Mi ez?

Így díszítsd az ajtódat!

9138

A tél beköszöntével a lakások ünnepi díszt öltenek. Mécsesek, illatos gyertyák, égősorok, asztaldíszek és karácsonyi terítők hirdetik a keresztény ünnepek közeledtét. A készülődést kezdjük a bejárati ajtónk feldíszítésével, hogy minden egyes hazajövetel és búcsú melegséggel töltse meg szívünket. Karácsonyi koszorú lépésről lépésre!

A Praktikák Online Kézműves Magazin segít nekünk a dísz elkészítésében. A kézműves portál szerint a karácsonyi koszorúnak teremtő ereje van. Az arcokra mosolyt csal, s közben gondolatokat ébreszt a családról és az összetartozás fontosságáról. Az egység tökéletes szimbóluma, nincs kezdete, se vége, a szeretet tökéletes köre. A karácsonyi koszorú a folytonosságot hordozza alakjában, egymagában a hagyomány őrzője és újítója. Eljött az idő, hogy saját kezűleg alkossuk meg a házunk ünnepélyes fogadó dekorációját.

Elkészítéséhez szükségünk van egy koszorúra, mely alapanyaga lehet szalma, hungarocell vagy bármi más. Továbbá két szalag: egy 3-5 cm széles és egy vékonyabb, körülbelül fél centi széles, valamint ragasztó, olló és néhány gombostű kell a koszorúzáshoz.

Az elkészítés lépései a galériában!

Érdemes a szalagok kiválasztásánál figyelembe venni az ünnepi színeket. A legnépszerűbb kombinációk között szerepel a kék-ezüst, piros-arany vagy a zöld az előbbi nemes színek bármelyikével. Természetesen a színek szabadon választhatók, lehetnek csillogóbbak, élénkebbek, egytónusúak vagy tipikus hideg, világos téli színek.

Első lépésként a vastag szalagot ragasztóval vagy akár gombostűvel is rögzítsük a koszorúhoz. Utána az egész koszorút tekerjük be a vastag szalaggal, és a végét szintén ragasztóval rögzítsük oda. Ha szükséges, használjunk itt is gombostűket a szalag megerősítéséhez.

Második lépésként vegyük kézbe a vékonyabb szalagot, és az egyik végét szintén rögzítsük a már anyaggal bevont koszorúra. Nagyjából egy, másfél centi üres réseket hagyva tekerjük fel a szalagot a koszorúra. A végét a megszokott módon ragasztóval és/vagy gombostűvel rögzítsük.

Végül a koszorú felakasztását kell lehetővé tennünk. Egyszerű és szép megoldás egy masni készítése. Egy a színben a koszorúhoz illő szalagból kössünk egy nagy masnit, gombostűvel illesszük a koszorú tetejére, és a masni füleinél fogva már fel is lógathatjuk a kerek dekort a bejárati ajtóra.

A karácsonyi koszorú elkészült, de akik még csinosítgatnák, azok hozzanak egy kis szaloncukrot a spájzból. Kedvezzünk a szervezetünknek, együk meg a csokikat! Majd vattával vagy papírdarabbal tömjünk ki a fényes csomagolást, és gombostűkkel akasszuk fel a koszorú alsó ívére. Természetesen, ha nem kívánjuk a nyalánkságot, a kis cukrokat benne is hagyhatjuk, de ne lepődjünk meg, ha koszorúnk sajátunk helyett a szomszéd életét édesíti majd meg.

A bejárati ajtónkat ezennel végre megkoszorúzhatjuk, hogy díszes, ünnepi köntösben köszöntse a vendégeket.  Kézművességünk szimbóluma áldással töltse meg otthonunkat, lépcsőházunkat, és mutasson példát azoknak, akik elfelejtették, hogy az ünnepek minket szolgálnak.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások