Mi ez?

Készíts illatos poháralátétet!

9143

Sokfelől halljuk, és magunk is tapasztaljuk, hogy a karácsony egyre inkább a fogyasztás ünnepe lett, ugyanakkor évről évre egyre többen állnak ellen ennek a nyomásnak, és hirdetik, hogy a szeretet ünnepe nem szólhat a pénzről. Az odafigyelésről és a minőségi időről kell szólnia, és ezt az elvet legjobban egy magunk által készített, személyre szóló ajándék fejezi ki. Persze, sokszor nehéz olyan megoldást találni, ami mutatós, hasznos, kifejezi a karácsony szellemét, és az elkészítése sem haladja meg a képességeinket. A Praktikák Online Kézműves Magazinban rábukkantunk egy olyan ötletre, ami minden paraméternek megfelel: illatos karácsonyi poháralátétek fillérekből, egyszerűen.

Egy csésze jó meleg ital télen mindig jól jön. Ha ehhez még finom illatok is társulnak, csak szívet melengetőbb a hangulat. Az illatos poháralátét varázslatos élményt nyújt a reggeli kávézás és az esti teázás közben. Most karácsonyi mintával és karácsonyi illattal készítettük az alátéteket, de ha más alkalomra készíted, nyugodtan használhatsz más mintát és illatot.

Hozzávalók 1 db elkészítéséhez:

  • 2 db karácsonyi anyag 12 x 12 cm (elejéhez és hátuljához)
  • 2 db bélés töltőflíz 12 x 12 cm (elejéhez és a hátuljához)
  • Bármilyen illatos tea vagy fűszer
  • Tönkölybúza (ettől fog sokáig illatozni az alátét)
  • Varrógép (kézzel is varrhatod), tű, cérna stb.

Ha megvannak a hozzávalók, kezdődhet a munka:

Vágj ki 12 x 12 cm-es négyzeteket.

Átlósan vágd félbe a négyzeteket háromszögformára.

Újra vágd félbe a háromszögeket.

A háromszögekből állíts össze egy neked tetsző mintát és varrd össze őket úgy, hogy újra négyzetet alkossanak.

A flízből is vágj ki 12 x 12 cm-es darabokat, és mindegyik négyzethez tűzz hozzá egyet.

Színt-színnel varrd össze a három oldalát, a negyedik oldalt hagyd szabadon, hogy bele tudd tenni az illatos fűszereket.

Miután összevarrtad a három oldalt, fordítsd ki, tedd bele a fűszereket és a tönkölybúzát, majd varrd össze a nyitott negyedik oldalt.

Ha kész, akkor egy kicsit vasald meg, és már illatozik is.

Ha meleg csésze alá teszed, hosszan illatozik, hiszen a tölteléknek használt tönkölybúza átveszi az alátétre helyezett ital melegét, a hő hatására pedig a fűszerek illatozni kezdenek.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások