Közösség

Sztárcsemeték az X-Faktorban!

9120

Zámbó Krisztián X-Faktorbeli szerepléséről felesleges szót ejteni, hiszen ettől hangos a sajtó a show indulásától kezdve. Nem célunk megállapítani, hogy tehetséges-e vagy sem, hogy jó döntés volt-e részéről, hogy egy ilyen tehetségkutatóban induljon és jó döntés volt-e a csatornától, hogy teret engedett neki, az azonban érdekes kérdés, hogy egy híres szülő előny-e vagy hátrány. Nem ő az egyetlen sztárcsemete, aki tehetségkutatóban indult, és nagyon különböző utat jártak be. Lássunk néhány példát!

Janicsák Veca

Kézenfekvő példa, hiszen az X-Faktor első évadjában majdnem a fináléig menetelt, és elnyerte a legjobb női hang címet. Esetében senkiben sem merült fel, hogy a híres papa, Janicsák István rajongói juttatták tovább hétről hétre. Egyrészt azért, mert Janicsák István a nyolcvanas-kilencvenes években volt igazán a zenei köztudatban, másrészt pedig azért, mert Veca rendkívül tehetséges, így saját jogon is képes volt kivívni a sikert.

Nem volt egyenes útja, hiszen először a Csillag születik színpadán próbált szerencsét, ám ott kiesett a válogatások során. A X-Faktorban már érettebben és képzettebben próbálkozott, és a mentorok vevők voltak rá, ahogy a közönség is. A híres apuka diszkréten a háttérben maradt, bár soha nem titkolták a közeli rokonságot, és a show után is a háttérből segíti lányát. A fiatal énekesnő többször kifejtette, hogy rendkívül büszke rá, hogy nem apja hátán kapaszkodott fel, hanem saját jogon érte el a sikert, és nem is akármilyet: első albuma két hét alatt aranylemez lett.

Nyári Aliz és Edit

A híres zongoraművész, Nyári Károly lányai beleszülettek a zenébe, és édesapjuk arról is gondoskodott, hogy kiváló zenei képzést kapjanak, hiszen tehetségesnek tartotta őket. Nem meglepő hát, hogy ők is a zenei pályával kacérkodtak, és nekirugaszkodtak 2010-ben az X-Faktornak. Külön produkcióval indultak, ám a mentorok választás elé állították őket: Summer Sisters együtt vagy kiesés külön-külön. Természetesen az első alternatívát választották, és nem is döntöttek rosszul. A döntő harmadik hetében kiestek ugyan, de formációjuk életképesnek bizonyult.

A híres papa időnként megmutatta magát a show során, hiszen hol a háttérből szurkolt lányainak, hol a nézőtéren, de épp csak annyira volt jelen a produkcióban, amennyire kellett, itt is elég volt a lányok tehetsége.

Bodnár Attila

Mármint az ifjabb. Szintén a 2010-es szériában tűnt fel Fenyő Miklós egykori zenésztársának a fia, aki igyekezett titokban tartani a rokoni kapcsolatot, ám ez reménytelen vállalkozásnak bizonyult. Feró rákérdezett, a fiú pedig elismerte, hogy az idősebb Bodnár az édesapja. Az utcazenészként működő, nehéz körülmények között élő fiú a zenész első házasságából született, és évek óta nem tartja a kapcsolatot apjával, aki második feleségével, Pap Ritával és közös gyerekeikkel Ausztriában él. Az RTL komoly lépéseket tett a családegyesítés érdekében, és megható riportfilmet forgattak apa és fiú találkozásáról. Az idősebb Bodnárnak szemmel láthatóan kínos volt az ügy, és nem akart sokáig a gyermekét elhagyó apa hálátlan szerepében tetszelegni, így szívélyesen fogadta fiát, megbánta bűneit és támogatásáról biztosította. Hepiend azonban nem lett a történetből semmilyen szempontból, hiszen a hányattatott sorsú fiúnak hiába szavaztak bizalmat a mentorok, nem tudott élni a lehetőséggel: második produkciója csalódás volt. Ennek ellenére tovább engedték, ám a következő katasztrofális teljesítmény után nem volt kegyelem. Az ifjabb Bodnár azzal magyarázta a kudarcot, hogy épp akkor szakított barátnőjével, ami nagyon megviselte, és nem tudott a show-ra koncentrálni. Később a bulvársajtó arról cikkezett, hogy apjával sem rendeződött a kapcsolat, sőt: a sikeres felmenő megvonta tőle a támogatást és felszólította, hogy ne használja a Bodnár Attila nevet, inkább vegye fel édesanyja vezetéknevét.

Tarján Zsófi

Az idei X-Faktorban sem Zámbó Krisztián volt az egyetlen sztárcsemete, igaz, a többiek jóval kisebb vihart kavartak. Valamivel könnyebb a dolga azoknak, akiknek édesanyjuk a híresség, hiszen vezetéknevük nem buktatja le őket az első pillanatban, és maguk dönthetik el, hogy felfedik-e származásukat. Igaz, az élelmes bulvárújságírók pillanatok alatt felfedik, így a végkifejletet csak késleltetni lehet.

A Balkán Fanatik énekesnőjeként ismertté vált Tarján Zsófiról régóta köztudott, hogy Hernádi Judit lánya, azt azonban jóval kevesebben tudják, hogy idén indult az X-Faktorban. Zsófi ugyanis csak a táborig jutott, a gondos mama pedig utóbb kivágatta a vele készült jeleneteket, így egyetlen percig sem láthattuk a képernyőn. A színésznő azzal indokolta a szokatlan lépést, hogy mindkettejüket óvni szerette volna a kéretlen médiafigyelemtől, ráadásul attól tartott, hogy több szó esett volna róla, mint a lányáról.

Danics Dóra

Bach Szilvia lánya is igyekezett titokban tartani, hogy milyen szoros rokoni szálak fűzik a humoristához, és a híres mama is távol maradt a show-tól, hogy Dóra kizárólag a saját tehetségére támaszkodva érvényesülhessen. Persze, amikor eljutott a táborba, beindult a bulvárgépezet, és lelepleződtek rokoni kapcsolatai. Ennek ellenére az élő show-ba nem jutott be, Malek Miklós ugyanis úgy döntött, hogy Csobot Adélt viszi magával. Ez volt az egyik oka az Adél ellen indult kommenthadjáratnak.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások