit, miért ne lehetne feleleveníteni az akkori viháncolást, pletyizést? Kicsit kiszabadulunk a családból, elküldjük a párunkat a többi pasival sörözni, mi meg körmöt festünk, hajat fésülünk, kibontunk egy-két üveg bort, és megnézünk valami ultra-nyálas szerelmes filmet, aztán hajnalig lelkizünk. Az ember olyan magányos tud lenni a téli estéken, ne hagyjuk a magunkat!

Fel a kencékkel!

Legyen egy este csak a miénk! Ha már sikerült átverekednünk magunkat a napi teendőkön, és megúsztuk a munkahelyi stresszt, otthon pihenjünk le, és kényeztessük magunkat! Vegyünk egy kád forró fürdőt, tegyünk fel arcmaszkot és hajpakolást! Relaxáljunk, hallgassunk közben halk zenét, vagy olvassunk. Jöhet minden, amit olvasunk a magazinokban, az aromaterápia, az uborka a szemekre és a mélyhidratálás. Érdemes megfogadni a „jövőre lefogyom 5 kilót” fogadalmat is, bár lehet, hogy érdemes a „jövőre tudatosabban és egészségesebben étkezem” fogadalomra cserélni, hogy ne legyen pánikroham, mikor a nyáron felvesszük a fürdőruhát. Érezzük magunkat energikusnak, kisimultnak és szépnek, néha elég csak egy arcpakolás!

Fel a kisestélyivel!

Szerencsére nem alszanak téli álmot a mozik, színházak és zenészek sem. Érdemes egy estét kulturálódva tölteni. Bogarásszunk az interneten, keressük meg a nekünk legmegfelelőbbet, lehet az egy film, színdarab, musical, vagy koncert.Szánjunk rá egy kis időt, nem fogjuk megbánni, ráadásul felvehetjük a legszebb ruhánkat, nem kell ahhoz Szilveszternek vagy karácsonynak lennie. De ha éppen ahhoz van kedvünk, beülhetünk egy bárba, ahol élőzene van, ihatunk egy koktélt és táncolhatunk.

Szánjunk magunkra időt az újévben is, lássuk meg a lehetőségeket, segítsünk magunkon, hogy másnak is segíthessünk! Végezzük feladatainkat, és ha sikerül elérnünk céljainkat, ünnepeljünk egy kis pihenéssel, közben pedig érezzük, igazán megdolgoztunk érte! Boldog újévet kívánunk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások